147

До 153

преди 5 години

Какъв ти е проблемът?Нали вече жилището се води на твое име.

146

До 151

преди 5 години

Това е така. Но няма да се реши проблемът с бездомните. Ще се постигнат други две неща:1. В хазната ще влязат повече пари, защото, ако се отдаде под наем празното жилище, върху наема ще се плаща данък.2. Ако го продадеш, парите отиват в банката и по този начин, ако я фалират, ще си присвоят парите ти.Вдигането на данъка също пълни хазната.Но защо на основното жилище? На онзи, който е построил цял блок и го държи празен, няма да му вдигнат данъка на 100-те апартамента, а само на основното жил

145

До 147 - продължение

преди 5 години

Докато следвах, нямаше смисъл да ги обременявам с издръжката на две домакинства и живеех при тях. Не пуснахме наематели в направения за мен апартамент, защото наистина всичко беше ново и скъпо, а и гардеробите мама ги беше напълнила с купени за мен неща.Докато следвах, дойдоха едни пари от продажба на голям имот, на който бяхме съсобственици и нашите ги вложиха в гарсониера в кокетна нова сграда. Забавихме се с обзавеждането и през това време стоя празна, но такса смет си плащахме (с намаление)

144

Горките наематели

преди 5 години

От януари ще трябва да им актуализираме наемите пропорционално на повишените данъци.Каквото и да се случи, тези най-долу по веригата обират калая.

143

Анонимен

преди 5 години

До НеМожах да теРазбераКато се наложат високи данъци на втори,трети и така нататък жилища,на пазара ще излязат всички необитаеми жилища.И цените ще се нормализират.Никой няма да ти взема жилището-ако искаш го продавай,дай под наем или си плащай по-високи данъци.Както е в цял свят.

142

герб

преди 5 години

дами и господа - никаква мисъл, никаква съзидателност, само рушене и облагане на създаденото от други (които лицемерно оплюват). За съжаление, вече не само бсп е по-малкото зло, но и едно турско робство изглежда помалко зло от герб, онези поне малко поддържат териториите си, герб граби като чужденец за последно

141

До 147

преди 5 години

Правилно си разбрала. Но все пак се прави малка отстъпка.Родителите ми бяха успели да направят втори апартамент - за мен. Дълго и грижливо правиха довършителна работа и го обзавеждаха. Вложиха доста пари и затова всичко не можеше да стане изведнъж - отне няколко години. През цялото това време плащаха такса смет, но след като дадохме декларация, че там не се живее, намалиха малко таксата. Завършиха го, но докато следвах, живях при нашите. Нямаше смисъл да се отделям и ............

140

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 145Няма да пропуснеш да си излееш злобата м.изернико.Давам ти средни цени,а не колко взема сестра ми.Тя изобщо не работи,а си гледа трите деца.Зетя с неговата заплата ги издържа.Не знам колко взема,ама си купиха голяма къща и карат нови коли.И не са се лишили от никакви забавления..

139

НеМожах да теРазбера

преди 5 години

До Енгелс 138Като се забрани да се инвестират пари в недвижими имоти, с какво ще помогне това на бездомниците?Един учи, после работи и пести, късайки от залъка си. Със спестеното купува жилище за детето, което е вече в гимназията. Бърза да го купи, защото цените растат.Друг не си е направил труда да завърши дори основно образование, въпреки че е безплатно и в училището ще го хранят.После не му се работи и не може да плаща наем.Спи по пейките.Да ощетим първия и да подарим жилище на втория?

138

Анонимен

преди 5 години

Само не можах да разбера, ако някой има три жилища, три такси смет ли трябва да плаща.Няма как да живееш на три места едновременно и да правиш три пъти повече ***.Същото е и с колите, но това е отделна тема. И не мога да разбера, защо някой с ново жилище плаща повече такса смет от някой със старо, повече *** ли изхвърля.Аз ли съм толкова глупав, че не разбирам.....Тава е още една причина да емигрирам, но ако не ги продам, пак ще плащам такса смет, на Вълка ли на кой ли

137

Анонимен

преди 5 години

не си наясно с живота в САЩ, мога да ти кажа, че сестра ти е от мизерстващите, парите и стигат за храна и наем, явно други неща като спорт, концерти, забавления и т,н не може да си позволи, а сигурно не я и интересуват защото е про...ста бачкаторка

136

Явно,

преди 5 години

авторът на статията никога не е плащал данък сгради! Отстъпката е 5% , НЕ 50%!??( де да беше..;-))))

135

Анонимен

преди 5 години

До ЕнгелсСестра ми живее в Кълъмбъс,САЩ.Приравнени в лева средна заплата е 5000 лв, квадратен метър жилище 1500 лв.В София средната заплата е 1200 лв,а квадратен метър жилище се продава за 2000 лева.В Кълъмбъс 100 квадрата жилище се изплаща с 30 заплати.В София с 167 заплати.А и лиххвите по ипотеките са поне два пъти по-високи в София.Разходите за ток,вода, отопление са приблизително еднакви.Литър бензин е 1 лев в САЩ и 2,2 лева тук.Някои храни там са по-евтини,някои тук .

134

Мдааа

преди 5 години

фондовете почват да свършват и герб са освирепели...крадат буквално от всичко... жалко, жалко за страната ни, много скоро няма да я има

133

До Косю

преди 5 години

Вие с жена ти като имате два апартамента,трябва да се разведете - за да се води на всеки по един.Иначе ви цакат на общо основание

132

Анонимен

преди 5 години

"но за жалост електронното управление в България се изгражда твърде бавно."И сега понеже някой хора в управлението не могат (и явно не желаят) да довършат работата по електронизация на регистрите, се излиза с тази плоска логика, че трябва да се плаща повече. А истината е, че тези крадци се опитват чрез всякакви допълнителни данъци и такси да си запълват бюджетните дупки!

131

Енгелс

преди 5 години

До Анонимен 137Тенденцията в целия развит капиталистически свят е имотите да стават все по-недостъпни за работещите. Имотите все повече ще се купуват от богати инвеститори, а нормалните хора ще са принудени да живеят под наем и да плащат все по-високи наеми. Децата ни ще работят за да си плащат наема и няма да имат възможност дори и с банков кредит да си купят жилище.

130

Енгелс

преди 5 години

До Анонимен 136Това е един от основните проблеми на капитализма!Трябва да се забрани недвижимите имоти да бъдат обект на инвестиция, както беше през социализма. Сега се получава така, че на практика има предостатъчно жилища за всички, много от тях стоят празни, а много хора са бездомни и спят по улиците. Капитализъм в пълния си блясък и простотия :) и продължават да застрояват..

129

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88А за София пък да не говорим какви са цените.100 квадрата-200 хиляди лева.Е как ще се изплати това жилище със заплати?И 25 процента стоят празни.Моите деца ще направя всичко възможно да ги пратя в чужбина,а не да се загробят с такива огромни суми.Сестра ми живее в САЩ и в техният град средната заплата е 5000 лв приравнено.И цената на квадратен метър жилище е 900 долара.А в София средната заплата е 1200 лв и квадратен метър излиза 1160 долара.

128

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Заради такива дето сте изкупили жилищата,цените са високи и младите хора емигрират.Аз съм от Пазарджик като населението реално е наполовина спрямо 1990г.Ама цените на жилищата не само не падат,а растат,даже и много нови се строят,които веднага се купуват.И стоят празни.А младите хора няма как да си позволят жилище при тези цени.И емигрират.После реват ,че младите бягали-бягат заради ниските заплати и заради високите цени на жилищата.