69

p][

преди 5 години

E то в София 1100 евро нето на месец едвам стигат, та какво остава за Холандия...

68

Големия хълм

преди 5 години

До привет от Германия : Пет пъти те питам и все не казваш къде работиш. Май не миеш WC ами гъъзове. Твоя работа. Събирай за децата.

67

stomin

преди 5 години

До Мънимейкър...и към днешна дата е успял да ги изрине де живее сносно в БЪЛГАРИЯ си беше зле момчето кой както и където я нареди

66

stomin

преди 5 години

До Мънимейкърправ си така е но...имам братовчед в Испания и го попитах каква е разликата отговора беше а бе никаква но с времето л ...ата имат изринване а в България никога

65

Мънимейкър

преди 5 години

Ей кат слушам тези истории...ние българите като сме работила за 250 евро в БГ се радваме на мизерните 1200 евро на Германия. Тук за да живееш добре си трябват пари. Ако едно семейство с деца има поне 4000 евро нето на месеца живее добре. Всичко под това си е лишения. Но на нас българите ни дай 1000 евро на месец, едно фургонче за нощувка или на пейката в парка, ядене на само хляб и много лишения и сме ОК. Свикнали на мизерийка от БГ, в Дойчланд просто всичко ни и добре. *** народ сме и това е!

64

ЗАЩО

преди 5 години

Защо DW ?

63

Големия хълм

преди 5 години

До привет от Германия : Ти сигурно вече си легнал, ама аз пак да питам. Ти на кой аутохоф работиш? Ще се радвам да се видим. Чистно. Съвсем добронамерено. Звучиш като свестен човек ама малко преиграваш.

62

Анонимен

преди 5 години

1100 ewro na mesec:))))) Kasmetliite!!!! bachkaite za turchulia, kato ne shtete da nauchite pone edin ezik. Smehotvorno! Tova e maks. 50% ot normalnoto zaplashtane v Germania

61

Големия хълм

преди 5 години

До привет от Германия : Разбрахме ,че си много доволен, че миеш WC. От доста време ни го повтаряш. Евала това си учел, това правиш. Наистина, в България няма кой да ти даде повече от 500лв. за тази дейност. Така че си уцелил десятката с таз Германия. Ама вече не си интересен с коментарите. 2018 година сме. Повечето сме били там. Виждаме.

60

Анонимен

преди 5 години

Вярваме, вярваме и още как!

59

Анонимен

преди 5 години

Проблема на българските емигранти е в незнанието на езика на държавата в която отиват да работят, затова използват посреднически фирми, които сключват договорите от тяхно име и при най-неблагоприятни условия, но пък вземат около 30%-40% от доходите на работниците.Винаги съм казвал - искаш на Запад - учи език, а по възможност - два и няма да имаш проблем сам да си намериш работа и да сключиш изгоден трудов договор, а да не забравяме и задължителната шофьорска книжка!

58

Анонимен

преди 5 години

Дойчланд.... Мойчланд...

57

чист ариец

преди 5 години

За нощувките в общежитията плащат по 10 евро на вечер,по двама в стая, баните и тоалетните са общи--------------------------------300 евро на месец за един матрак и от втория толкова, прави 600. За 600 евро апартамент в Берлин могат да си наемат, а не стая у немско Горно нанадолнище. Добре "помагат" Алтънашите.

56

Суека 2

преди 5 години

Бил съм по без работа по 2 седмици , единственият плюс е ,че повечето агенции в Холандия плащат на седмица само в началото те държат без пари 2-3 седмици и почват всяка седмица заплащане . Колкото си по млад на години по-малко плащат на час бруто понеже закона в Холандия им го позволява . Минимума за който аз съм работил преди 2-3 години беше различен всяка фирма различно плаща и оттам агенцията различно между 9евро бруто ако си над 25 години и съм стигал до 11-12 евро на някоя фирма.Риск си е .

55

az

преди 5 години

нещо послъгват с надниците - минималната в Германия е 10 евро/час. Ако не си мързелив не е по проблем и по 12часа на ден да бачкаш в някой склад - бяла работа. Естествено така не се живее - става да отидеш за година да изкараш някой лев ,но за постоянно си трябва език - а с език вече дохода е друг , живота също

54

Суека

преди 5 години

И аз съм бил точно до техният лагер , но нашият беше локация на ОТТО УЪРК ФОРС (ottoworkforce) . Намира се до летището Weeze близо до границата с Холандия . За COVA работат почти само турци от България и затова и не знаят чужд език толкова и статията така говори за тях . Като цяло в Холандия е кофти ,че почти винаги като почваш работа започваш с посредник uitzenbureau агенция демек и оттам идва проблема ,че по-малко печелиш и ,че нямаш гарантирани 40 часа на седмица и високи наеми и т.н. .

53

Анонимен

преди 5 години

Като гледам "авторката", материяла е на DW. И тогава придобива смисъл, защо е пусната подобна безсмислена статия.

52

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Ние в страната Оз имаме най-хубавите дупки в света за изхождане от клошари,дори самият аз съм клош и живея под моста Харбър Бридж и там си го цопвам в дупката моя ,,полезен,,товарАз си щракам тук на Джава скриптс,просто не се хаква пущината и това е.Сега си лежа в басейна с чаша вино(лаuна) и слушам Ой Тигре Тигре....Дааа чистач съм на басейни и в обедната почивка цъкам на компа на шефа.Разтоварващо е след събирането на презервативи в басейна...Поздрави от Селянина от Поcpалuя

51

Цунк айхуъй

преди 5 години

Представете си само. Някои късметлии дори успяват да си докарат 1100 евро!!!??? Тези не са човеци, направо машини. К'во ги правят тези пари, незнам?

50

Цунк айхуй

преди 5 години

До 48: Така ти се искаше, ама не стана. Сигурно никога не си напускал България и работиш за 450лв. Ама пише де, ние вярва ме.