21

Armagedon

преди 5 години

До Zamir.Благодаря за вниманието.Да вярно е защото и статистика го е доказала.Става дума за харчовете на всички които са посетили или пребивавали в Р.Турция за един ден,а не че само един турист или почиващ там,харчи такава сума за ден.Та тази година с тези уж сътресения в икономиката им,на комшиите може да влезнатв хазната повече от 32 милиарда долара,защото произвоството им на стоки и услуги вече е нараснало 7.5% ръст как ви се струва)докат в Бг-тото едва ли ше влезнат 1.5 милиарда.

20

Armagedon

преди 5 години

До Анонимен15.Може,ама само в мокрите ви сънища.То ако желаното беше действителност България щеше да е най-богатата Държава на Балканите.Ами къде са постъпленията от туризма тогава М , като и българските граждани не ходят на почивка вече.И вътрешните туристи дето ходя от един град до друг да броиш,пак няма да ги скълъпиш и на половината дето го сънувате.Вие и представа си нямата какво означава 9 000 000 почиващи. При положение че няма и кадри в туризма и поради тази причина хотели не работят.

19

Анонимен

преди 5 години

В момента е рай за турската икономика. Особено за износа.

18

Анонимен

преди 5 години

Братята турци са на верния път. Те не са като нас да продадат държавата си за дънки и банани. Никога не са имали политик като Плевнелиев и Тиквата и няма да имат. Колкото и да пада лирата, няма да паднат огромните строежи на атомни централи и модерни заводи. Много ми е ясно откъде идва това "падане" на лирата. И после някой да не ми пише - "Жан Виденов докара хиперинфлацията" защото ми е много ясно откъде дойде хиперинфлацията 1997 и по какъв проект от кое посолство.

17

Анонимен

преди 5 години

Перчема как си го нахлузи

16

Armagedon

преди 5 години

До Турист.В Р.Турция няма паника.Всички си пазаруват в лири.Цените са в лири навсякъде.Даже и във чуждестраните вериги,като немската Миргос или френската Карфур са в лири и в Оутлетите.А цените там,вместо да ги вдигнат двойно,както става често в БГтото,когато долара"полудее"там ги намаляват с по 20,50,70%.Това се казва пазар и пазарна икономика а не като тука,спекула.Ще ви дам и пример.На мене преди месец(от1-ви юли пенсията ми се увеличи с13лева а сметките ми с28)Да ви го и на БГикономистите.

15

Анонимен

преди 5 години

До Армагедон ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА,у нас дори "гостите"не се броят за туристи,нито дошлите за по-малко от денонощие,нито преспалите в обекти с под 10 легла,така че туристите миналата година ако се брои и това са не 9милиона а не по-малко от 10милиона.България е категорично по посещавана като се има предвид население и територия и то без близкоизточните арабски тълпи на които в Турция особено сега им е евтинджос.

14

Armagedon

преди 5 години

Още преди 2-3 години бъгарските туристи харчеха по 50 000 евро дневно. Така че 32 милиарда във валута годишно е постижима цел още тази година.Летовниците а не толкова туристите са преобладаващите в Р.Турция.Аз,за разлика от някои министри правя разлика между турист и летовник.Та които,кавото ще да казва Р.Турция успява и в почивното дело а не само в туризма,за разлика от"европейска"България,където яовек за един ден,влязал и съият ден излязъл се брои за двама туристи.

13

ТАТКО РЕЗА ЖУЛИ В ГЪ

преди 5 години

Добре сте дошли в Истанбул, родното място на Истанбулската конвенция! Няма лири, няма долари... Жуля за без пари!!!

12

Анонимен

преди 5 години

Евтино, но почивката има край, както и парите които си готов да похарчиш. А да се преместиш в Турция не е опция, така че празни приказки е цялата работа. Ако нямаш достатъчно осигурен живот от там от където си тръгнал, няма да си решиш проблема с почивка в която си се почувствал повече от колкото си.Анадъмо!

11

Armagedon

преди 5 години

В Р.Турция стоки не липсвати и са на добри цени.Сега му е майката да си на почивка там или на пазара.Но не симислете че можете да напарвите "удар" с лирата зашото можете да изнесетъе само 5 000 т.л. от Р.Турция.

10

привет от Германия

преди 5 години

Един турчин роден в Германия никога не е бил в Турция и веднъж пожела да посети родината на родителите си ! Отишъл в Турция , ядене ,пиене ,животът кипи ! Харесало му и решил завинаги да остане в Турция ,намерил си работа и останал ! След няколко месеца започнали проблемите ,много работа ниска заплата ,мизерия ! Вдигнал телефона и се обадил на султан Ердоган за да му даде отговор защо е така ,а султанът отговорил -Не бъркай туризма с реалния живот тук ! Сега вече си истински турчин !

9

Анонимен

преди 5 години

И на мен ми излезна без пари почивката. Отделно си накупих неща които по-рано струваха примерно 100 лева, а сега за по на 27-28 лева...

8

Анонимен

преди 5 години

Изчаква се...От утре ще има промени и сътресения....Днес се върнах оттам...

7

Анонимен

преди 5 години

Направо ме е яд че не си купих турски лири миналия месец и не заминах за Мармарис.Почивката щеше да ми излезе без пари.

6

Анонимен

преди 5 години

И за без пари няма да посетя Турция.Германистанците да ходят по курортите им,нали лудата танте иска да им заздравява икономиката да им.

5

Турист

преди 5 години

Туристите знаят че в Турция рядко има обявена цена и всичко е пазарлък. Където има цени са в евро или долари. Та при този спад в лирата ако има цени в лири то риска си е пресметнат в цената. Няма да се минат турците те са си търговци.

4

Кенана

преди 5 години

до 4Ха-ха-хаБуда да праща Веждито!

3

Анонимен

преди 5 години

Някой бе предложил да купим още турски сериали - курсът е изгоден:)

2

привет от Германия

преди 5 години

От сега нататък турците ще са работещи и мизеруващи роби , а туристите ще са техни господари подхвърлящи им подигравателно няколко долара за да не умрат от глад ! Досега турците печелеха от туризма , но от сега нататък само ще борят за оцеляване чрез туризма . До там ги докара " султан " Ердоган !