39

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 49Санстефанският договор включва съединение по-голямо от сегашното и включва Тракия и Македония.

38

ЕВРЕИНО МЕРЗЪК

преди 5 години

До привет от Германия" .... руските окупатори ...." !!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????/по време на комунизма в България НЯМАШЕ НИТО ЕДИН Руски войник !!!!!!сега бедна България хрантути 6000 Американски окупационен корпус !не Русия - САЩ са окупатори и поробители !!!!!!!!!!!!!!!!

37

Анонимен

преди 5 години

Русия няма как да се съгласи явно със съединението, защото ако се съгласи, означава да влезе в нова кримска война с Англия, Франция и Австроунгария. Може само неявно да го подкреои и го прави със санстефанския договор. .Ушaнке, санстефанският договор създаващ задунайската губерния е 8 г. преди съединението.

36

Анонимен

преди 5 години

Предателствата са били винаги за пари,и преди и сега.На Българинът за пари,гъзът е отворен като ДАП-аджийска фуния за нафта.Това е истината.Пример:... Тодор Паница,продал е делото за руски рубли,платени на сърбите да отцепят македонията,и да е приобщят към Сърбия.Жена му сама го е казвала,че парите са в комунистите,и от патриотизъм файда няма.Истинският предател винаги е на печелившата страна,страната на парите.

35

До привет от Германи

преди 5 години

Русия няма как да се съгласи явно със съединението, защото ако се съгласи, означава да влезе в нова кримска война с Англия, Франция и Австроунгария. Може само неявно да го подкреои и го прави със санстефанския договор. Трите държави бъдещи членки на НАТО са против санстефанския договор и създаването на голяма българска държава. Това го има още преди Берлинския договор, когато никой не защитава обединена България, а тя се разкъсва на малко княжество васално на султана и Сърбия и Гърция ще вземат плячка.

34

СциганинС

преди 5 години

До привет от ГерманияА сега нима кжурналистите и политиците и включително и историците казват Истината ?Защо никъде не се говори за валутният борд,за кредите които са наземени от правителството,защо не се говори колко е загубила България от Южен поток и АЕЦ-бЕЛЕНЕ .Сега българина не живее ли от страх -от днешната вечер и утрешният ден !?Сега говорят колко са добри евробюрократите и никой не смее да напише за Юнкер-алкохолика,за Меркел,че няма деца и други видни евро-началници които са гейове

33

Старото куче

преди 5 години

Хайдеееее , пак Русия виновна според драскачите по-долу !!!! България най-много е страдала от предатели прости управници !!!!

32

Народна Просвета

преди 5 години

и кво , дойде един пост за влака с рублите, и модеpатоpите живнаха...читалищна работа.

31

Анонимен

преди 5 години

Олимпи е работил за руснаците,а техните интереси са ясни.Русия ни освободили, защото техните и нашите интереси съвпадна ха, но Русия беше също така и враг N1 на нашето национално обединение.Ако тя бе добронамерена към нас нямаше да има война 1885,нямаше да има и 1913,а от там респективно и 1915.Отношенията ни с Русия трябва да бъдат прагматични, тя така пожела.

30

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До привет от Германияне приемам за български граждани хората, които са се борили срещу стамболов. не приемам и стамболов и каравелов един до друг в плакат за честването на будителите. седи си у "германия" и по полека с изказа, че ше требва пак да се праиш на каратист по форумите два часа.

29

До 24

преди 5 години

Ти явно си малолетен.Три държавни банкрута и един през 1997 какво са По голяма разруха след 1985 година няма.Защо беше обявен мораториума бе другарю.Може ли да има купони за храна ,бензин и режим на тока в наше време.Защо ,,вожда" нарече социализЪма ,,недоносче" и недозряло общество? Защо от средата на 70те селата почнаха да се обезлюдяват и изчезват?Бабите бяха с мотиките и бригадира с ,,калема",а младите в окръжният град да работят залудо-за СИВ .А света вървеше напред и соца сам се сгромоляса

28

До 29

преди 5 години

Е за какво й е на Руската империя силна и независима България? Те са искали послуковци. При СССР пък нещата са още отчетливи, в периода 1944-1990 всичко в България се случва след решение на Кремъл, бай Тошо правешкия овчар е назначен от Кремъл и уволнен от него.

27

Анонимен

преди 5 години

Султана Рачо Петрова се е отвратила от нагаждаческото и мъжленце и се е развела с него,като е запазила своето уважение към Олимпи Панов.

26

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

тоест, рубриката требва да е "нашите превратаджии русофили". кво да очакваме, дамян велчев и кимон георгиев ли ?

25

Народна Просвета

преди 5 години

След детронацията на княза, майор Панов се нагърбва с ролята на посредник между офицерите-русофили, детронирали княз Александър през 1886 г тоест, русофилите тънко пасуват сръбско българската и детронират княза. ти да видиш. а, отделно плащаме 70 милиона злато да ни вардят от хора дето не искат да ни бият. много поучително.

24

До 24

преди 5 години

След като партията-майка фалира България, изгради икономика работеща на перманентна загуба, как очакваш през 90-те години България да е цъфнала и вързала?

23

Анонимен

преди 5 години

До НеСоросоидДето се вика-къде ги чукаш,къде се пукат.Нищо,нека се поизприкажат,горките и да си начешат крастата.

22

Анонимен

преди 5 години

Кой си кращъва детето Олимпий или е евреин или византиец да ходиш с една пушка кремъклийка да се биеш с редовна армия е храбро, но глупаво да си беше чакал освобождението не да се прави на бабаит. Война се води с хитрост а не като Матросов и Фемен с голи цици срещу оръдието въпреки всичко историята помни трупа на Матросов, а не тези които са постигнали желания ефект.

21

до 22

преди 5 години

Македония, Тракия и Добруджа ги загубихме точно заради Русия.Тя накара Румъния да ни удари в гръб през 1913.Тя даде зелена светлина на Сърбия да наруши договора с България и да задържи и безспорната зона.Тя намина на Турция да реокупира отново Източна Тракия след като се сбихме с другите.Беше я страх,че ще вземем Цариград и ни устрои погрома във Междусъюзнеческата война чрез своите копои Сърбия и Румъния.

20

Анонимен

преди 5 години

Русофилите по природа са наивно-простовати хора, при тях мисъл няма, само заучени фрази, възпроизвеждане на имплатирани в изгладените им мозъчета пропагандни измислици. Руската империя не е водила война за да освобождава България, историята показва, че те и Османската империя водат не една и две войни, а цели 12 - целите на руските експанзии разбира се е заграбване на територии. При СССР неща са още по-ясни, там целта е световно господство и смазване на всички изправили се пред партията.