26

Анонимен

преди 5 години

Каквото било, било. Важното е, че сега нищо не се прави да се спре отоплението с гуми и всякакви силно замърсяващи отпадъчни материали, както и да се намали отоплението ан въглища и дърва. Много хора бъркат мъглата със смог и приемат за естествено сега да има мъгла, както винаги си е имало, не разбирайки, че вече става дума за смог - смес от мъгла и дим от печките.

25

Анонимен

преди 5 години

Причина за мръсния въздух е лошия дъх на герберите и аналния сърбеж ан Десислава Атанасова.

24

Софиянец

преди 5 години

Постващите тук са 99% хлапаци под 20 години,ултраси цанили се за някой лев или не живели в София ,,софиянци".Друг извод от детските коментари не може да се направи.Сигурен съм че никой от ,,философите" не е чувал за,,Топливо",,,хубавият въздух"от Перник,Кремиковци,Бухово,Тец ,,София",нафтовите печки и пернишките с ,,горно горене".Ех какъв ,,чуден въздух имаше тогава!!!Д.р.ис льовци не философствайте за непознато и не изживено от вас ,ами питайте мама и тати,баба и дядо ,или... към родният край.

23

балама

преди 5 години

А, зеленият хайвер, за постоянни ли ще се продава?

22

До 20

преди 5 години

Абе пенсионер,стига си ни занимавал с това,какво е било преди 30 години.Виж какво дишаш днес-ти,децата ти и внуците ти.Защото,ако ти си си изживял живота и не ти пука какво дишаш,младите хора едва ли ще доживеят твоята възраст,ако нищо не се промени.За това помисли!Ако можеш.

21

До 19

преди 5 години

Ти изби рибата!!!Не мислех че може да има чак толкова примитивни същества.Да не би кюмюра и автомобила да са измислени онзи ден бе пъпчиви пубере.Боже,когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.Учи за матурата, че ще си останеш такъв -без мозъчен аутсайдер!!!

20

Анонимен

преди 5 години

Аз живея в София от 70 години ,този проблем винаги го е имало в късната есен и началото на зимата.Особенно страшно беше като работеха Кремиковци и Бухово,както пише по долу явно възрастен софиянец.Това сега нищо не е в сравнение с тогава,хем бяхме три пъти по малко.Питайте някой стар жител на Дружба или Младост.Но нямахме право да кажем,, ГЪК"Нали тези които се осмелиха в Русе да протестират бяха наречени врагове на народа и добре че година по късно дойде 10ти ноември иначе съдбите на тези хора

19

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е, че въздуха се замърсява най-вече от платените избиратели на ГЕРБ, които горят какво ли не за отопление, но ГЕРБ няма да се лиши от избирателите си и да спре замърсяването на въздуха от тях.

18

Мен

преди 5 години

До АнонименИ да не е евтин тока могат да им покриват една част от сметката като помощ, а не да им дават помощи за дърва и въглища.

17

Анонимен

преди 5 години

Който иска по-малко да диша замърсеният от отоплението въздух, пътува с кола. Който иска повече да диша замърсен въздух, пътува с градския транспорт, вкл. и със зелен билет. Единственият реален резултат от зеления билет е, че повече хора се тровят - тези, които вместо кола, ползват градския транспорт.

16

Анонимен

преди 5 години

Оня ден замърсяването беше над 5 пъти над нормите и дела на автомобилите беше под половин процент. Как намаляването на броя на автомобилите или пълното им спиране ще прочисти въздуха на София. хайде стига с лъжите! Трябва всеки, който измества вниманието към автомобилите и зеления билет да бъде глобяван за това, а самият зелен билет трябва да се пермахне като застрашаващ здравето на хората.

15

Анонимен

преди 5 години

И зеления билет ми е скъп,затова си пътувам безплатно.И с билет и без билет,по един и същи начин ме тровят.

14

Чиновник

преди 5 години

Простолюдието уж "протестирахте" срещу скъпите горива, но категорично отказвате да слезете от колите си и да ползвате градски транспорт за един лев на ден. Другия път като тръгнете да "протестирате", хубаво си помислете, дали някой ще ви повярва.

13

Анонимен

преди 5 години

Стига с тая простотия зелен билет.Като си купя по-евтин билет по-малко мръсен въздух ли ще дишам?Кюмбетата ще спрат ли да ни тровят?И като сменя 4 превозни средства в две посоки няма ли да се нагълтам повече с вредни емисии,отколкото ако се кача в колата?Мислете,бе!Нали за това сме ви избрали.

12

До no name

преди 5 години

Ти от къде се обаждаш бе юнак невръстен,че пътуваш 10 минути до метрото От Перник ли?Или от Кумарица ?Що не си седиш там на чистият въздух ,ами се буташ в замърсената София.На такива като теб ,трябва нещо друго да им се завре отзад за да забравят пътя към метрото

11

Анонимен

преди 5 години

Когато фандъкова ми купи кола, тогава може да ми казва кога да я карам! Депутатите с автобуса ли отидоха на работя??

10

шматка

преди 5 години

Няма да стане със зелени и сини билети.Какво стана с газификацията.Там е разковничето.Докато хората са принудени да се отопляват на дърва поради липса на алтернатива въздуха ще е винаги замърсен

9

Стар

преди 5 години

София е пренаселена ,а е в котловина и винаги по това време ноември-декември е била захлупена от мъгла,смог,Кремиковци/спомнете си !!!!/,автомобилни газове и дим от тецовете и печките на твърдо гориво.Но нямаше толкова народ и интернет за да може всеки да се ,,изплюва"-особенно ,,софийските жители",дошли от местата на чистия въздух.Драги ми ,,мигранти" ,народа е казал,,Който язди магарето ,ще му диша п.р.ъ.д.нята"

8

no name

преди 5 години

Ще сляза от колата, ама друг път.Преди пътувах с рейс и метро.Рейса нов, чист, на 10 минути, лятото прохладно, зимата топло.Частна линия.Сега смениха частника и той изкара едни 40 год.гробници, мръсни и на 40 мин.интервал, лед отвън и лед отвътре по стъклата зимата,лятото не се отварят прозорци няма климатик, претъпкани. Еми сори. Качих се на колата и се возя 10 мин.до метрото.Тия билетчета може да си ги заврете...Като оправите транспорта да е като за хора,а не за животни, може и да ви се получи

7

Мен

преди 5 години

Това със зеления билет има само негативни последици. 1 Няма никакъв ефект върху мръсния въздух. 2. Хората пак си карат колите, не е ясно колко се отказват, за да използват евтиния билет. 3. Градски транспорт търпи загби защото продава една и съща услуга на много по-ниска цена. 4. Единствените доволни са хората, които нямат карти и имат късмет да се возят за левче. В същото време мъглата си я има и всички дишат мизерията от гетата на софия. Е поне фандъкова си измива ръцете с фиктивни мерки.