56

Анонимен

преди 6 години

До БПФ 58Цяло село с ТЕЛК, ама от колко човека е селото? Те се изселиха от БГ, няма ги. И те избягаха оттук.А, стига вече с тия фалшиви ТЕЛК-ве!

55

Анонимен

преди 6 години

До axaТя тая администрация и тия дето правят оценка на потребностите, в края на годината получават 13- та заплата премия и 14- та заплата за облекло. Откъде мислиш идват тия пари? Не са от бюджета, не са и от частния сектор.

54

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 51Не са ти виновни инвалидите, че пенсиите за стаж са ниски. Обърни се към управляващите! Защо държиш сметка на инвалида? Да не мислиш, че само в Бг се дават пенсии на инвалидите?! Във всяка бяла страна социалната система обгрижва инвалидите. В Бг им подхвърлят жълти стотинки и после уж били 2 млрд. лв. Къде са тия 2 млрд. лв, не ги виждаме нещо, защо така?

53

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 52При падане на процента инвалидност от 75% на 55% се губи и от пенсията за инвалидност- тя става по- малка. Общото намаление на пенсия и интеграционни добавки ще доведе до обедняване на инвалидите. Целта на Валери и Б. Петков е да вземат от едни инвалиди и да дадат на други инвалиди, без да са ощетени от администрацията и организациите. Ще уредят майките с деца- инвалиди за сметка обедняване на другите инвалиди. Някои ще останат без стотинка и без права.

52

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е, че се раждат много деца с увреждания. Вече се смята, че за това са виновни химикалите в храните. Други родители имат генетични увреждания, но не си правят изследвания, а раждат ли, раждат и,диотчета. А сега има възможност такива увредени плодове да се установяват рано и да се прави аборт.

51

Анонимен

преди 6 години

Инвалидните партии в парламента получават субсидии за асистенти, за командировки, за пълна държавна издръжка. Не могат да си изхарчат инвалидните субсидии, събират десетки, ако не и стотици милиони на влог, за черни инвалидни дни.

50

Анонимен

преди 6 години

До annybodyМного голяма част от визираните са първа група - с над 90% увреждания/нетрудоспособност - психични заболявания, глухи, неми, с ортопедични и др. увреждания, забавено развитие. Срокът обикновено е пожизнено. При новата реформа от тази група няма да се отнемат интеграционни добавки, а може и да се увеличат. За разлика от групите 50% и 50-72%, които ще загубят интеграционни добавки.

49

Анонимен

преди 6 години

Разбираме две неща-1.ще паднат процентите на оценената нетрудоспособност, например от 75% на 55%. 2. при преминаване в групата с по-малък процент /55%/ще се губят интеграционните добавки за по-високата група/75%/.

48

анонимен

преди 6 години

Ами хората работили 40 и повече години и останали с 200 лева пенсия, достойно ли живеят?! За тях колко пари трябва да се отделят от бюджета, за да им се преизчислят пенсиите?!

47

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 49Рузвелт се е криел, че е на инвалидна количка. До него винаги е имало човек да го подпира. Един от създателите на нета е бил глух, измислил нета за лесна писмена комуникация, а днес на глухите не им дават добавки за нет. Бил Клинтън е с увреден слух, но с толкова дискретни слухови апарати, че са невидими. В Бг кой ще вземе глух на работа и ще го търпи да е президент?! В Бг всички виждат само увреждането като клеймо, дамга, а никой не се възползва от потенциала на инвалида.

46

Анонимен

преди 6 години

Има хора куци, слепи, с твърде нисък ръст, с лека умствена изостаналост, глухи, с някаква прекарана тежка операция, които могат да работят, но не наравно с други в масово предприятие. Въпрос на държавно мислене и желание е. Не е за всеки да си основе лична фирма.Да припомним: президентът Рузвелт е бил в инвалидна количка. Ако сега би бил изложен на обществен показ, никога нямаше да бъде избран.

45

Анонимен

преди 6 години

Със сигурност има доста фалшиви телкове, но именно " патриотите" влязоха във властта с обещанието да изчистят системата от тях. Вече повече от година не правят нищо. По лесно е да се върви с шумомера. Ако се ликвидират фалшивите- ще има достатъчно пари за нуждаещите се.

44

axa

преди 6 години

ми да каже колко са за заплати на "загрижените" за инвалидите служители, за издръжката на цялата администрация, защо мълчи, ама ни тоя, ни борисов обелват дума защото там наливат че са им избиратели,да ги в м'ръсниците долни.

43

Анонимен

преди 6 години

Не само пари са нужни. Трябват и много, много реформи, но вие нямате смелостта да ги направите, г-н министър. Няма в България политик, който да се наеме с тази задача - образование, здравеопазване, съд - адекватни реформи на всичко това.

42

tscccc

преди 6 години

тоя да си отива, личи си че използва протеста да измъкне пари за администрацията и не ще да разкара търтеите по веригата,искаме парите да стигнат директно до болните а не да хрантутим по веригата хиляди социални, да си заминава, не може такъв човек който нарече протеста на тези майки "анархия" да го е грижа за тях, аре вън, стига сте го пазили.

41

Анонимен

преди 6 години

Хората, които ще имат нужда от постоянна грижа, няма да намаляват, а ще се увеличават ,за съжаление. Вижда се от всички развити държави. Хората живеят все по-дълго. Голяма част от тях не са правили достатъчно, за да поддържат активен мозъка си. Други са се скапвали от работа. Изтощението и неумереният начин на живот водят до изтощаване и отказ на някоя система. Като се прибави и фактът, че все повече хора и млади, и немлади, живеят сами, не в семейна общност, проблемът става наистина значим.

40

Анонимен

преди 6 години

Когато определят процент инвалидност в ТЕЛК, там да определят и размера на интеграц. добавки. Да не се пишат отделно молби и оценки, изобщо да не се ходи в АСП за добавките. Само инвалидите с придружител да ходят в социала и майките с деца- инвалиди да ходят да се сприятеляват с каките от социала, щом това искат.Добавките да се изплащат от НОИ, заедно с пенсиите.

39

Анонимен

преди 6 години

Поне 50% от така наречените хора с увреждания са здрави като бикове но по един или друг начин са се уредили да вземат помощи докато шматкайки се насам-натам с Мерцедеса си въртят бизнеса и далаверите!Къде по света има страна в която половината народ да е инвалид като след война?

38

Анонимен

преди 6 години

Като приберете 58-те милиона на "гела" и половината далавера на който и да било кмет от среден по размери град в "републиката" и .....готово. ваша м-*** мафи..отска

37

I

преди 6 години

Laji laji i samo laji ni6to drugo