293

Анонимен

преди 6 години

Дай Боже , да е жив човека и да стане шерпа , щото няма смисъл вече да си губи времето в България .

292

Анонимен

преди 6 години

Застрахователя не плаща за безследно изчезнал, а за реален труп! За това е всичко това. А вие наливайте пари в сметките....после друг ще вземе парите от застраховката, не вие

291

Анонимен

преди 6 години

Какъв морал при алпинистите?! Тяхното мото е: ''В планината всеки се спасява сам.Само един пример- Николай Петков два пъти минава край съгражданина си,Христо Христов на Еверест без да се опита да му помогне.

290

Ала_Бала

преди 6 години

до Еверест 301Уважаеми, господине не се хвали с парите си, които са изкарани със спекулации. Така всеки може, да му носят храната, горивото и кислорода и да гледаш с пренебрежение на обслужващите шерпи. Опитай сам да си изнесеш дебелия ***. Не струваш нищо пред Боян. Такива като теб изкривиха Света и го направиха долен и пошъл. Пожелавам ти да свършиш в скъп старчески дом с панперс....

289

Последно 21;00 непал

преди 6 години

Няма го и на лагер 3 отрили са шоколад и някаква дреха утре щурмуват върха по маршрута на Боян!

288

Никой

преди 6 години

И защо българите ще се гордеем с постижението му? Ако ще целият свят да мисли, че всички българи можем да качваме най- високите върхове, пак не виждам повод за национална гордост. Колкото за научните изследвания, нали преди това са ги правили много други преди него.

287

Реалист

преди 6 години

До 316И кои са тези спонсори?

286

До Реалист

преди 6 години

Боян Петров има спонсори. И има защо. Вие имате само злоба и завист.

285

Кривондел

преди 6 години

За мен вече няма как да е жив.Да сведем глави пред най-добрият български алпинист и да почетем паметта му.

284

икономист

преди 6 години

Отделно, че тези шерпи, както някой написа, са идеално адаптирани към условията на високата планина. Един алпинист от Германия обаче, би бил в много по-неблагоприятна ситуация. Затова според мен, алпинистите, които не са от този район, са много по-големи герои от тези шерпи.

283

Реалист

преди 6 години

А как е финансирана тази негова екскурзия? Не се говори по този въпрос.

282

Мила майко

преди 6 години

Каквото и да е станало, както и да е станало, затаете дъх и се молете за Боян. Българите останахме толкова малко, душата на всички ни се е свила под нокът и въпреки това вършим подвизи и непрекъснато тестваме пределите си и на Антарктида и по върховете. Не си показвайте остроумието. Моментът е критичен. Един българин се бори сам сред ледовете и студа. Молете се и мълчете.

281

икономист

преди 6 години

До До Икономист Пак не съм съгласен, че шерпите са "по най" от алпинистите! За шерпите това е просто работа, която вършат срещу определено заплащане. Разбира се, някои от тях също са алпинисти. Освен това, доколкото знам, тези шерпи вървят винаги в групи, и вероятно си помагат... Професионалните алпинисти, като Боян, обаче гледат да изкачват върха сами, и то по възможно най-трудните маршрути, а и безкислородно. Шерпите вероятно могат да му помогнат до малко над 7000 метра.

280

До АмериГо Веспучи

преди 6 години

До АнгелКакво са дали тези мореплаватели, които са открили няколко скали и безлюдни островчета в безбрежния океан? Плавало им се е, плавали. Скот, Пири, Амундсен са едни никаквици, които нищо не са направили, освен да си начешат егото! Ние и без тях знаем, че има Южен и Северен полюс!Тези абсурди са само продължение на твоите! Тезата ти е толкова ***.с.к.а, че не ме стимулира да споря. В случая има и нещо позитивно - научаваме каква мътилка се е натрупала на дъното на нашето общество.

279

До Икономист

преди 6 години

Напълно проумявам че без Алпинисти няма да има и Шерпи.В коментара си исках да акцентирам колко по най най са шерпите от тъй наречените алпинисти!

278

ОНЗИ

преди 6 години

Всичко написано тук подчертава ВЕЛИЧИЕТО И НЕИЧЕРПАЕМИТЕ РЕСУРСИ НА ЧОВЕШКАТА ДУША И ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ !!!! Ами просто трябва да се стремим към тези благородни човешки нива - амбиция креативност благородство себедоказване. В нуката подобни действия се измерват с дисертационни разработки. Браво !!!!

277

икономист

преди 6 години

До Анонимен 300Не знам как са ги изхранвали, но със сигурност сега ги изхранват по-добре от преди....По принцип този селца и градчета в Хималаите са изключително бедни, и ако ги нямаше парите на алпинистите, някои от тях просто нямаше да съществуват най-вероятно. Дръг е въпросът, защо човек трябва да е принуден да изкарва прехраната си, с толко рискова професия...

276

диабетик

преди 6 години

ако Боян е диабетик - лека му пръст! ако не е - лека му пръст! ше го наметят ...някога. нека да бъдем реалисти, другото не мога да си обясня.

275

Аз

преди 6 години

Как ще сравняваш дребните човечета шерпи с алпинисти Те са много издръжливи Шерпите са герои, а не алпинистите.

274

Анонимен

преди 6 години

Фактите навяват на самоубийство...