227

teraflop@abv.bg

преди 16 години

Taka e v Balgariya,za sajalenie!Drugite hora,drugite darjavi si imat kultura i vazpitanie.Balgarinat se interesuva samo ot sebe si.Dali 6te pre4i na drugite,tova ne go zasyaga.Vajnoto e toy da se 4uvstva komfortno i drugire da se saobrazyavat s nego.O6te mnogo godini 6te si kretame sled Evropataaaa!

226

Кучкар

преди 16 години

(продължение от 224 - явно и тук си има лимит за коментара) като заключениe:браво на автора, че повдигна тази тема. То може и да е било провокация. Това им е работата на журналистите. То има до момента 225 коментара, което говори, че е уцелил десятката с нея. Нали това е една от целите на журналистите - да събудят общественото мнение. Хайде на всички останете си със здраве и преди да се изкажете за нещо го обмислете добре.

225

Кучкар

преди 16 години

Първо се извинявам, за обръщението с тези числа:211, 221 и т.н. Зад тях седят човеци със своите богати характери и емоционалност..., но такава е формата на обръщение в тези сайтове. Това, че има много отвратителни инциденти с кучета е много лошо и показва безхаберието на стопаните им. Едно куче на добър човек никога няма да нападне дето или друг добър човек. Известна е истината, че кучетата са такива каквито са стопаните им, но това може да го разбере само човек, който е отгледал куче или който се занимава с кучета активно. Говорил съм с дресьори на кучета с дългогодишна практика, които са ми казвали, че и най-свирепите породи кучета се поддават на дресура. Лично аз познавам кучета от тези породи в чиято уста спокойно можеш да си сложиш ръката без да има опасност да ти се случи нещо лошо. Кучета към които са се отнасяли с любов отвръщат същото и са много благоразположени към хората. Обратно, кучета които са били бити, оставяни гладни и насъскани срещу хора и животни се държат враждебно, свирепо и опасно, но това идва от хората, а не от животното. Обикновено в отношението на две страни по-отговорна е тази страна, която е по-разумната. Предполага се, че в отношенията човек-куче по-разумната страна е човека, следователно човек е отговорен за всички отрицателни случки между хора и кучета. 221 беше писал, че много от хората, които си взимат кучета след няколко месеца ги изоставят и така се получават бездомните кучета, които мъчат всички. Така е, но това са недобросъвестните стопани, а не всички "кучкари". Но пак питам, колко хора изоставят не само кучетата си, а и децата си, родителите си или приятелите си. Колко е по-лошо да изоставиш детето си, приятеля си или родителя си отколкото кучето си...А за това дали градовете са за кучета или не са - мисля, че ако има условия за разходка на кучетата в градовете няма нищо лошо да се отглеждат и там. Аз съм от Варна, квартал Аспарухово. До нашия квартал има гора, в която спокойно може да се разхождат кучета. В квартала има прекрасен парк, в който на определени места, където не се пречи на майките с деца също могат да се разхождат кучета. Във Варна има красива и сравнително голяма морска градина където от дълги години се разхождат стопани на кучета с любимците си и майка с деца както и пенсионери. Пак там има и точно определено място - поляна където се събират "кучкарите" с кучетата си и на никого не пречат. Взех моето куче голямо на година и 8 месеца от кукчарник. Беше озверено и озлобено. Нападаше хора, деца и други кучета. Сега след близо 5г. при мен кучето не налита нито на хора, нито на деца нито на други кучета. Децата си играят с него и то напълно непознати от улицата...:). Въобще се чудя защо обеснявах толкова много неща очевидни и ясни. Добре е човек преди да се изкаже за нещо добре да го обмисли и да го подкрепи с доводи и факти. Докато не опознаеш нещо добре не се изказвай за него. Докато не опознаеш психиката на едно куче и живота около него не се изказвай прибързано. И само ка

224

другото куче

преди 16 години

извинявай 222

223

другото куче

преди 16 години

Така, животното си е животно и се държи като такова, ами хората, коитао се държат като животни??? За тях какво ще кажеш? Пищите, че е пълно с кучешки ***, ами лично аз съм виждал на НДК-то да *** в храстите разни дечица, бабки и всякакви хора!!! Какво да правим с тях, а? Да ги избием ли??? Аре по-спокойно и всички селяни да си ходат на село!!!

222

преди 16 години

истината е,4е хората са ***,а не ку4етата

221

Кучето

преди 16 години

Градовете са за хората. Които иска куче - на село. И без това е малоумие да се държи 100 кила животно в гарсониерата в Надежда. Най-малкото самото животно се чувства отвратително. Псувате *** с каруците, ама сте същите. Както те не се съобразяват с останалите, така и вие, мили ми кучкари. А най-лошото е, че повечето от вас им минава мерака след няколко месеца и пускат кучето някъде в квартала. От къде са тези хиляди кучета в София, да не са ги донесли марсианците? А и любимеца на народа - Бойко Геройко, и той нищо не свърши. Само обещанията му бяха големи.

220

Антоанета Тодорова

преди 16 години

Абсолютно съм съгласна с написаното. Тормозът, който се налага върху хората от разни кучкари или незаинтересовани общински и други отговорни служители, в чийто ресор влизат безстопанствените кучета, може да се определи като геноцид. Нито може спокойно да се ходи по улиците, нито може да се спи - често се случва посред нощ лай да огласи кварталите.

219

преди 16 години

хората=животни. добро утро виетнам.

218

engiee

преди 16 години

аз мисля, че много ото хората нямат правилно отношение към животните като цяло и целия проблем идва от възпитанието през първите седем години.Не може кучето ми кротко да си лежи под масата и някакво *** на около година и половина да идва да го замерва с камъни и родителите му да ми викат "какъв е проблема", ами ако ме уцели мене пак не е проблем предполагам. И после кучетата хапели деца - ми нека, те повечето са малки непотребни уродчета, много малко са добрите сърдечни и възпитани дечица, които искрено се радват на животните.Помислете хора в какво превръщате децата си !!!

217

ивет

преди 16 години

писна ми от истерични хора, които само привида на голямо куче изпадат в кома, много повече ме дразнят подрастващите ***, които в изблик на мъжественост (да се покажат пред мацките и другите бабаите) разбиха парковете, разкъртиха плочничите с тъпите скейтове и карат колела като обезумели, изпочупиха уличните лампи и изпотрошиха пейките в парковете и се разхождат като бездомни в късните часове без никакъв родителски контрол, ако не-кучелюбителите мислят, че все отнякъде трябва да започнат да се оправят проблемите, може би е най-добре от възпитанието на хората да се започне, защото кучето ми е навън за 2 -3 часа и после го прибирам , а нещастните уродчета по цял ден пият бира в парка и се дрогират и със сигурност са много по-опасни от *** и домашните кучета.а селяните да си ходят обратнво на село, така и въздухът в софия ще се изчисти, защото много от тях още смърдят на обор и хем ще се освободят места за паркиране.

216

Pavlina LAZAROVA

преди 16 години

officialno se izviniavam!!! shhte po4erpim ako triabva:(((

215

Pavlina LAZAROVA

преди 16 години

PRESTANI DA TRIESH KAPUT MISEREN

214

Bubo

преди 16 години

Moeto mnenie po diavolite e palno saglasie s 203!!P.S.Sobstvenik na Male Landseer, kg 70, sm 76, name Karaman, singlelooking for victims!!!

213

vania

преди 16 години

za6to li mi e poznato mn e kofti

212

кучелюбеца:))

преди 16 години

Първо научи къде на клавиатурата се намира буквичката "ч" и къде точно се поставя,ха ха :))) А после критикувай очевидно по-грамотните и имащи да кажат нещо съществено за разлика от теб..

211

преди 16 години

До 201 и 203, да - в градинките ще има майки с деца, и да, ще правят ***(и може би ще ги глобяват)!!! Щото града е за ХОРА, а не за КУ4ЕТА, капишш? А и до сега не съм видял човек, разкъсан от памперс, или от дете !!! Толкова плиткоумни *** ли сте, че трябва да ви се аргументираме за нещо толкова очевидно ??? КУ4КАРИ !!!

210

VET

преди 16 години

Прав е човека, у нас всичко се разбира криво, включително и любовта към любимците-как да му се не види никой не му е жал да речем за ритуалните прасета, кокошките, агнетата по Гергьовден, дето освен всичко друго никаква злина не причиняват, а като снане дума за лаещи, хапещи и разнасящи зарази *** всички се правят на хуманисти? ЗАЩО?????????

209

Пенсионер

преди 16 години

Проблем с кучетатата има в тяхното прекалено размножаване. Проблем има в мизантропщината на повечето кучелюбители. Да се поставят интересите на кучетата над интересите на кучетата си е чисто човекомразство, тоест мизантропщина на полуинтелегентния гражданин.

208

Анонимна

преди 16 години

Относно това кой на кого, как, защо и кога пречи: живея в панелен блок и всеки ден моят 3-годишен син пречи на достолепните люде от мъжки род в напреднала пенсионна възраст, демек - пенсионери, защото вдига шум с детския си механизиран мотор. Не мога да ви опиша какво е отношението към едно дете - ръкомахат, крещят и го гонят да не играе в градинката пред входа. В случая бих предпочела да срещна куче - по-добре е от освирепял и инфантилен комплексар!!!