31

Анонимен

преди 5 години

"Софийския говор звучи мъжки"По-скоро звучи лигаво, все едно някакъв нежен *** ми говори насреща.

30

Анонимен

преди 5 години

Столицата трябва да се премести обратно в Търново, където й е мястото. Простият шоп не заслужава да петни определението за "столица".

29

Анонимен

преди 5 години

"По начина ти на писане и евтините ти определения като "мозъчна клетка" мога само да ти кажа че ти пориедната селска тояжка с комплекси, дошъл да се докаже в Софията майна.***!"В това гето, дето го наричаш "столица" съм се заклел, че ще стъпя само при неизбежни обстоятелства- командировка или лични причини и желателно за максимално кратък интервал от време. Слава Богу досега е имало само няколко изключения.

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27Същите смешници сте софиянци като тия дето мекат.Те мекат,вие екате.Най-правилен български език говорим в Пазарджик.Нито мекаме,нито екаме.

27

Анонимен

преди 5 години

Средна месечна заплата за София - 1523 лв. Средна месечна заплата за провинцията - 700 лв. Затова вечната сага столица - провинция се задълбочава.

26

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНаистина е трудно да се общува с п.ростаци,които постоянно екат-ходимЕ,пиемЕ,отидемЕ.Напълно съм съгласен.Въпросът ми е знаеш ли кои говорят по този начин?

25

Анонимен

преди 5 години

Софийския говор звучи мъжки и cool!С вашето миекане и мучене загрозявате езика! Ни стие интириесни!

24

до 23

преди 5 години

Прав си!

23

Браво на 24

преди 5 години

Много добре казано!

22

до 15

преди 5 години

Бе не знам от какъв тип е, но тук е все по-пълно с готини чужденци, дошли да работят и живеят в Сф, които не смогват да я хвалят за спокойствието и купона. В момента както си седя и пиша, долу пред нас се води разговор на немски. Преди малко минаха англичани и т.н. Могада дам 1 съвет на дошлите/идващите тук сънародници: не ни мразете и се опитайте да заобичате София и ние ще ми приемем без предразсъдъци. И още, гледайте да попивате маниери, а не да налагате своите. Все пак сте гости

21

Анонимен

преди 5 години

Като цяло хората не бива да се делят по географски признак! Да ме простят качествените хора от провинцията(има много) но, само като чуя да ми миекат и киекат, да ми шъкът и мъкът на някакви тъпашки диалекти и директно мнението ми се разваля.Още повече на същия диалект да вземе да ти се прави на интересен! Знам че не е добре да се делим но, мъка е понякога с такива да се общува.

20

Един факт

преди 5 години

Всеки петък в 5 часа стотици хиляди софиянци се качват на колите и се прибират по родните си места.

19

шматка

преди 5 години

До 15Неее град със селски манталитет.В интерес на истината най арогантни и слабоумни са "новите" столичани.Има и лаф за товаТропнаха му цървулките на асфалта...

18

до 15

преди 5 години

А аз ти казвам, че болшинството "софианци" сте ограничени и прости като гъбена чорба, но със самочувствие до небето, също лично наблюдение. Надявам се, че единствената ти мозъчна клетка е в състояние да изпълнява жизнени и мисловни функции едновременно.

17

Анонимен

преди 5 години

БЪЛГАРИЯ Е СЕЛСКА ДЪРЖАВА КОЛКОТО АНГЛИЯ Е СЕЛСКА ДЪРЖАВА.

16

смях

преди 5 години

Да се мислиш, че си нещо повече от другите само защото *** те е родила на дадени географски ширини е показател за липса на каквито и да е било успехи в личния ти живот.

15

Анонимен

преди 5 години

София - град от селски тип.

14

до 11

преди 5 години

На база дългогодишни наблюдения.И шопите ако не знаеш не са основното население на София.След освобождението София е 18000 жители.Първите преселници са от Подбалканският регион.Това за което говорим ако не си разбрал с малкият си мозък е манталитет.В чужбина само като го видиш....как пести, как купува все намаления, как се завира все при турци да работи и т.н....Ясно ми е! С такова поведение софиянци няма! Ти си лай колкото искаш!

13

Анонимен

преди 5 години

Почти във всички страни от бившия соц лагер съшествува този проблем, особенно силно изразен е в Русия там е направо ...

12

шматка

преди 5 години

До 10Хихи.Вярно е че имате голямо чувство за хумор:)))СмешкоСамо в София ми се случи да отида на пазар и да не ми позволят да си избера плодовете.Дааа това е защото сте широко скроени.