26

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 24Имало е шушу- мушу. Привиквала ги е поотделно и ги е уговаряла една по една, разбирали се за дискретност. Те не са знаели, че шефката е искала пари от повечето от тях. Обаче някоя шивачка се е разприказвала и другите са казали, че и от тях е искала пари и калимерата се разкрила.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Ще ги уволни. Това НИЩО ли е?И няма да им плати последната заплата. Или няколко "последни" заплати.Ти да не мислиш, че тя им опира пистолет в слепоочието, като ги кара да теглят заеми? Нищо подобно! Тя ги уговаря приятелски, тактично, насаме. може и повишение на заплатата да им предлага.

24

Анонимен

преди 5 години

До Ха-хаПоложението е трагично. Явно преди да откаже да връща парите е изглеждала нормална и персонала не и подозирал, че е измамен.

23

Анонимен

преди 5 години

В шивашкия сектор отношенията са като от епохата на манифактурата- работи се от 6 сутринта до 19-20 часа. Вратите са заключени. В някои шивашки цехове се работи и нощем, без договор, без осигуровки, пак при заключени врати. Няма събота, няма неделя, няма празнични дни. Извънредният труд не се заплаща. Правят фирмичките по забутани стари постройки или в глухи улички. Никъде няма табела, че там има фирма, скрито- покрито. Институциите знаят, но се правят на невидели и нечули.

22

Анонимен

преди 5 години

"пари в бой за фирмата"Без думи

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 17Ако откажат да теглят тя с нищо неможе да ги задържи.В България хората са свикнали да изпълняват всяко едно нещо което им кажат шефовете и затова има и такива шефки.

20

Ха-ха

преди 5 години

Хем теглили кредити, хем шефа да им ги плаща. Не сте ли ходили поне до четвъто отделение на училищеЧакайте сега да ви цъфнат налъмите

19

Дългите гащи

преди 5 години

Друго си беше едно време,само тутуна и компира имаше!Сега шивачници,гладачници спа-центрове разни,капитал исти разни,ама ние пак с шалвари!

18

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16Проблема на голяма част от българсите фирми е че не са регистрирани като акционерни дружества.

17

Анонимен

преди 5 години

Горките жени! Кой знае как ги е увещавала да теглят кредити и че като си пласира продукцията ще им ги върне. Лошото е, че са безсилни пред нея. Кой я знае какви връзки има и на кого е човек. Държавата е на страната на частника и прикрива всички негови издевателства над работника.

16

Анонимен

преди 5 години

Изцяло вярвам на шивачките. Частникът е такава гаД, че иска някой друг да му поема разходите- някой да му плаща сметките, заплатите, осигуровките, да му намира бизнес- партньори и работници, да му пласира продукцията, да му работи безплатно. Бизнесът иска само да взема суха пара. И управляващите го подкрепят. Даже синдикатите са с тях. А в шивашките фирми собственичките и бригадирките се държат към работничките, като че ли са доб.итък в обор.

15

ПЕНКО

преди 5 години

ВИЕ "Т."; "П." И "ТАКИВА -ОНАКИВА "-СТЕ НАРАВНО С :" ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ " НА БГ- ГОВ.НА.ТА -СТЕФАН САВОВ И СЪУЧАСТНИЦИ -УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ!!! КАК МОЖЕ ЕДИН НАУЧЕН ТЕРМИН ОТ МЕДИЦИНАТА -" С.В И . Н К .Т .Е.Р " ДА ГО ИЗТРИЕТЕ- ПОД ДАВЛЕНИЕ ???!!! НЕ ГУБЯ УВАЖЕНИЕ КЪМ САЙТА !

14

Анонимен

преди 5 години

Ако ги е искала за бизнеса си зао не са я написали гарант в договорите за заем? Абсолютно недоказуемо е това. Битият е бит отново

13

Анонимен

преди 5 години

Може да са ги запалшили със съкращения ако не подпомогнат бизнеса. А може и няколко жени да са се наговорили да изтеглят едни пари за почивка и да топят работодателката си. Лично аз не мога да отсъдя в сази ситуация

12

До Тодор

преди 5 години

Много е лесно да си в Сф или чужбина и да се подиграваш с хората от провинцията. Масово заплащането е минимално, работното време 10-12 часа всеки ден, униженията, обидите и грубото отношение са системни. "Ти си ***, ама не те уволнявам". Инспекцията по труда не функционира. Хора на по 50-60 години къде да отидат да работят? Работодателите се уговарят помежду си да дават ниски заплати. А от Сф пропагандата върви- "Доходите растат. Българите се връщат от чужбина".

11

Анонимен

преди 5 години

Частникът е добър стопанин. Разбира се, че ще ги кара да връщат. Те да не искат да фалира добрият частник и по този начин да фалира капитализма, както стана със социализма? Ако много закъса, частникът ще им даде безплатно фирма с милиони задължения, защото той е добър стопанин и не иска да има задължения.

10

Анонимен

преди 5 години

Като й се свидят на държавата едни 400 лева за пенсии така ще е. Искате да ви се работи до 72 години. Вместо да излязат в пенсия и младите да ги видим за колко ще се наемат. Ниска пенсионна възраст и високи заплати за младите, които да издържат възрастните. Иначе икономиката буксува.

9

Анонимен

преди 5 години

Почти си мисля, че ако си толкова *** за да теглиш кредит за друг човек, значи си го заслужаваш. Банките вече питат, парите за вас ли са или за други. Значи са излъгали, иначе нямаше да им дадат кредит. Да си носят кръста и да им е за урок.

8

Анонимен

преди 5 години

егати ... тц, тц, тц, е тва вече беше върха, короната на извращанието - да им работиш, да им слугуваш, като си платиш за това, чрез "малката секира"

7

До 2

преди 5 години

Напук на пропагандата нещата в провинцията изобщо не са розови като в столицата. Безработицата, ниските заплати, тормозът са съвсем реални проблеми.