26

Анонимен

преди 5 години

Кристалните деца са вече сред нас. Белите лястовички на промяната. Искам да съм едно котенце и това мило дете да ме прегъща, целува и да се грижи за мен.

25

До Discovery

преди 5 години

Като имаш пари е лесно да се кефиш на живота, да ти е весело и да се лигавиш с кученца. Лесно е да си готиният. Ако нямаш пари са нищо. Така е в България. Така се държат и хората.Ако си беден ти се смеят зад гърба. Когато бях дете обичах всички хора на тоя свят.НЯМАШЕ човек, който истински съм обичала и да не ми е направил мръсно. По-добре е това дете от малко да знае малко по-малко какво го чака, за да не страда много в един момент... Да си учи уроците, а не да разнася бутилки..

24

redordead

преди 5 години

не е нужно да си излишно добър, но можеш да си отговорен към теб и хората и местата около теб, и ако отговорни са поне 20% от пишещите тук, ще помогнат на момиченцето да осъществи мечтата си в една или друга форма.А когато човек спре да мечтае и да се стреми да се развива, се превръща просто в една самоходна торба с фекалии...Но това, не всеки го разбира, така че, слушайте си чалгата, хвърляйте си *** през терасата и се подигравайте на тези, които поне малко са озарени от нещо свише.

23

Discovery

преди 5 години

До 22:Баце кой как си го направи. Има много хора, като тебе дето мислят че са много добри и се чудят що им се качват на главата, ама не осъзнават, че всъщност проблемът е в самите тях и те са кофтите характери. Как па аз от добро не съм пострадал. Проблеми си имам и то много, ама не съм тръгнал да се жалвам колко са ми лоши всички. Въпрос на гледна точка.

22

Bedstvie

преди 5 години

До До един човек на 22Много млад си се предал!Ако мотото ти в живота е "Никой и нищо НЕ заслужава жертви. Живей си живота е не вярвай на никой. Всеки гледа да те прецака в тоя свят.", си обречен на душевна самота!Човек трябва да е добър заради себе си, а не защото "...ако си добър и правиш добро ще ти се върне."!

21

А пари за храна ??

преди 5 години

Не е ли по-лесно да засади дърво? Защо всички са толкова вманиачен на тема приюти за бездомни кучета? Дори да направят такъв приют, за тия животни пак трябва храна. А тя се купува с пари. Не може изхрани всички кучета в София я!!!

20

22

преди 5 години

Пълни глупости

19

До един човек на 22

преди 5 години

На 22г. виждаш нещата различно. Мислиш си, че ако си добър и правиш добро ще ти се върне. САМО дето в България е точно обратното. Колкото по-добър си, толкова повече хората гледат да те използват. Вероятно не ти се е случвало, приятели, познати, роднини на които си правил добро да са безразлични или да ти забиват нож в гърба. Никой и нищо НЕ заслужава жертви. Живей си живота е не вярвай на никой. Всеки гледа да те прецака в тоя свят.Пише ти го един човек на 28 години

18

Bedstvie

преди 5 години

По повод някои от коментарите по-долу и предстоящи такива, една поука (въпреки, че се съмнявам, че ще я разберат точно те):Бурята беше изхвърлила хиляди морски звезди на брега на океана. Едно малко момиченце вървеше по плажа и ги връщаше във водата една по една. Един мъж го видя и му каза: "Момиченце, те са толкова много, нищо не можеш да направиш за тях, не можеш да им помогнеш." Момиченцето му отговорило: "Но аз вече го направих за тази звезда" и хвърлило морската звезда обратно в океана.

17

Анонимен

преди 5 години

Болни родителски амбиции. Майката е измислила цяло съчинение по литература.

16

Един човек на 22

преди 5 години

Като гледам злобните коментари на голяма част от пишещите, разбирам защо живеем така. А бе отдавна съм го разбрал. Хората тук не струват- държат само на злоба, завист и омраза. Що за народ? Детето поне прави нещо

15

Да глобят майката

преди 5 години

Майката говори за ,, антибактериална среда", ама детето й събира мръсните бутилки. Няма ли си уроци за учене?За мене тя го кара.

14

Do Discovery 11

преди 5 години

По твойта логика излиза, че тия дето сме останали в България трябва да си дадем малкото пари за нещо, което да промени България. И какво предлагаш да е по-точно? На мен никой не ми е помогнал с нищо в тоя живот.

13

До 11

преди 5 години

Анонимен, никой не е емигрирал от хубав живот.Учих и работих съвестно за България,НО БЛАГОДАРНОСТ НЕ видях. Жал ми е за детето.Добрите хора в България само ги мачкат и унижават. Когато се държиш добре, другите те смятат за наивен. Дано родителите му обяснят защо има толкова лоши хора, както пита. Не да го лъжат, ако крият или лъжат, ще му е трудно да се адаптира.Дано детето има късмет да се спаси навреме от България. А Ако си родя дете, няма да е в България. НЕ искам да страда и да види същото.

12

Дано не съжалява

преди 5 години

Аз не виждам нищо добро в тая новина. Дете на 8 години събира бутилки и си дава последните стотинки да прави приют за улични животни. Държавата защо позволява да има улични животни? В Германия няма едно бездомно куче. Другите деца не му ли се подиграват? Май го и избягват. Аз така разбирам от новината. Дано като порасне не съжалява, че е събирало бутилки за кауза, която може по-късно да не смята за важна.

11

Анонимен

преди 5 години

Ако всичко, написано от майката, е истина това дете има психични проблеми, за което е виновна майката.

10

Discovery

преди 5 години

До 9: (Аз живея в чужбина, на)....ОМГ... дано нямаш деца, че точно такива като теб възпитават тотални скоттове, дето гледат криво на всичко. Промяната я правят хората с мислене като това дете, проблемът е, че в БГ са останали все хора, като теб и задушават малкото останали с желание за промяна. Стой си в чужбина, ама недей да създаваш деца...

9

До анонимен 5

преди 5 години

Аз живея в чужбина, на Българското Черноморие не стъпват. България не е добро място за живеене. Детето е на 8, скоро ще го разбере. Да не му се случи да го нападне улично куче, за да съжалява после за парите дето им събира за приют.За родителите е време да му кажат каква е реалността. Може би затова и другите деца го гледат все едно е от ,, паралелна вселена". Иначе ще продължава да вярва в чудеса, които не се случват. Като порасне и работи един ден само ще решава за какво да дава пари.

8

Турчин

преди 5 години

Мила родна картинка... Орел, рак и щука...

7

Анонимен

преди 5 години

Боже, дай повече такива Съкровища на България!