60

Членска карта №7

преди 5 години

До БългаринИ какво още трябваше да ни сторят САЩ, след като ни пробутаха Ньойският договор!????

59

анонимен

преди 5 години

Рaйхщадтско споразумение между Русия и Австро-Унгария, Райхщадт, 26 юни/8 юли 1876 г. Запис на руската страна:"Ако най-накрая, в следствие на успеха на християните Османската империя претърпи пълно крушение в Европа, България и Румелия биха могли да образуват независими княжества в техните естествени граници. Епир и Тесалия може да се присъединят към Гърция. Константинопол може да стане свободен град."

58

Членска карта №7

преди 5 години

До БългаринЧе що да ни окупират САЩ, когато има българи като вас(дето пишат България с малка буква)!

57

Анонимен

преди 5 години

Берлинският конгрес е в продължение на Райхщадското споразумение между руската и австро-унгарската империи , териториите на българите в османската империя да се разделят на три - свободна Мизия (но не и от Русия), Тракия на васална на Турция и без промяна - Македония.

56

Гробокопач

преди 5 години

"българският княз формално е назначаван от Султана за генерал-губернатор на ИЗточна Румелия". Този исторически факт има своето историческо ехо и към днешна дата, но "народняците", няма да го забележат;)))

55

Българин

преди 5 години

Има една празнина в учебниците по история на българия която по доло някой който се прави на патриот използва.Всъщност България никога не е била окупирана от САЩ. това е ясно.Това което не се знае, е че когато през 1926 г гръцките войски настъпват по Струма към София, САЩ поставя въпроса в Обществото на Народите за изпълнение на Ньойски Договор като заплашва Гърция с интервенция.Този факт се премълчаваше от комунистическата пропаганда, и все още не е влязъл в учебниците по история!

54

анонимен

преди 5 години

Въпреки че казва: "Какво е това Съединение без мое знание", Алексндър III произнася знаменитата фраза:"Но за разединние и дума не може да става". Русия и Англия правят внушение в остра форма на Високата порта да не вкарва войски в Румелия, въпреки че Турция извършва мобилизация.България играе ва банк, поемайки огромни рискове и победатата й в Сръбско-Българската война решава нещата в наша полза. Великите сили се съгласяват българският княз да бъде губернатор на Румелия. Така де факто е признато съединението и де юре е спазен чл. 19 от берлинския конгрес.

53

Членска карта №7

преди 5 години

Трябва да сме благодарни за рязката реакция на Императорът! Обратното щеше да значи война, която нямаше да е за добро!

52

Членска карта №7

преди 5 години

До ОбединенРазбира се, че ще е против! Заплашва я война срещу Англия, Германия и Турция!

51

Членска карта №7

преди 5 години

До ОбединенНе ти харесва Симеон Радев, нали!??

50

Обединен

преди 5 години

Тука веднага се включиха руските и червени ***,да си следват опорките! Каквито и опити да правят, България ще продължи да се обединява и да става по-силна! Факт е,че Русия е била най-силно против Съединението! Сега също чрез пропагандата си,се опитва да ни разединява!

49

ТHE Патриот

преди 5 години

Да бъдем българи да живее България и смърт за американския окупатор!

48

чукча

преди 5 години

Войната щеше да свърши много по-рано,(съответно по-рано България да бъде свободна и да няма толкова много жертви), ако британския флот не беше прехвърлил армията на Сулейман паша бързо в Тракия.Същия този флот после кротко си чакаше в Босфора като помощ за султана ако Русия реши да продължи към Цариград.

47

Членска карта №7

преди 5 години

До Хахахааааа.И какво значение има както каква е дошла! Важното какво е оставила! Не остави ли обучена армия и подготвени офицери(българи)! Да не би евроатлантическите ни партньори да ни обучиха армията, създадоха администрация, дадоха законова база да имаме собственост върху земята в границите на нова България!????

46

Членска карта №7

преди 5 години

Една от малките победи на Кобургите и клането при Владая... С помощта на германските юнкери!

45

Хахахааааа.

преди 5 години

Стига с това руско дупедавство.Русия идва тук, като завоевател, а не заради черните ни очи..СТАЛИН СИ ГО ПРИЗНАВА ДОРИ

44

Членска карта №7

преди 5 години

До СЪ НАМИ БОГЪКои победи, бе дечко!??Това дето си го постнал да не Кръста, дето Монархът беше приготвил за Света София!???

43

Членска карта №7

преди 5 години

че е против, но и изтегля офицерите си. До тогава те са мислили, че Съединението е дело на Русия. А Русия е против, защото се страхува от нова война, затова и декларира, че е съгласна Турция да поеме отговорността си по Берлинския договор! Не са били готови за нова война.Просто сме били дръзки и сме успели да използваме разногласията между Големите сили, както днес действа Турция!

42

СЪ НАМИ БОГЪ

преди 5 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! ОЩЕ КЪМТЯТ ПОПЕДИТЕ НА МОНАРХИЯТА, ЗА УЖАС НА КОМУНИСТИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ....

41

чукча

преди 5 години

То и другаря Плевнелиев един път го хвана деменцията и на 3 март изброи кой ли не но забрави руснаците че са участвали в Руско-турската война.Добре че народа го отсвири че на някой трети март щеше да надхвърли и себе си че е нямало такава война а Финладско, Румънска, Украинско-Турска война.