297

емигрант

преди 5 години

Аха....още една статийка за разделените семейства......А преди 1989г. ....колко семейства се разделиха, заради БГ-работниците в Коми , Губкин и др. части на СССР-то? За Либия, Ирак, Тунис ....да не говорим...Аз пък не съм се разделил с жена ми 40 г. Продължаваме да работим заедно в ....не е толкова важно.Долната глава , като надделе на горната ...., тогава се случват катастрофите. Че някои не си опичат акъла .

296

До 293

преди 5 години

И какво е икономика според теб? Нещо което се създава от политици с тайни заклинания? Нещо което пада от небето, при онези които са слушали? Дай да не си говорим глупости, икономиката се гради от хората, искаш силна икономика ставаш предприемач, създваш и развиваш стопанска дейност - западните икономика са изградени изцяло на този принцип. Къде са обаче бг предприемачите? Няма ги липсват, изненадващо или не, те са обявени за ненужни и лоши, ние даже водим открита война с тях.

295

Циник до 297

преди 5 години

Преди влизането ни в ЕС миграцията и загубата на българи беше далеч по-малко и то за по-дълъг период от време...------------Мда....хората можеха да работят само "на черно"Това е което ги спираше...Е...вече не ги спира!

294

42

преди 5 години

Преди влизането ни в ЕС миграцията и загубата на българи беше далеч по-малко и то за по-дълъг период от време...

293

Анонимен

преди 5 години

Тези неща трябва да се поставят в европейски контекст и да търсим и решение и компенсация за тази наша човешка трагедия, а не да викам йес и пак йес и винаги йес и да се чудим как да се подложим по мазно. БМВ отваря завод за 1 милиард евро при непокорния Орбан тази година, а нашия бате мазно се слага по корем и протяга ръка...

292

Циник до 299

преди 5 години

Браво!

291

Анонимен

преди 5 години

Божидар Димитров, мир на праха му, веднъж го каза изключително ясни и просто в едно предаване по телевизията - една държава има толкова население, колкото икономиката й може да издържа. Ако един човек със заплата е в състояние да се грижи за себе си и още един човек, а у нас работят 2,5 милион, населението няма как да остане повече от 4,5 -5 милиона.

290

Анонимен

преди 5 години

И къде е проблема не разбрах? Може би в това, че имаш правото да избираш? Кой ги кара да работят на Запад? Да се обвинява Европа, че виждаш ли те не са минали през комунистическата и пост-комунистическа деградация е смешно. Докато на Запад са градили, надраждали и развивали, ние сме градили светлия комунизъм, тоест сме се кланяли на шайка гуру-шамани и сме възхвалявали мързела и простотията. След 45 години тежка летаргия и деградация, днес не можем да се стегнем - това е нелицеприятната истина.

289

42

преди 5 години

За всичко сме си виновни ние, че сме толкова търпеливи. Нашите бивши и настоящи величия и чужденци над десет Българии изнесоха, а после ще пращат българите по гурбет немили- недраги. Кучето скача според тоягата. Имаме най- красивата страна на света, ама сме нихилисти и *** и не можем честните граждани да си отстояваме своето и да бъдем единни. Най -лошото е, че и Западът прие крадливите ни пръчки заради присвоените им пари, а тези които истински страняха от бившите комунисти не подкрепиха.

288

Ха-ха

преди 5 години

Големи драми. Ами напълно нормално е, като си живял в средновековието, да се промениш щом видиш свят.

287

Стамат

преди 5 години

Мъже от всички страни: обединявайте се! Всички получиха повече права освен мъжете! Защо ненормалното вече е нормално? Замислете се.

286

Анонимен

преди 5 години

ЕС му бил виновен на нашенеца. Е, какво да прави там *** с месеци без жена. Пък и тя тука без мъж???Ми.... мноу философски въпрос.

285

Анонимен

преди 5 години

До българкаАма само заради парите ли емигрират хората? Другите причини не са по-маловажни.Уважението между хората и коректните отношения колко пари струват? Факта, че администрацията не те тормози и че всички структури на държавата работят колко пари струва? Работещо здравеопазване, добро образование, възможността само с добро образование да направиш кариера и да се реализира

284

42

преди 5 години

Абе хора, я се погледнете какви глупости пишете, били ниско квалифицирани и т.н.Никоя държава не е спечелила от това, че си губи хората. Не може всички да бъдат лкари, архитекти или профсори. Нали и нискоквалифицираните са нужни за икономиката. Кой ще прави потребление, кой ще работи физически тжката работа.

283

2 милиона българи

преди 5 години

Ще останем 2-3 милиона българия само. Целта на управляващите вероятно е точно това - изтребв ане и естествен подбор. Ще останат само платежоспособни хора в държавата.

282

Анонимен

преди 5 години

И магарето видя космоса...цървула лачена обувка не може да стане...

281

Свободен българин

преди 5 години

До Българин278 Какъв е този комунистически ентусиазъм и плам в тебе? Чуваш ли се какви г л у п о с т и пишеш.

280

Fallschirmspringer

преди 5 години

Най-висока покупателна способност има населението на Лихтенщайн - 56.978 евро, сладвана от Норвегия с 32.037 евро, Швейцария с 31 666 евро, Люксембург - 28.924 евро, Дания - 22.040 евро. Малко по-ниска покупателна способност, от тази на българите, има населението на Косово - 1906 евро.Все пак Косово имат за президент виден наркобарон и виден търговец на човешки органи

279

Fallschirmspringer

преди 5 години

Според изследване на нюрнбергския институт за пазарни проучвания GfK, през 2012 година България е сред европейските страни с най-ниска покупателна сила на човек от населението - 2850 евро. За сравнение в закъсалата Гърция покупателната способност на човек от населението се равнява на 11.357 евро, т.е. четири пъти по-висока от тази в България, в Испания - 12.943 евро, в Италия - 16.179 евро.

278

до 286

преди 5 години

стига си дезинформирал бе! Това за 25 място при Тошо си го заври някъде! може да е вярно, но само за Европа! Както и 92 ро място също не е вярно! Във фейса един твой колега *** даже беше ни класирал на 198 - мо. Айде у лево! Ами Русия с 100$ пенсии на кое място е тогава, ***!