10

Анонимен

преди 5 години

Проблема е че този бидон се е сетил да създаде дете на 40 и нормално то се е родило с увреждания, а сега сме й виновни всички. Не може заради едно дете, цял клас и обучаващите ги учители да се мъчат, натоварват и страдат. След като някой се държи неадекватно, има проблемно поведение, не възприема материала е редно да се обучава в специализирано училище, а това какво мисли майка му е без значение.

9

БПФ

преди 5 години

зависи от много неща - диагнозата и степента на увреждане основно. Има деца със само физически увреждания, които могат спокойно да учат с другите, но тоя случай... щом става дума за аутизъм, с инвалидност над 90%, значи това дете е абсолютно неспособно да се контролира, камо ли да усвоява учебния материал. И да го приемат, то ще е на самостоятелна подготовка и пак нищо няма да научи, защото учителите не са квалифицирани... но накрая ще вземе същата диплома, както нормалните здраво учещи деца.

8

Анонимен

преди 5 години

границите на природата не могат да се преодолеят с педагогика, колкото и желанието да е огромно

7

СТАРА УЧИТЕЛКА

преди 5 години

ЕДИН УЧЕБЕН ЧАС Е 35 МИН. В КЛАС СА 25 -30 ДЕЦА,АКО ИМА СЪС СОП ЗА КОГО КОЛКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ.

6

Анонимен

преди 5 години

Колкото се интегрират ***, толкова и СОП-децата. Те не с виновни, миличките! И за тяхно добро е да бъдат обгрижвани по специален начин! да не дава Господ никому!!!!

5

Анонимен

преди 5 години

имахме дете със СОП в класа в България. Целия клас стана СОП, а ние си изнесохме децата като разумни хора. Съжелявам госпожата, но такива деца само пречат на останалите и удрят еддна спирачка на целия клас. Личен опит. Не става. Няма интеграция, сори.

4

Ха, ха...

преди 5 години

Закриването на училищата за "вундеркинди", където те бяха обгрижвани от специалисти обучени за работа точно с такива индивиди, доведе до там, че покрай тях в ежедневното си "общуване" и другите ученици придобиват техните "специални потребности"...!!! :::)))Така че не се чудете, че в "територията" 'сичкото мат'риал лудна...!!!Ха, ха, ха... :::)))Дааа...!!!

3

Анонимен

преди 5 години

От статията става ясно, че само в София има 2000 такива деца. Бройката не е ли достатъчна за откриване на специализирано училище? В обикновено училище и такова дете, и останалите ще се измъчват. Кому е нужно това? В специализирано училище ще се работи с него според възможностите от подготвени за целта педагози.

2

стойчо

преди 5 години

Детето не е виновно, но тая дебела, нагла безцеремонна ***, която си мисли,че учителите трябва да и слугуват е и лъжец. Лично познавам и детето и свинята и трябва да ви кажа,че освен аутизъм то има и психически проблем и сред здрави деца ще е голяма пречка.А тая угоена свинка да спре да ходи по телевизиите и да се види на какво прилича и да вземе мерки.

1

ЧИТАТЕЛ

преди 5 години

За аутистите - специални училища.В обикновеното нищо няма да научи, а само ще пречи.Видяхме го, как щъка безсмислено насам-натам.Така ще е и в училище.Училището не е приют, а место за учене.