37

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До Бобие да, ама издънката с ракетните двигатели, недоправения софтуер на зенитните системи и отказа на индийците от съвместния проект пето поколение изтребител говорят за адски дебели кърпежи. преди 18 години за едното пъчене пуснаха курск на учение, въпреки че лодката не е плавала от доста време, само с базов тест "не тече" и с нов комплект въоръжение за неподготвения екипаж. и вместо да уплашат световното зло, се наложи да поръчват груз 200.

36

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде минуси на изгърбича ,далеч е от истината момчето ,Само неверни факти и изводи ,и обиди . Трябва да му трият писанията .

35

Боби

преди 5 години

До Изгърбич Задвратян"хората искат глави да се търкалят заради очевадното безхаберие"Коолега всеки диванен специалист може да КРИТИКУВА колкото може и колкото по-пиперливо може.РеалностиЗаради Военните и малкото необходими граждански чисто РФ проекти трябва да се оптимизират разходите - но това не може да стане бързо защото реално няма ИНВЕСТИЦИИ. Ето Ангара проекта поне два пъти по-скъп от Фалкона на Мъск защото е финансово натоварен със 2 стартови площадки и 20г недофинасирано проектиране

34

Боби

преди 5 години

До Анонимен 38Ано умниВсе още в САЩ няма СЕРТИФИЦИРАНА СИСТЕМА НОСИТЕЛ ОРБИТАЛЕН КОРАБ за еднократно или многократно ползване за превоз на ХОРАДо като стане това САЩ са вързани или с РФ или с Китай(хе хе хе съвсем сериозно заплашиха РФ със санкции ако помогне на Китай още 1990)Да има САЩ ракети за доставка на спътници и те изместват Роскосмос от този пазар

33

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

По руските форуми хората искат глави да се търкалят заради очевадното безхаберие, а по българските каскетите-патриоти-русофили са станали на амбразурата на бункера като оня промит мозък матросов. колко да сме зян?

32

Анонимен

преди 5 години

Делът на Роскосмос в изстрелванията падна под 30% Американците не подновиха договора за транспорт на хора до МКС, отрязаха ги от окололунната станция. До изясняване на причината спряха Съюз - губят и пари от пропуснати полети. Руснаците са в такова настроение че сега за всичко обвиняват Путин.

31

Боби

преди 5 години

До :):)"Състоянието им не е съвсем добро"Първоначално са изпитвало в продължение на 160 секунди все по увеличаващо се претоварване достигащо до 3ДжеСледва спад до безтегловностУдар не се знае колко силен когато задейства автоматиката за спасяванеСледва Аварийно спиране пак специалистите ще кажат колко време(поне 60сек)Следва най-гадното Балистично навлизане в атмосферата претоварване до 9Джеи най накрая черешката на тортата "Мекото кацане" посредством ракетен импулс 1 сек над 5Дже

30

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

прочие, 32, имайки предвид, че държавата е направена от викинги, азбуката и вярата са им я донесли българите, а всички легендарни разработки са "подобрени версии" на съществуващи образци, мога да съм скептичен че руснаците бая повече неща не са измислили, отколкото мъск. примери: колт 1903, валтер пп, винтовката на нагант, щурмгевер, фиат 124, симка, крайслер, олдсмобил, уилис, мак. пак не си си написал домашното. седни си, две.

29

Анонимен

преди 5 години

При предното изстрелване намериха дупка в обшивката. Смята се че става въпрос за саботаж. Още разследват.Иначе аварии стават винаги.

28

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До Анонимен33онанимен аутист, алеи на космонавтите няма и в бряг на слоновата кост. един вид, кога се буташ барабар петко с мъжете, е редно да не си инженер балкански и да не си връзваш ракетите без аналогов в мире с тел и син изолирбанд.

27

Анонимен

преди 5 години

До Изгърбич ЗадвратянДа бе, вярно - в Британия, Франция и Германия няма алеи на космонавтите. Що така?

26

Анонимен

преди 5 години

До Изгърбич ЗадвратянАбе мухъл, защо подпиквате от възторг, като говорите за "гениалния Фердинанд Порше" и неговия VW Кефер или за Ролс-Ройс "Силвер шедоу"? А за Мъск ти предстои да научиш много неща! И той ли е гений или е нещо друго? Нещо да е измислил?

25

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До Анонимен29Онанимен, избирателната ми памет се сеща за "алеята на космонавтите" и за единствената катастрофа на американска совалка. Вечната слава няма нищо общо с факта, че космическата индустрия на световна свръхсила си позволява колосална разхайтеност при мерките за сигурност и недопустими нарушения в технологията на изработка на устройства, които преди 30 години са били щамповани на конвеир и са били безотказни.

24

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

...в началото на годината умре некв шеф в роскосмос дето е допуснал припоят за изработването на двигателите да бъде подменен с некв по-евтин и неподходящ за полети. чудя се дали тия 150 двигателя, които роскосмос обяви, че са "върнати за основен ремонт", са изобщо ремонтирани, или са решили да видят какво ще стане

23

Анонимен

преди 5 години

До Изгърбич ЗадвратянПодгърбич Нахебян, ти потърси "Чалънджър" и "Колумбия", опресни избирателната си памет! Вечна слава на загиналите космонавти от всички народи - руснаци, американци, японец!

22

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До До никичиче, оди се пери с надеждните "и так сойдет" техники от последните десетина години. руснаците загубиха монопола над товарните полети до мкс, въпрос на още две аварии най много е рогозин да пие от мездренската бира, и мъск да почне да качва -навтите до "горе". самият факт че говориш за технология от преди 40 години като за меродавна, от друга страна те показва зверски далновиден.

21

До ники

преди 5 години

Напоследък започна да се мяркаш тук и да дрищиш глупости. Не ми харесваш!"Союз" е изключително надежден кораб - имал е само едно произшествие през 1975 г, когато двама космонавти за малко не загинаха, а и приземяването е било в планински район, на метър от пропаст. Но спасени, въпреки чудовищните G-та, на които са били подложени. Сега пак ускорението е било главният здравословен проблем.Ако не бяха руснаците с техните изпитани кораби, МКС отдавна щеше да бъде мил спомен за загубени пари и експ

20

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

До :):)можеш да гугълнеш "космонавт комаров" и да спреш да остроумничиш.

19

V

преди 5 години

Не бой ти са .Да умреш в съюз е по-малко вероятно отколкото да умреш на кея у Русе ,Европейски съюз . Това е така щото съветския съюз е много по-добър от европейския съюз ;)

18

Burzum

преди 5 години

Последната авария със Съюз е от1975 година това е най надеждния космически кораб!