61

s

преди 17 години

амерканската статия е май писана от Zornitsa Lyubcheva for The New York Times, защото под снимката пише :Zornitsa Lyubcheva for The New York Times

60

:-)

преди 17 години

Студентски град е едно ненормално място, което никога не спи, пално е само с млади хора. Даже и по морето няма такъв купон. Забравили сте да споменете улицата на Стрийт баровете, където цяла нощ откритите барове са пълни с хора.Университетите не са се скъсали да подобряват живота на младите хора и колкото и да е невеоятно все още студентите живеят по 3 на 20 кв.м. Както и общината, пълно е с ку4ета, а градинките умишлено се занемаряват и се продават на безценица тихомълком. Има само една градинка с озеленяване пред 22 блок, което е дело на наемателите на магазинчетата и МГУ. Всички прилежащи към блоковете помещения са превърнати в заведения или магазини. Няма такава печалба!Само се чудя как не се е сетил някой да направи открит басейн там, просто "ще избие рибата"!P.S. А великите софиянци да си стоят в Люлин, никой не е заревал за тях!

59

Vlad

преди 17 години

Тези разголени каки им дават по 20 лева на вечер да си показват прелестите по промоциите. Мога да кажа, че в една дискотека DJ даваше 4цифрена сума ако някоя се съблече по *** и никоя неискаше. Отделен въпрос е, че в четвъртък един пич се събу по боксерки за 500мл. водка и то немаркова.

58

012345

преди 17 години

В София има ли още софиянци?

57

studentka

преди 17 години

Аз живея на квартира и се радвам, че не живея в Студентски град!!! Казвате, че цяла София се изсипвала в Студ.град уикенда...Това изобщо не е вярно. Изсипват се разни закъсали мъже, които се надяват да забършат нещо "лесно", защото там е евтиния, а и повечето от студентките не са особено претенциозни. В Студ. град за 3 години съм пребивавала само 1 път и бях потресена. Влязохме в някаква дупка, беше пълно с пияни, а едно момиче на нашата маса буквало се свличаше на пода, може и дрогирана да е била. Приятелката ми я заляха с бира...и дори не и се извиниха. Ужасно преживяване, от тогава съм казала, че там няма да стъпя. Всичките ми колеги се забиват в някакви кръчми в Студентски от рода на "ВертепЪ" и се изпонапиват...и това ми било студентски живот!!! Аз предпочитам да отида на кино или на концерт, да изляза веднъж в седмицата, да дам малко повече пари, но да се чувствам като бял човек! Жалко е, че такъв престижен вестник като този прави аналогия на нашето студентско битие с епизоди от филма Борат, наистина потресаващо! Мои приятели, които учат в чужди университети ги глобяват, ако не спазват правилника, а тук нашите студенти са като изтървани, все едно цял живот са държани вързани на кол и не са виждали заведение през плет...Жалко, много жалко!

56

Emil

преди 17 години

Mislya che trybva da e trudno da izlezne chovek sıs znanie ot takovo myasto.Vlyazohme v EU,pone trybva da vzemame EU narodi kat predmet i da vijdame kak narodite sa uvelichili. Jelaya uspeh na klubovete koito pravayt mnogo hubavo za bılgarskato bıdeste kat igrayat sıs mladite galvi.

55

ELMO

преди 17 години

52 ти цялата провинция ли я имаш за село? Или не не знам дали под "селянин" разбираш човек от село? Иначе и аз с удоволствие троша чистачки на такива ***, които май не знаят кво означава *** б1 или пък че умния човек изпреварва отдясно?!? Я пак кой е селянин? Мна село ми е доста по-яко отколкото в няква кутийка в Люлин или Надежда, пък и такава блага ракийка има, че сваля глави и коленца. А пък София отдааавна е разрушена заради такива лентяи и рантутници като 70% от населението, които май точно там се въдят... 'Щото човека на село знае как се работи. И работи.

54

smith

преди 17 години

тоя Александър Сираков е *** нещастника!

53

село2

преди 17 години

половината ми от колегите ми се изпожениха за софиянки, защото софиянците явно незнаят какво искат жеите. на тях само самочустието им е голямо

52

......

преди 17 години

СЕЛЯНИТЕ ДА СИ СТОЯТ НА СЕЛО, А НЕ ДА ЗАДРЪСТВАТ И ОПУСТОШАВАТ СОФИЯ И КАТО ОТИДЕМЕ НА ПОЧИВКА В ПРОВИНЦИЯТА ДА НИ ЧУПЯТ КОЛИТЕ. ДА СИ ЦАПАТ И РУШАТ РОДНИТЕ МЕСТА ЩОМ ИСКАТ...

51

Чукундура

преди 17 години

да,вие пиете и се друсате по стаите,затва в България щъкат такива ***,дето се пръкват в бърлогите на Студентското село,никъкъв град не е той,а развъдник на пороци

50

radi

преди 17 години

истината е, че който иска ще учи, който не иска няма да го прави.Живяла съм в студ.град и знам, че там много с пие и купонясва :), но накрая се и учи, щото и затова си отишъл нали:)даже е удобно, щото колегите са ти там и мойете да учете и пиете в някоя стая :))))))))))

49

pepstar

преди 17 години

Fans of chalga a kind of Balkanized disco that sounds something like the Borat theme song pour into Avenue..

48

Пенсионер

преди 17 години

Вие освен за пиене и секс за друго мислители?

47

Dido D.

преди 17 години

лошо няма... който не е бил в студентски ... не е бил студент .. за живота говоря :) но разбира се трябва да се прави разлика, че парти-купон-жени са до време .. след това се наляга върху книги и хората който са сериозни се реализират :).. другите си остават "студенти" завинаги ..... а обстановката верно е апокалиптична на фона на лъскавите заведения .. но в крайна сметка .. това не е от днес или вчера? поне от 20 години е така.. не се променя ..и .. явно на хората им харесва ;) пък и полвин софия се изсипва да разпуска събота и неделя по кръчмите в студентски град... заради евтините цени, приличната (донякъде) атмосфера и разбира се наплива от жени .. :))) това е в общи линий... :)))))))))))))))

46

xixi

преди 17 години

lele,ama si4ki ste mn tapi!evropeiskiqt 4ovek e mn po-razli4en ot nas.pravo gleda da se izdiga v obrazovanieto i karierata si,hodi na partita i uponi ama v ramkite na normalnoto,a ne kato bulgarina:gleda samo da se napie i vijte koi sam!Kuponite sa forma za veselba i to normalna,a ne povod za napivane,drogirane i posle seks.....ama tova,bai ganio si bai ganio!!!!!!!!!!!

45

miladinov

преди 17 години

taka az kakto i za temata za joging morning taka i za tazi teza sam aut of speis

44

sasho

преди 17 години

Ми вижте аз не съм студент... все още си карам средното .. но според мен тази статия не цели да накърни достойнствието на студентите в ст. град . просто искат да покажат на хората в чужбина или по точно "да им представят една изкуствена картинка" за това, че образованието в БГ не струва !! Това им е целта и именно това намеква статията ! "образованите американчета" просто търсят с какво да си изкарат "доларите" и как да издигнат оооще по - високо самочувствието ! Нека не им се връзваме живейте си живота ! Купонясвайте и пийте това не е ключов, уникален елемент ... навсякъде го има! (ИТ, ГЕР и т.н.). Образованието ни е е добро в сравнение с много други и може и ще се развива към по - добро, надявам се ! пс: Без купони човек не става !!! Колкото и да си говорим човек не видял купон цял живот или откача или се самоубива в самота !Студенски град е наистина нужен и моля ви не мислете че е безсмислен !

43

СОФИЯНЕЦА

преди 17 години

ti si nai dobroto dokazatelstvo za selqniqta 6ire6ta se natatuk ot moq centralen Sofiiski kvartal be sme6nik:)))))))))))

42

ДрънДрън

преди 17 години

И кво от това, че има 20-30 клуба ***...голямо важноНито пиенето, нито четенето са ми чужди. Ама четенето повече си струва...това е.