43

Анонимен

преди 6 години

Спокоен живот за двама в София с 1200 лв. месечно? Басиии...

42

Анонимен

преди 6 години

До ЖоА ти знаеш ли, че в Ботунец няма бял човек? То не е случайно, че цените са 10000 евро за 100 кв.м.

41

До 36

преди 6 години

И що да не купят жилище хора със заплата 800 лв?В едно семейство общият доход става 1600 лв.Една ипотека за 400 лв месечно и им остават 1200 лв.Могат спокойно да живеят с тези пари.Ама като цените са по 3000 лв квадрата ще купят на куково лято.

40

Анонимен

преди 6 години

В София, вероятно и в другите големи градове, много хора се ориентираха към бизнес с апартаменти(изкуват още на зелено и после се продават с 20 до 30 хиляди евро по-скъпи, или се отдават под наем). Въртележката е завъртяна и има много хора с по 4-5 апартамента и повече. И балона с жилищата е невероятен и няма да спре скоро. И за много хора става все по-трудно да си закупят жилище при тази постоянна инфлация с жилищния бизнес.

39

Анонимен

преди 6 години

От години хората се оплакват от "заложеното остаряване" при електроуредите, с цел да се купуват нови , същото е и при апартаментите- така променят географията на развитие , че за 30 години половината от построените през 80-те години къщи и апартаменти изгубиха смисъл и значение. Идете в който и да е по-малък град - всичко се продава на безценица.

38

Жо

преди 6 години

До "do 3 Жо"ЗНАЕШ ЛИ, че в софийския квартал Ботунец има апартаменти под наем за 200 лв месечно и същите жилища се продават за 10 000 евро? Е, вярно е, че сградите са на по 60 години, но в новопостроени апартамети 10 000 евро струва само банята. Но, никой не иска да живее в Ботунец, щото е на 15 км от Цетъра. Всички искат в Южните квартали.

37

Анонимен

преди 6 години

"Напрежение в Угърчин, роми върлували с брадви и ножове."Истина за нашите в миналото китни села.

36

хаха

преди 6 години

До Анонимен28Селски, ти кога за последно си бил в София та знаеш по-колко живеят там?Или внука на един твой комшия ти е разправял?

35

до 16...

преди 6 години

И като вдигнат данъците на имотите какво? И когато излязат на пазара какво? Безимотните с 800 лева заплата пак няма да си купят... Социалното неравенство не е случайна прищявка на природата, и е в основата на човешката еволюция. Хората не се раждат равни нито имат равен старт в живота. Равни са само когато легнат в гроба.

34

Анонимен

преди 6 години

Ооооо да! Усещам, как Нинова ще дойде и ще дооправи България! Представям си я яхнала кон и пиейки бира. Трагедията е огромна!

33

Активист на БКП

преди 6 години

Работете за да спечелите пари,бе ! Стига сте търкали билетчета !!!

32

Анонимен

преди 6 години

в търново празните жилища са около 30%

31

1234

преди 6 години

До Анонимен31Много си скромен бе.Само 4-5 милиарда.Казвай направо 20 милиарда.така и така лъжеш, колкото ще ти повярват на едното, толкова и на другото.Пък който иска да доказва, че нямал сестра.

30

Да не би в чужбина

преди 6 години

хората да нямат селски имоти, в които да отиват за отдих само от време на време?Да не би там да няма хора, които притежават жилище в един град или на село, където са се родили, но впоследствие са заминали в друго населено място, защото са намерили там по-високо платена работа?Не се съобщава колко от празните жилища са в блокове, построени от предприемачи, които предпочитат така да вложат парите си и да чакат да ги продадат. Това говори за специфична особеност на днешната ни икономика.

29

Анонимен

преди 6 години

До Предположение 19Не знам какво обещават комунистите но виждам какво прави "Тиквата и Ко".Тиквата РАЗПРЕДЕЛИ 4-5 милиарда ойро в собствената си сметка а 'Дрийм тимчета" по райони шляват яко от обществени поръчки.И така 10 години вече.Та кво рече.......?!?!

28

Йофчо

преди 6 години

Аз пък ще гласувам на Слави Трифонов доверие. Сега като ги събере от кол и въже само подбрани адвокати, учители, бизнесмени и България ще цъфне и ще върже!

27

Анонимен

преди 6 години

Ако в статистиката влизаха и *** в Европа картинката щеше да още по-ужасяваща.Там живеят по 10-15 човека на 60м2 както между другото е и в София.Важното е селяка да се домъкне в Големият град и да се бута в софиянци па билите основно "нови".Башибузуците по турско не са били толкова противна сга*н като бг провинциалистите

26

Протестър

преди 6 години

Доколкото разбирам, Нинова е Българския Робин Худ - ще вземе от богатите и ще даде на бедните. Някой да повярва?

25

Tosho

преди 6 години

А ако дойдат БКП и Нинова на власт, в по-големи апартаменти и къщи ли ще живеем?

24

Анонимен

преди 6 години

До ИванЕкзотичните много добре са си формулирали стратегията. Опитай се да вземеш общинско жилище в София. Първото, което ще ти кажат, когато подаваш молбата е, че онези са с предимство и че ти може да имаш някакъв шанс само ако нито един от тях не изяви желание да се настани в някое такова освободено жилище. Тоест, шансът ти е нулев!