47

явертъ

преди 6 години

Нека вземем факти от СЗО.Това е Световна частна организация с интереси във евгениката и Милена би трябвало да и има пълно доверие.Според информацията от СЗО от развитите държави САЩ са с най-голям брой ваксинации при децата,Япония с най-малък.От развитите държави САЩ са с най-голяма детска смъртност,Япония с най-малка.

46

Милена

преди 6 години

До БезАми не е точно така.Защото има ваксини,при които за да се изгради имунитет,се налагат реимунизации.Ако детето ми има 2 от 3 реимунизации,то все още не си е изградило имунитет срещу съответния патоген. В такъв случай вашето неимунизирано дете е потенциална заплаха за моето.

45

До 47

преди 6 години

Това, че повечето лекари не ваксинирали децата си е такава безподобна глупост, която не спира да се повтаря...

44

Qsen

преди 6 години

Милена,като вас е мислел доктор Менгеле. Като вас мислят и от репересивните служби.

43

Без

преди 6 години

Ами нека всеки сам да си решава. Тези, които САС е ваксинирали няма от какво да се притесняват тъй като ваксината би трябвало да ги предпазва. Повечето медицински лица не искат да ваксинират децата си. Аз също.

42

Анонимен

преди 6 години

Особено важи за нашия континент!

41

Анонимен

преди 6 години

Бацилът на Кох, не е изкоренен от природата, а от човешкия организъм и то благодарение на единствената БЦЖ. Защото туберкулозата се предава от човек на човак, а не от природа на човек.

40

Анонимен

преди 6 години

До Реалист, дете пострадало от имунизация де факто няма! Деца, които евентуално получават някакви странични ефекти от имунизацията са по принцип много болни деца, които и без имунизация биха имали много сериозни проблеми. Имунизацията просто изважда по бързо на яве проблема. Имунизацията не променя ДНК на човека, така че няма как да има влияние върху следващите поколения...

39

Милена

преди 6 години

До Ник"Пето,при добре работеща здравна система,за която всички ние плащаме,няма опасност от епидемии,не би трябвало ".С това си изречвние доказахте,че нямате и бегла представа от имунна система,колективен имунитет и изобщо бегла молекулярно биология на култура.Второ ,винаги може да проучите производителя в интернет,както четете за всички случаи на аутизъм причинени от "ваксини".

38

До 34 Анонимен

преди 6 години

Франция не е посочена в поста за държавите в които е забранена ваксината БЦЖ. Какво означава"изкоренено" е дадено заболяване? Изкоренили са туберкулозния бацил от природата: ха-ха-ха?! Щом не се прилага от 30 години примерно, означава че цяло едно поколение не е ваксинирано. Същото като с вируса на едрата шарка - и него го "утрепаха" в Природата. Макар че вируса съществува в латентно състояние и може да е жив милиарди години, защото е кристал - на границата между "живата" и "мъртвата" Природа...

37

Ник

преди 6 години

Да Милена.Първо,това не са конспирации,макар да умаловажават фактите с това название.Второ вредата им е доказана,но фармагигантите са много силни,мачкат и купуват вкл правителства.Трето,частни производители упражняват по един престъпен начин насилие над децата,родителите им и обществото. Четвърто,къде е правото на личен избор,да не говорим за информираност,чийто източник е производителя. Пето,при добре работеща здравна система,за която всички ние плащаме,няма опасност от епидемии,не би трябвало

36

Милена

преди 6 години

По повод БЦЖ ще споделя нещо казано ми от уважаван немски професор в иминологията по време на лекция.Та каза ни така;"от години в Германия не се слага ваксина против детски паралич,защото заболеваемостта беше сведена до минимум.Но немското правителство вече обсъжда промени в тази насока,тъй като се наблюдава притеснително покачване на случаите на детски паралич"​.Сами си направете изводите!

35

Милена

преди 6 години

До QsenЗащо?!Не е ли вярно?Какво ще стане ако благодарение на неваксинираните деца ,се разболеят всички останали ? Защото това ни очаква,ако всеки вярва на написани неща в интернет,а не на науката!

34

Анонимен

преди 6 години

Ами не си слагайте БЦЖ, то затова имаше бум на туберкулоза преди години. Някои развити държави са решили да се откажат от БЦЖ, вярно е няма голям смисъл. Освен ако не стане епидемия сред новодошлите имигранти - тогава ще се наложи да я върнат.

33

До 33

преди 6 години

Ваксини срещу определени заболявания се поставят масово само ако се прецени, че има опасност от епидемия от заболяванията. В споменатите страни заболеваемостта от туберкулоза е толкова ниска, че се счита, че там заболяването е почти изкоренено. По същата причина не слагат и ваксина против чу.*** или например бяс на всички. Слага се само в райони с наблюдавани случаи и контакт. Не виждам защо въобще това се обсъжда.

32

Qsen

преди 6 години

"Но в случая трябва да говорим за популацията , не за отделния индивид....Нарушавате колективния имунитет , а това е пагубно за всички ни!"Автори на подобни изказвания не са хора.

31

Анонимен

преди 6 години

В моето семейство рядко ходим на доктор, но и двете ми деца са ваксинирани. Не вярвам на бялата мафия, но не вървя срещу цивилизационния напредък! Ваксината срещу Рубеола е задължителна за всяка жена, която иска да става майка. Както и кучешката ваксина за Гана - ако не искате любимецът ви да умре от глупост. По повод един пост по-долу - живея във Франция и тук БЦЖ е задължителна!

30

Реалист

преди 6 години

В същото време не се сравняват дългосрочните послеици от ваксинациите, тъй като никой не ги е изследвал достатъчно. Какво отражение примерно дава ваксинирането на 5-6 или повече поколения хора и дали не се получава от това нещо по-лошо, отколкото ако се ваксинират през поколение или през две поколения и т.н. Винаги говорят за стадния имунитет, но не и за последиците в дългосрочен план, а и в краткосрочен - за ваксинирания.

29

До 24

преди 6 години

Интересно ми е, времето около първите имунизации не е ли времето, когато децата по принцип започват да развиват по-сложно социално поведение? Съответно, ако едно дете има аутизъм, не е ли логично той да се появи на една-две години, независимо от ваксините? Вероятно повечето симптоми са се появили и скоро след преминаването на твърда храна, стабилното ходене и т.н., но никой не решава, че е заради храната или ходенето, при все че връзката е същата като с ваксините - станало е скоро след това.

28

Реалист

преди 6 години

Въпросът от ползите и вредите от ваксините е доста сложен и засега не съм срещал нормално изледване по въпроса. На практика винаги се говори за хората като за стадо оФце и се казва, ето заради ваксините намалихме смъртността от примерно 80 случая за някаква бройка хора, до примерно 4 случая. В същото време обикновено се премълчава, че други примерно 10 деца са пострадали от ваксинацията, но когато се казва винаги се сравнява от 80 сега са 4 плюс още 10, т.е. 80 е по-голямо от 14, т.е. е по-добре