20

Анонимен

преди 5 години

Апропо, ако видите "реставрираната" мозайка, ще ви стане ясно, че е подправена.Дори са добавили облик на мъж с въздлъжък анадолски нос, какъвто със сигурност не е бил на мода сред древните гърци.Изобщо не ми се говори, че образа на момичето преди "реставрацията" направо си е тракийски.Е, твори се история!

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 15"Заглавието е повеждащо и ТЕНДЕНЦИОЗНО!! "У дома" за нас НЕ Е Турция!!Сега разбрахте ли? От сайтът вече не трият неудобни коментари. Само изравняват лайковете на коментара с техни "служебни" дизлайкове. :)Та да си мислиш, че не те харесват хората. :)

18

Анонимен

преди 5 години

Много е опасно това старо момиче, защото преди гърците местните са почитали богиня, а не бог.М-да, какво да кажем за Хеката?!Богинята, която е вдъхновила не един съвременен паметник, аз поне се сещам за два:Статуята на Свободата и онази на София.

17

ХОХОХО от 2 до 13

преди 5 години

Мерхаба амуджа,ама съм Иван Славянина и съм се смъкнал дотук от Централна Европа до Долни Дунав..Кривокраките тунгуси идват от Изток - на тях кажи да яхват коня..Как е времетото в Константинополис,бил ли си скоро при родата?

16

Анонимен

преди 5 години

До Само питам"От къде сте сигурни, че на мозайката е изобразено момиче, а не момче?"---Не питай, защото може да е джендърче, и ако те чуе, изображението да реши да си играе с нас, като си сменя пола ту от момче на момиче, ту обратно, само за да ни се посмее:)

15

Анонимен

преди 5 години

Заглавието е повеждащо и ТЕНДЕНЦИОЗНО!!"У дома" за нас НЕ Е Турция!! Хайде, малко се засрамете, поспрете! Знаем какъв е сайтът, каква е насоката и характера на "публикациите", ама имайте малко свян!

14

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Ха стига с тази Русия и тази Хамерика.Няма ли кой да напише две хубави думи за изящното лице,за красивата старина мозайка,направена от велик древен неизвестен теоврец,запазена до наши дни.Промити мозъци...осакатени.

13

Анонимен

преди 5 години

Ама докога,нема ли да има раздвижване и кой откъде е?.Ами оседлавай кобилата и поемай към монголските степи.

12

Само питам

преди 5 години

От къде сте сигурни, че на мозайката е изобразено момиче, а не момче?

11

Анонимен

преди 5 години

До българинТова е нищо в сравнение с краварските кражби по време на Руската революция и след окупацията на Западна Европа след края на ВСВ.

10

голяма чуденка

преди 5 години

Тия,с извинение,учени да бяха попрочели историята на Османската империя!Там съвсем ясно се казва,че османлиите произхождат от ислямизираните малоазийски гърци!Имат примес от хети и иранци!Съвременния турски език е пълен с хетски думи!

9

Анонимен

преди 5 години

Коментарът за "законните собственици" е много сполучлив.Кои всъщност са законните собственици на древногръцката култура?Явно онези, които газят земите на древните гърци.Това много ме натъжава като се замисля за българската култура.

8

Анонимен

преди 5 години

Цяла Източна Евроопа беше сателит на Русия и всички държави стигнаха до просешка тояга. После червените олигарси ограбиха каквото остана а свестните хора избягаха на запад. Ей тва е наследството от Расия

7

Анонимен

преди 5 години

В училище обичах древногръцките митове и легенди.Нямам спомен в тях да се споменава "джипси гърл".Не знам това име на мозайка подигравка с гърците ли е или с европейската култура?

6

Анонимен

преди 5 години

Най-големите и богати музей на държави с древно историческо наследство са вандалски разграбвани от пиндосите на демократизиращият ги Пиндостан. След много години единични бройки са връщани на законните им собственици под гръм от фанфари.

5

Анонимен

преди 5 години

хаххах как са се разпенили *** и любците, сигурно амерканците са избили хилядите полски офицери в катинската гора

4

Анонимен

преди 5 години

До българинВ Сирия беше същото галениците на САЩ бутаха църкви и исторически паметници на културата.

3

българин

преди 5 години

А краварете(ФАЩ) сринаха да основи Ирак (люлката на цивилизацията),като преди това окрадоха всичко де що може да се краде! Избиха учените и историците,за да няма кой да разпознае след време откраднатите исторически съкровища.Анатема!

2

ОК-помним

преди 5 години

Гърци,римляни,ромеи и накрая амуджите..И Константинополис,след Възродителният им процес стана Истанбул..Ама докога,нема ли да има раздвижване и кой откъде е?

1

Анонимен

преди 5 години

Американците са чyмата на света. Където не са стъпили, там не са крали и бомбили. Уж съюзник, пък ти краде от под носа. Така го разбират те съюзничеството. Затова Русия е нащрек - веднъж им се хвана, втори път няма.