82

Анонимен

преди 5 години

Върху кубетата на храма Св.Георги на червения площад които приличат на мюсулмани тюрбани има поставени полумесеци.

81

Анонимен

преди 5 години

Руската Путинославна Църква изпада в изолация.

80

Анонимен

преди 5 години

Руското православие си е православен ислям. Вижте царската корона на А.Невски с изписаните арабски символи и полумесеци за да се убедите

79

Анонимен

преди 5 години

По надолу има коментар, че руският и украинският народи били братски, и те така по братски руснаците спретнаха на украинците ГОЛОДОМОРА?!? На някои това им е разбирането за добри отношения!

78

Анонимен

преди 5 години

На някои руски православни кръстове е поставен направо полумесеца за да знаят руските "православни" какви са всъщност.

77

Анонимен

преди 5 години

РПЦ е отдел на КГБ бе !За какво православие ми говорите сред убийци и отровители бе !Гудяев с Макаров ли са в връзката Кремъл с Бог бе !Само до преди три десетилетия тези челисти гонеха поповете като Скрипал бе !Няма ли Анатема за тези човеконенавистници и перверзници бе ! ?

76

Анонимен

преди 5 години

РПЦ е мюсюлманска секта намъкнала се от задния вход в православието. Един от най големите руски светци Александър Невски всъщност е мюсюлманин събирач на данъци за кримския хан. Голямата битка със шведите е всъщност битка между 10 хиляди мюсюлмани срещу 30 рицари наети от един руски град да го пазят от ханския терорист Невски. Дори в самия руски кръст има мюсюлмански елемент поставена на косо на кръста допълнителна лента отсъстваща във всички други християнски кръстове.

75

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Руската православна църква се преименува на... - Ватникана...

74

Анонимен

преди 5 години

Прекрасно стана с този разкол, допълнително ми е кеф, че сърбите се залепиха за рушката кауза. Обаче, само посмели нашите попове да подкрепят Москва, трябва да се събере народа и да ги замеря с развалени яйца.

73

Анонимен

преди 5 години

Вартоломей го мразите по руски защото, украинската църква е майка на руската а не обратното. Това че РПЦ е измамила майка за да я ограби само уличава РПЦ в грабеж и насилие.За РПЦ въпросът опира не толкова до загрижеността им към украинските миряни, а до приходите които носят украинските храмове. Докато за УПЦ това е въпрос на цялостта и правата вяра в единната УПЦ. Защото не е логично един храм на украинска територия, да се обслужва от украинци, а приходите да отиват в друга църква.

72

мазепа

преди 5 години

До АнонименПо-точно измислена монголска православна църква, защото през 14век монголците преместват ''Митрополит киевски и на вся Русь'' от Киев в Москва и основават Московия.

71

Анонимен

преди 5 години

Болене, няма да ти дадат повече пари, колкото и да се напъваш. И телевизията и партията ти отиват към забвение.

70

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 73Колкото и да наблягаш на "турска" ти си в киреча с твоята секта руска ПОРНОславна църква.

69

Анонимен

преди 5 години

Според мен разколът го прави Руската църква, като не се подчинява на по-висшата, не че ми дреме за попските заяждания, ама и църквата вече стана политическа.

68

Анонимен

преди 5 години

Трябва да си много болен полезен ***, за да вземеш страната на някаква измислена Турска православна църква срещу най-старата Вселенската православна патриаршия...

67

Анонимен

преди 5 години

Как да прежалят изпечените руски крадци че най-богатите им епархии скъсват с руските разбойници с раса?

66

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 70Вартоломей го мразите по руски защото, украинската църква е майка на руската а не обратното. Това че РПЦ е измамила майка за да я ограби само уличава РПЦ в грабеж и насилие.

65

Анонимен

преди 5 години

Патриаршията на турската православна църква съди Константинополската патриаршия, както и патриарх Вартоломей, които подкрепиха идеята за предоставяне на автокефалия за украинската църква. В иска се заявява, че Вартоломей няма такива правомощия и се намесва в политическите отношения между държавите."Изпратихме иск пред съда, в който посочихме, че това е политически въпрос и е далеч от религията", прессекретарят на турската православна църква Севги Еренерол.

64

Анонимен

преди 5 години

Америка разделя народи които са живяли векове като братя !Отвратен съм !

63

русский

преди 5 години

До СатаНАТО отсоси))))))