273

A

преди 5 години

До джоНа мчстото на мавзолея цифна и върза (цъфна и върза за няколко милиони лв.) едно първенюшко изделиице - Бакърджиевата кула. Създателят на това чудо на културата, във Виена каза, че българскичт народ е *** и не разбира от изкуство, та затова не може да оцени неговото велико произведение.

272

Анонимен

преди 5 години

ПАМЕТНИК НА РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ!

271

Анонимен

преди 5 години

Тоя комунистически клозет трябва да се премахне. Това гнусно петно на робството!!!

270

Анонимен

преди 5 години

СМЪРТ ЗА БКП! Терористична организация, отговорна за смъртта на хиляди хора, още преди в световен мащаб думата фашизъм да има смисъл. Този паметник е еманация на тогавашните им господари, на същите тези терористи. Това отвратително грозно съоражение няма място в центъра на европейска София!

269

джо

преди 5 години

Кои бяха тези "Дойче Веле" щото май само някои от България ги слушат, като ехо от отминали времена. След време ще им се чуе и друг глас, ще искат и Шипка на преместим на широкото софийско поле. Боже пази ни от *** душици, които мислят със задниците си. Като съборихме Мавзолея България цъфна и върза. От чешмите потече масло а с мед може да се намаже филията навсякъде. Историята спря и всичко се оправи АМИН. В същото това време, никой в Германия не пипа и не мести паметници.Имат глави хората.

268

Анонимен

преди 5 години

Дойчовелевска му работа. Искат да се откажем от най-важната мозъчна функция - да помним и да я заменим с другата - да зaбравим.Memento mori!Memento vivae!

267

iceblast88

преди 5 години

До tttИ как точно България увеличава територията си след ВСВ? Абе мухлясал комунист, стига с тези глупости!А всички паметници на съветския поробител и дивашките му орди трябва да бъдат претопени и разрушени, земята да се освети и на тяхно място да се направят големи комплекси където да има бюстовете на всички български владетели + по една плоча под всеки с информация за живота и делото му. Това трябва да има на мястото на всички прокълнати паметници на поробителите!

266

A

преди 5 години

https://dnes.bg/politika/2018/11/19/oae-tyrsiat-da-kupiat-hiliadi-hektari-zemia-v-bylgariia-da-se-hraniat.393980Да Ви е честито. Вземат ли Ви веднъж земята

265

ХИБРИДНА АТАКА

преди 5 години

Какво общо има Льо Пен с този паментник? До сега беше рисуван главно с протестърски лозунги и мотиви против Русия, а сега ни в клин, ни в ръкав намесват Франция. Замислете се! Това е просто хибридна атака с цел сплашване на всеки, който иска да драска по паметника. Наемникът не е някакъв графити райтър, а му е било специално заръчано да не драска нещо против Русия, така че да не дискредитира мисията, че едва ли не задържането му в последствие ще е дипломатически акт, а просто наказан вандализъм.

264

Анонимен

преди 5 години

Диктатура винаги ще има, без сянка.

263

Анонимен

преди 5 години

Кошмар им е, че масово в Източна Европа има носталгия по комунизма. И не без основание. Превръщането ни в пазар на старите членки и факта, че има живот сал в едничка Германия показва, че ще се борят жестоко да изтрият всичко положително от главите, но то не е съвсем възможно. Боренето с паметници и "преразказването" на спомени е оруелски феномен и по своята същност се приближава много до комунизма с неговите уродливи неща. Тази пропаганда, обаче, подсилва носталгията парадоксално.

262

ttt

преди 5 години

До Изгърбич ЗадвратянБългария е ПОБЕДЕНА СТРАНА във ВСВ. И това е единствен случай в историята, когато победена страна е увеличила територията си. Гърция е искала граница по билото на Средна гора. Югославия е искала граница по Искър. Не разбрах, защо намесваш партизаните? В момента не се сещам, къде в България има техен паметник. А къде има и на кого (предполагам, че не са безименни) би трябвало да се реши конкретно за всеки отделен случай. Партизаните приютили майор Томпсън лоши ли са били?

261

Анонимен

преди 5 години

Казват,че имало подземни тунели под Альоша,а в тунелите руски танкове и ракети,чакащи сигнал от Корнелия да излязат и установят "работническоселска власт",колхози и концлагери.

260

Анонимен

преди 5 години

Ще събаряте ама на куково лято. Достатъчно съборихте държавата и подложихте народа на геноцид.

259

не става

преди 5 години

До ОКУПАТОРА ДОЛУАльошата отдавна щеше да замине,но си нямаш представа какъв бетон е и какво желязо!Искаха да го гърмят,но се оказа,че три квартала отдолу заминават!Така че се отлага за по- нататък!

258

Ха-ха

преди 5 години

Ха-ха-ха,диктатурата била свършила.Просто заменихме една диктатура с друга.Няма свободни медии - всичги лижат задниците /и предниците/на управляващите.Пак си имаме "ГОЛЯМ БРАТ",който от време на време привиква вожда да му набие канчето.Вожда е обхванал цялата държава и си разиграва коня.А хората - хората никой за нищо не ги базари.

257

Анонимен

преди 5 години

До бай ИванНинова не е била член на БКП. Иван Костов, Бойко Борисов, Цецка Цачева са били.Нинова е назначена за изп. директор на Техноимпекс от Ив. Костов.Относно Белене една известна певица казваше, как баща и са го затворили там защото бил борец против комунизма. И надзирателите го убили. Обаче се яви негов съкилийник и каза, че е лежал там за педофилия и са го убили другите затворници. А на певицата (талантлива беше) на 15 години и дадоха националния ефир. На детето на ВРАГА на комунизма!

256

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До tttбългарино, не бъркай втората световна с великата отечествена са ссср, и мемориалите на милионите жертви с триумфалните арки на шумкарите. в токио няма монумент на американската армия. за "милионите руски (май беха съветски,а ?) войници, загинали на наша територия", е напълно достатъчен паметника на незнайния воин. щом на тия от сливница и драгоман им стига, и за мужиците и шумкарите е достатъчен.

255

бай Иван

преди 5 години

Паметникът да се демонтира и премести в кариерите на концлагера в Белене с парите от Техноимпекса на Корнелия и сие комунисти.

254

майорски

преди 5 години

До Отвратенане монументи на Хитлер в Германия няма ...ноооооо.....а знаеш ли колко концлагера има направени като музей в Германия !!!!???...и вси4ко направено през втората световна , от същия този Х..итл..ер.......през война...след това не е разрушено ....а надградено...