47

дяд ви Паисий

преди 6 години

O, неразумний македонецо, поради що се срамиш да се наречеш българин?

46

Хан Крум

преди 6 години

Предоставям авторски права на македонците и византийците - нека този естаблишмент да се нарича "Вардарска България" Хем малаките няма да се дразнят, хем и името на естаблишмента ще отговаря на историческата истина.Имаше една прекрасна песен по стихотворението "Татковина" на П.Р. Славейков - На уста ми сладка дума ще да бъде този кът,дето Искър, Вардар, Струма и Марица си текат. Така - де, дядо Славейков си е бил гений - дал ни е основа за разрешаване на конфликта.

45

Анонимен

преди 6 години

Хич не ми дреме как ще се казват. Да си седят у камъняка и да не се занимават с нас. ШИПТЪРИТЕ И БЕЗ ТОВА СКОРО ЩЕ ГИ ПРЕВЗЕМАТ, ЧЕ СЕ ПЛОДЯТ БЪРЗО.

44

Анонимен

преди 6 години

Една истинска държава никога няма да се откаже от името, историята и идентичността си. Фактът, че макетата са готови да си сменят името говори много- те никога не са имали история, идентичност или минало. Нещо като да си заменят вещите за чужди.

43

Анонимен

преди 6 години

Да се бъркате за името на Македония е все едно да се бъркате как да казва детето на комшията като се позовавате на това, че в миналото сте били гаджета с жена му. Оставете македонците да си решат това.

42

Анонимен

преди 6 години

До ПКК,ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ КАКТО СИ ИСКАТ НО НЯМАТ ПРАВО ДА САМООПРЕДЕЛЯТ КАКВИ СА БИЛИ ВЕЧЕ МЪРТВИ ХОРА ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА КОИТО НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ СА ТУК В БЪЛГАРИЯ,ТОВА СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!А ДЕ....Името Македония НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА СКОПЯНИТЕ,Гърция няма проблем с името Македония с България,А ИМА ПРОБЛЕМ С ИМЕТО МАКЕДОНИЯ НА БЮРМ!!!А сЕти се защо?!

41

Анонимен

преди 6 години

До PD,ГЛУПОСТИ не повече от 10% знаят и приемат истината но дори по-малко са тези които биха се определили като българи към днешния ден по вардарско СТИГА ВЕЧЕ С ТАЯ МАНТРА,НЕ СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ,НЕ НИ ИСКАТ,затова отношение към тях както към всеки крадец на българска история!Точка!С тия глупости само удължавате агонията на македонистите,надяват се на чудо,някак си да им се размине ИСТИНАТА но тоя път надявам се няма да стане!

40

РККА

преди 6 години

E те гърците защо не си сменят името на Византия,защото егото им ги рита да се кичат с културните постижения на древна Елада,и не им изнася да олицетворяват подлия и коварен византиец.Не че макетата са стока но в учебника по етнография пише, че когато един етнос узрее да се обособи като нация той има правото на самоопределение по отношение на език и народност,кофти е че при тях целия процес е доста извратен и те самите се объркват и само въртят дъто си между егото и интереса....

39

Анонимен

преди 6 години

Мисля, че "Българска Македония" най-пасва на фактите за така наречената държава. Излишно е да изтъквам очевидните факти.

38

ВИЦ

преди 6 години

Ще ви разкажа една Случка която кореспондира със Западната Държава .Борисов е казал на Путин - Ние Българите имаме Категорична Позиция за АЕЦ Белене и Южен Поток , Путин кимва с глава , Борисов - Ще го Построим или Няма да го Построим .

37

Анонимен

преди 6 години

Ще има - България

36

Анонимен

преди 6 години

Република Коминтерна на МАршалот Тито,Тито е македонски и те са титови!Айде мОмци как беше "дрУгар мАршАле ти се кОлнеме само твойот пат ке го слЕдиме",югомакедонизма да отива там при баща си и майка си...в по-добрия свят!!!!!Иначе нашата замаяна ...Захариева днес пак е дала уверения че "ще ги подкрепяме и след европедседателството ни"оххх па..ко добре че нищо не зависи от такива като теб!

35

Двойни аршини

преди 6 години

Ако има измислена държава Косово значи има и държава Македония. Нещо се готви на Балканите малко преди да счупят главата на Заев имаше слухове че се е мъкнал с некакви карти на Велика Албания из Гърция Сега гърците взеха да рипат срещу Македония отново византийски номера. Отатъка за Босна и Херцеговина също нещо се мъти.

34

PD

преди 6 години

Няма значение в какво вярваме Българите, за това какво ще е името на младата държава, чиято общност ни е родово най близка. И да се напъват за уникална древност, това ще мине. щото кръвта вода не става. Ще договорят някакво име. Гръците, исторически, нямат право да "окупират" името Македония, но политически си го позволяват. Ще ги натиснат от ЕС, и ние ще помогнем. Може би Вардарска Македония, или Горна Македония.Това не е важно. Както и да се нарекат, само по пътя на Българина, имат бъдеще.

33

Анонимен

преди 6 години

Македонци-патагонци. Моите корени са от Галичник на Албанската граница. Дошли тука 1920-та. И баба като умираше каза - да помните и да не забравяте, че сте българи.ЩЕ ИМА ДА ПАТИТЕ МНОГО ДЕТО СТАНАХТЕ ПРЕДАТЕЛИ.

32

Анонимен

преди 6 години

Ментедония.

31

do 33

преди 6 години

glup4o kakvi ste i vie ne znaete imate li pone 1 pametnik slavqnski nali ste uj bugari posle pokrasteni kato ku4eta

30

варианти

преди 6 години

Фалшидония, Измиследония, Фантасмагония...

29

Анонимен

преди 6 години

Македония си ИМА ИМЕ-Македония!Как ще се казва БЮРМ знае само бог "Македон Скопски"ама още не се е родил!Политик от гръцката партия Нова Демокрация казва че не признават македонска идентичност КАЗАХА ГО НАКРАЯ затова е цялата тая олелия с името!Трагедията е в това че нито вътрешен,нито външен политик казват истината "право куме в Очи"ами вечното шикалкавене,увъртане и това прави много лоша услуга на зомбилендците!Тежка болест с аналгин не се лекува,трябва шоктерапия,ТРЯБВА КАТАРЗИС НА СКОПЯНИТЕ

28

Анонимен

преди 6 години

Само като им видиш знамето и става ясно, че тия хора не са съвсем у ред с главата. Какъв Александър Македонски, каква звезда?