23

Анонимен

преди 5 години

"Услугите в БГ също са доста по-евтини, като следствие от евтиния труд."С качество несъответстващо дори на тази цена.

22

Анонимен

преди 5 години

Почивка в България? Двете думи са несъвместими! Навсякъде мутри, мутреси, кифли и местни величия. Както и много повярвали си "бизнесмени", които мислят, че им е позволено всичко. По-добре някъде на "скъпотия" където и наистина богатите се държат като хора.

21

Нихилизъм от wiki

преди 5 години

Нихилизмът е вярата, според която всички стойности са безоснователни. Това често се асоциира с екстремален песимизъм и радикален скептицизъм, който осъжда цялото съществуване. Истинският нихилист, вярващ в нищото, няма лоялности и никаква цел освен, може би, деструктивния импулс.

20

До House M.D=

преди 5 години

Не гледай картата дете.Отиди някога там и ще видиш и разбереш че Дания,Норвегия И Швеция са като една държава с вечните фериботи ,високият стандарт, голямата скъпотия/трябва да живееш там за да го проумееш/ Напоследък тези мигранти поразвалиха Швеция и станаха проблем.А и в Дания не желаят да приемат повече бежанци.А колкото до цените -не ги обръщайте в левове защото няма как да се сравнява.Пример -един сандвич е 15-20лева ,ей тъй грубо казано.

19

Анонимен

преди 5 години

Българина все някой го е минал. Все някой му е длъжен. Все трябва да мрънка. Фактически стандарта ни не е чак толкова по-нисък, в сравнение със средния европеец. Само за сведение, една сервитьорка в Германия изкарва чисто около 450Евро + бакшишите, касиерка в супермаркет около 900, електротехник около 1500, фаянсаджиите вече повече. Съотнесете това към разходите и ще се окаж че никак не е зле.Друга такава нация от нихилисти, като българите, едва ли съществува по света!

18

До комитата

преди 5 години

Кое е глупости бе юнак?Ти ходил ли си извън границите на България.Аман от дървени философи

17

House M.D.

преди 5 години

Ако изнесените данни са верни, то при цена на дадена стока от 100 лв. средно за Европа, в Дания е 250 /100 + 150%/, а в България е 50 /100 - 50%/. Т.е. разликата е пет пъти, а не 3.Дания не е скандинавска държава. Погледнете картата.

16

Locust

преди 5 години

Глупости на търкалета.

15

Анонимен

преди 5 години

Услугите в БГ също са доста по-евтини, като следствие от евтиния труд. Заинтересувайте се в тези държави колко струва да ти ремонтират къщата, да си правиш зъбите, да си правиш колата или да се подстрижеш.

14

комитата

преди 5 години

пълни глупости н а таркалета - явно днес раздават хонорарите да се пишат манипулациите

13

Анонимен

преди 5 години

Добре си е в Дания, за тези, които могат да си го позволят като дестинация. С нашия стандарт да отидеш в Дания на екскурзия си е доста скъпичко, но пък в Турция е адски евтино за нас. Бях миналата година за 1 ден в Копенхаген. На Канала една крем супа беше 32 лв! За тях е нищо, за нас шок и ужас. Ядох сандвич за 15 лв., малка вода 3 лв...

12

Анонимен

преди 5 години

Тази статия е за хората които не са ходили никъде извън БГ и разчитат на платените медии да ги информират колко е зле навън и колко добре живеем тук. Пълни глупости. В редица държави храната, електричеството, водата, газа са в пъти на по ниска цена. Тук минималната часова ставка е 1.60 лв. в лошата и скъпа Европа се почва от 3.50 евро при това за неквалифициран труд.

11

датчанин

преди 5 години

зависи, примерно един хляб е 30 крони (8 лв), водката е 120 крони (32 лв), бира тукашна е 2.5 крони (75 ст), кило месо е към 10-12 лева

10

Анонимен

преди 5 години

10 пъти разлика в доходите, максимално 1.5-2 пъти разлика в цените на някои стоки, и това при доста по-високо качество на тези стоки. А евтиният алкохол и цигари са държавна политика, за да не се интересувате от реалността и да псувате на масата.

9

Хейтър Тролев до 2

преди 5 години

Данните за които питаш(ти и останалите) ги публикуваха преди месец-два, от евростат се опитват да не пишат едни и същи доклади всеки месец, за разлика от коментарите на повечето- която и да е темата на статията , коментарите са все едни и същи.

8

Питам

преди 5 години

А при големия брат Русия как е ?

7

Анонимен

преди 5 години

А сега сравнете доходите в Дания и в България... и май ще се окаже, че спрямо стандарта ни на живот редица стоки и услуги са ни доста по-скъпи отколкото на датчаните. Не вярвам в Дания близо 40% от доходите на хората да отиват за храна.

6

Анонимен

преди 5 години

Цените са 3 пъти по-високи, а заплатите 10 пъти по-високи.

5

факт

преди 5 години

Да ама там взимат пет пъти по високи заплати и излиза че у нас е по скъпо нали?

4

От Дания

преди 5 години

Наистина много е скъпо. Моята майка си купи 5 кг масло( 5лв за 500 грама) от Дания защото е по скъпо в България. В Скандинавия се гледа какво може да си купиш с един час работа. Работи се седмица за данъци, седмица за разходи а останалото е в джоба