41

Анонимен

преди 6 години

Споменах Лондон не за друго, а за да разсея разни илюзии за евтини имоти в някой части на Европата, защото тук някои колеги обясняват колко било евтино там...

40

Анонимен

преди 6 години

До user 19"София не е място за живеене". Прав си, не всеки се чувства добре в София. Като роден тук аз си я харесвам - кеф ти театър, кеф ти джаз на световно ниво и т.н. Крайно време е да направят нещо и за провинцията, за да се уравновеси работният пазар и всеки да си живее, където средата му пасва. Тъкмо ще се преодолее проблемът с пренаселването в София и съпътстващите го мръсен въздух, задръствания, обща хигиена на града, културни различия и прочие.

39

Анонимен

преди 6 години

леле брокерите как озверяхз изведнъж и София стана Лондон и Монте Карло

38

Gost

преди 6 години

До логично еАко У е по-висока от реалната инфлация обявена от СТАТИСТИКАТА, значи говорим за надценяване! Ти да не би да казваш че правителството ни лъже?

37

Анонимен

преди 6 години

До логично е - която как се отразява на строителите, които при цена Х имат 300 процента печалба?

36

Анонимен

преди 6 години

По Европата, където става за живеене и няма тъмнокожи архитекти, лекари и адвокати, цените са високи. В Германия, примерно в Магдебург има и ниски цени, защото е пълно с цветнокожа интелигенция и изнасилвания! Там където видите ниски цени, по-добре не ходете, ама това е само съвет. Сега ако търсите нестандартни преживявания - ваша си работа. Толкова с "ниските" европейски цени.

35

Анонимен

преди 6 години

Да София не е толкова богата като Лондон обаче поне повечето хора са бели а не пакита. В дългосрочен план само това е достатъчно за да се дигнат цените.

34

инфо

преди 6 години

До благодаря, обаче - питането беше "Къде в Западна Европа"... и за да сме още по- коректни - хайде да сравняваме столиците, като стандарт, инфраструктура и още ред други показатели...

33

Иии

преди 6 години

До АнонименКакво ни интересува Лондон? Как може да се сравнява този град със София? Там има много инвестиции и непрекъснат наплив на хора. За да имаш Лондонски цени в София първо Трябва да привлечем чужди инвестиции и млади и кадърни хора. Всичко друго е спекууула!

32

Бански старец

преди 6 години

...в ниския ценови сегмент 350 000 евро?!?!!!!!!!Ама толкова лъжат агенциите,че чак си вярват и с такива бутафорни изказвания натискат цената нагоре!Това да не е Сент Тропе,Кан,Ница...там са такива цените...тук са съвсем различни.Егати ***...ама щото никой не ги съди.Спомням си как Банско беше осеяна от табели и реклами по билбордове на агенции,които афишираха "ГАРАНТИРАНА" доходност...кво стана обаче с излъганите едвам разпродадоха на 1/3 от цената!

31

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 30Да не говорим, че строителството в северните и източните части (и не само там) е доста паянтово - гредоредът е по-скоро правило, отколкото изключение, а съседите са предимно Пател.

30

логично е

преди 6 години

До мислител 13Компонентът У отразява реалната инфлация, не стъкмената двупроцентова.

29

Анонимен

преди 6 години

В източен Лондон, който минава за по-евтин на наеми и цени, масовите сгради са къщи на 2-3 етажа. Стандартно около къщата има двор с размери до 200 кв.м., може и по-малко. Този двор се полага на собственика на първия етаж и влиза в цената. Квадратурата е средно 100-120 кв. Средната цена на такъв имот е около милион паунда! Горните етажи са малко по-евтини. В западен Лондон цените са нагоре и там евтини квартали нема!

28

Иии

преди 6 години

До АнонименТи що сравняваш Лондон със София? Ни имаме такава търговия ни хора и инвестиции.

27

благодаря, обаче

преди 6 години

До info... е редно да сравняваме столица със столица. Иначе и аз мога да извадя от имот.бг десетки контраоферти в Пазарджик и Добрич примерно, на безценица. Берлинската в кой център е, ***?

26

за инфо

преди 6 години

В Монте карло един двустаен тръгва от 1 000 000 евро!

25

Анонимен

преди 6 години

До infoТова са цени от тяхната Обеля сигурно! Щото аз съм гледал в Лондон двустайни от по 60 м2 за 400 000 паунда!

24

Goat

преди 6 години

Краят на статията ме кефи! Честито на всички инвеститори с нови ипотеки. Наемите ще падат та ще се наложи да поработите и да доплащате

23

:)

преди 6 години

До Д.Л. 21Много образно казано, "преправени от нещо старо". Но тогава изниква въпросът как изглеждат хората в провинцията, като извадени от кутия ли? Защото аз съм с други впечатления от редките си пътувания там. Както и да е. С мрънкаческия си манталитет не оценяваме добрите страни на България и се възмущаваме, че и тук цените стават европейски. Защо?

22

info

преди 6 години

До info pls. - испания, аликанте, 105 кв.м. 114 000 евра и това е за доста луксозно - 3 спални, 2 бани... Германия, Бранденбург, апартамент с 3 спални, 2 бани, 104 000 евра... Берлин, 2 спални, център, 174 000 евра, Ломбарди, Италия, 2 спални, 120 000 евра... това само на пръв поглед... пак заповядай!