70

Анонимен

преди 5 години

Скандинавците не искат да учат. Те знаят, че ако много учиш далеч няма да стигнеш. Поне в България е така.

69

Анонимен

преди 5 години

територията България бързо и сугрно се засилва към бунището на историята. Да живей демокрацията драги, упадъчни зрители!

68

Глупости

преди 5 години

И аз съм 50- годишна и никога,ама никога няма да се върна в училище! Причините... до вечеря няма да ми стигне времето да ги изброявамИ не,не са парите основното!

67

Анонимен

преди 5 години

Учител се става с връзки. Имам един познат завършил педагогика и всяка година подава документи в много училища, но не го вземат. А ако сте добри учители може да запишите онлайн видео курс и те хората само ще пожелаят да го купят.

66

Бивш учител

преди 5 години

До ИМПЕРИАЛИСТПрав си, но Дани Боцсавия, окончетелно расипа образованието с "парите следват ученика".Не без съучастието на Орешарски.Заминаха си първо най-кадърните учители, тези със собствено мнение, останаха подлизурковците, слуги на назначените чрез "справедлив конкурс" директори.Не плюите по тези, които се връщат, те често са по-кадърни от останалите тогава.Но ще се наложи да оправят критериите си-едно време за знания, на които се пишеше среден 3, сега се пише отличен 6. Тъжно , но факт.

65

Анонимен

преди 5 години

Големите училища не получават цялата сума. Издръжката се изчислява по формула, приета от общинския съвет. Би трябвало да я има на сайта на всяка община.Например, нашето училище получава почти 20% по-малко. По-големи заплати взимат тези, които работят по разни проекти на МОН, на общините, на Еразъм. Някои проекти обаче са подигравка - предоставя се брутна сума от 840 лв. за цялата учебна година (общ брой часове 70) за работа с изоставащи ученици

64

халвърсън

преди 5 години

До АнонименИ аз това се питам, всички с мандат, само шефовете с безброй нарушения на власт, докато се пенсионират или пукнат...Направо са ми дошли до гуша...

63

Бивш учител

преди 5 години

Преди 17-18 години, ме среща един мой бивш ученик, едвам завършил техникума с 3,00, и то-по милост, и ме пита:- Даскале, колко години си учил, и колко ти е заплатата?-17 години, от първия клас, до последния курс, 220 лева ми е заплатата!-Даскале, да ти пикая на ученето и на даскалъка! Аз , нали знаеш, едвам завърших, влязох с връзки в жандармерията, и получих първа заплата 500 лева, телефон , дрехи, обувки...На другия ден напуснах, и минах в частния сектор.Много има да търсите..............

62

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Поклон пред Българските учители, за мъжеството което проявяват в името на България!

61

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Костов е един опитен играч. Той лично е отговорен и за кризата в Българското образование, като фактически премахна статута на държавен служител за Българския учител. В България учителите единствени бяха определени със закон за държавни служители, а Костов се ПОДИГРА и с учителите и със закона.

60

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 55Жената има 16 години учителски стаж в езикова гимназия и получава 800 лв.И в гимназията има много ученици.Така че не е до брой ученици заплатата,а зависи от директора.На връзкарите заплатите са по-високи.

59

До 60

преди 5 години

Защото директорите са феодали, учителите-крепостни селяни, а учениците са свободни граждани.

58

Анонимен

преди 5 години

Защо никой не говори за въвеждането на мандати за директорите?

57

Поручик Ржевски

преди 5 години

След 1989 година имаме бутафорна държава със слаби и замиращи институции. Една от тези е държавното училище. Не може учител да взима 350 евро заплата, това е повече от смешно.Но това е положението - бутафорна държава, бутафорни институции, бутафорни заплати.

56

развеселина

преди 5 години

Само с пари няма да стане, трябва и акъл.

55

Анонимен

преди 5 години

Ние имаме ли нормални университети в които професорите не взимат подкупи независимо под каква форма сексуална,финансова или длъжностна?

54

Млад учител

преди 5 години

Като масово по училищата се работи на непълен норматив, заради липса на достатъчно деца, какво ме грее увеличението на заплатите тогава? За какво да се хващам на хорото, като заплатата ще ми е 300 лева поради непълния норматив? Изгонихте децата в чужбина, пък сега чакате да дойдат млади учители да ви учат ромчетата за без пари.

53

Анонимен

преди 5 години

Взимам сравнително висока заплата спрямо колегите в другите училища защото имаме много ученици и делегираният бюджет го позволява."Увеличението" ми е 90 лв бруто.Имам 12 години стаж.Заплатата ми е под 1000 лв.Правете си изводите колко са високи учителските заплати,какви грандиозни увеличения има!И пълни глупости са твърденията,че качеството на преподаване е обързано със заплатата-ти влизаш при деца и си работиш.Проблемите идват от друго място и те са създавани умишлено-*** народ,слаба държава.

52

Анонимен

преди 5 години

Сегашните професори не подготвят учители а само се разхождат из коридорите като генерални директори и отбиват номера. Затова сегашните млади учители повечето са неподготвени да образоват децата. Приемат за учител без изпит само по бал и който не е искал, само той не е завършил педагогика.

51

Анонимен

преди 5 години

Ами взимайте ги от утробата на майката и ги възпитавайте еднакво, пак ще са различни и така трябва да бъде. Едно време като не сме ходили на детска градина, та не сме завършили и не сме изнесли всички промени в тази държава на раменете си. Оцеляхме точно защото са ни възпитавали различно.