41

Анонимен

преди 5 години

Исляма е бил напредначива религия в началото , точно тюрки турци диваци са спрели развитието му ..

40

Осман

преди 5 години

До НЕбългаринС българин не можеш да спориш те винаги всичко знаят за всичко акъл дават, а накрая всички са пред тях. Така, че не се хаби кажи им, че са номер едно и лека.

39

Анонимен

преди 5 години

До НЕбългарин Какво да ми обясняваш ние гърците ги мразим повече от исляма .. И знаем че всичко в геометрията е крадено от египет и персия

38

НЕбългарин

преди 5 години

Както е казал долу колегата на простия човек колкото и да му обясниш файда няма!

37

Анонимен

преди 5 години

Десетичната система е индийска Мохамед ибн Муса ал-Хорезми описва индийската система на изчисления.. Нулата като формално понятие също е от Индия..

36

НЕбългарин

преди 5 години

До МошеСамото наименование алгебра идва от арабската дума الجبر (ал-джабр, възстановяване) и много от нейните методи са създадени от мюсюлмански математици, като корените им могат да бъдат проследени до по-древни традиции, най-вече индийската. Най-рано терминът алгебра се среща през 825 година у иранския астроном, математик и географ Ал Хорезми, който е запознат с индийската математика и допринася за нейното популяризиране в Ислямския свят.[4][5]Питах гугъл бе *** ***! Чети!

35

Анонимен

преди 5 години

В Европа не се прави наука , а се имитира наука , е така да има учени и да има университети.. Европа е колония на САЩ , окупирана със военни бази.. Колониите нямат право на наука .. Има имитация на наука .. Това ЦЕРН също е имитация на наука и нищо не са открили , каца без дъно която гълта пари..Някъде да сте чули , че в Европа работят по квантов компютър , квантова криптография .. Няма и да чуете - САЩ не дават , първия квантов трябва да е краварски..

34

Ерхан

преди 5 години

На простия човек каквото и колкото да му обясниш той ще си чете своето за камили и други глупости. Небългарина хубаво ти затворил устата!

33

Анонимен

преди 5 години

Камиларите-арабите не са измислили нищо в математика , всичко е крадено от Персия и Индия..Мохамед ибн Муса ал-Хорезми - област Хорезми - Средна Азия до каспийско море

32

Факт!

преди 5 години

Така е гусин Инженер прав сте.А бе къде е ци.анина да ни обясни за великият учен ал Махмуд съперник на Гаус и Ойлер с теорията си че 5 камили + 2 камили правят 7 камили.До този гениален извод бай Махмуд стигнал докато дремал под палмата в един оазис.

31

Анонимен

преди 5 години

още е рано да ровиме основната програма,тя е операционната система на човека,а той още не е направил перфектна такава за компютрите а вече със своята се занимава.И кой ще го играе главен програмист ,готов ли е да носи отговорност за щети,които може да причини.Рано или късно ще бъдем готови за това,но трябва да се върши с познание за нещата,глупаво е да готвиш супа,без да знаеш какво слагаш вътре,така може да отровиш всички.

30

Инженер.

преди 5 години

Будали има само една наука - физика.. И науката е една - математика , физика и информатика .. Това е Дженерал Сайънс и в най-добрите университети има такава бакалавърска програма - замаскирана като Приложна физика и математика , това изкуствен интелект , големи данни, генно иженерство , биоинформатика.. е за бабалюги и будали , слаби студенти и женичнки.. ЦРУ и САЩ нарочно ви бутат в задънените улици на науката ..

29

Анонимен

преди 5 години

Китайците само да успеят да премахнат гена на телесната миризма на *** пак ще им е благодарен целият свят или поне тези които имат контакт с това племе .

28

Анонимен

преди 5 години

Най-сетне е открито генното оръжие срещу ганювизъм, съвременният бич за човечеството. Браво на китайците, целият свят ще им е благодарен.

27

Сандо

преди 5 години

генно инжинерство, изкуствен интелект а ние кво на 1во място сме по естествена простотия

26

НЕбългарин

преди 5 години

До Факт Я да видим с комплексите които имаш за това какво ще измислиш?

25

НЕбългарин

преди 5 години

През 14 в. френският хирург Guy de Chauliac цитира над 200 пъти книгата му "Китаб ал-Тасриф". Pietro Argallata (починал 1453 г.) описва абу ал-Касим като "без съмнение шеф на всички хирурзи"

24

НЕбългарин

преди 5 години

Абу ал-Касим ал-Захрауи (963-1013), познат като Абулкасис, е медик, живял в ал-Андалус. Той се счита за най-великият средновековен хирург от ислямския свят. Най-големият му принос в медицината е "Китаб ал-Тасриф" - 30 томна енциклопедия в областта на медицината.Неговите пионерски приноси в областта на хирургическите процедури и инструменти имат огромно въздействие в/у Изтока и Запада до ден днешен като някои от неговите открития се прилагат досега: - Той е първият лекар, описал извънматочната бременност и съобщил за наследствения характер на хемофилията; - Въвежда над 200 хирур

23

Факт!

преди 5 години

цялата алгебра и Геометрия идват от древна Гърция.Тоя ал Махмуд Абас е баща на камилите единствено.

22

Анонимен

преди 5 години

Най-после всички ще имат възможност да станат бели. Да си оправят носовете още на ембрионално ниво. Има хляб в тази технология. Избор на цвят на кожата, височина.