131

Анонимен

преди 6 години

До Краставички(Ка)ТОЧНО ТАКА :DТО Е КАЗАНО: АКО НЕ ЩЕШ МИРА , НА ТИ СЕКИРА! :D

130

Анонимен

преди 6 години

До Ти да видиш...КЕФИШ МЕ :D 10x :D

129

Краставички(Ка)

преди 6 години

Това е фанатизъм не алпинизъм

128

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Много експедиции са подминавали умиращи алпинисти и не са има оказвали помощ.Подминавали са ги, защото е бил голям рискът за тях, за да го спасят. Ако говорим за над 8-ем хиляди метра, то там няма как, но върха не почва от 8-ем хиляди. Г-н Петров е бил на около 7500 метра, а колкото и да е групата пази, макар да е имало случай да загиват цели групи, но е рядкост. Поляците обикновено тръгват над 10-сет души и самият връх го покоряват 4-5 - те играят отборно.

127

Анонимен

преди 6 години

Дано да се върне жив и здрав. Но в алпинизма е така - всеки път рискуваш живота си. Няма резервен план, няма приятели, няма бърза помощ. Сам срещу природата. Наистина му желая да се завърне при близките си жив и здрав. На много хора им се струва, че това е безмислено рискуване на живота, но в крайна сметка, животът си е твой, имаш право да го изживееш както искаш. На някои им харесва да работят от 9 до 5 в офис, на други да обикалят земята и да рискуват. Всеки има право на избора си.

126

до 133

преди 6 години

Над 7000 метра едвам се спряваш със собственото си тяло и всеки един килограм отгоре тежи като 20 кг. в ниското. Адски е трудно и на практика, и теория няма човек, който е способен да влачи колега на гръб с идеята да го спаси. Всичко това всеки един алпинист го знае и го приема за нормално.

125

Хах

преди 6 години

132 е прав. На височина над 8000 метра всеки е сам за себе си. Много експедиции са подминавали умиращи алпинисти и не са има оказвали помощ. Просто защото на такава височина рискуващ собствения си живот.

124

Анонимен

преди 6 години

Тандемно качване да, но нещо прецакаш ли се другият не може с нищо да ти помогне и пак оставаш САМ!

123

Еднозъб ром

преди 6 години

Запомнете в алпинизма си САМ и разчиташ само и единствено на СЕБЕ СИ!Това не е вярно! В алпинизма всеки си избира начина по който да го практикува. В това си изкачване Г-н Петров е тръгнал ден по-рано от последвала го експедиция, която се е върнала поради влошаване на времето. За това има клинове, обезопасителни въжета и тям подобни, за алпинисти които се движат в тандем или повече.

122

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 124 И на Витоша нямам работа. Стоя си на село и съм в известност.

121

Ти да видиш...

преди 6 години

Бог да го прости.Да би мирно седяло, не би чудо видяло.Няма ли работа за него?

120

Анонимен

преди 6 години

Всезнайковци какви GPS-и искате. Първо той там е сам и дори да предаде координатите си, никой не е в състояние да му помогне, особено при лошо време. Едно такова устройство тежи около 300 гр., а това в алпинизма е страшно много като говорим за допълнителен товар. Какво ще се случи с батерията при температури от под -20 градуса сами си отговорете. Запомнете в алпинизма си САМ и разчиташ само и единствено на СЕБЕ СИ!

119

Еднозъб ром

преди 6 години

АБСОЛЮТНО НЕ ПОДКРЕПЯМ ИЗКАЧВАНИЯ ТИП ЕВЕРЕСТ!!!Такива изкачвания няма и от километри личи, че си злобар! Има лагерно изкачване (с няколко лагера до върха) и изкачване в алпийски стил.

118

Анонимен

преди 6 години

Сателитния телефон не е критична техника във височинните изкачвания. Това не е като да повикаш бърза помощ. Резервен чифт очила и ръкавици-ДА.

117

до 124

преди 6 години

средното тегло на сателитен телефон е 200 грама, 200 повече, но от които зависи живота ми - на мен ми се струва повече от разумно!!

116

Анонимен

преди 6 години

Ти се катери по осемхилядници с два, най-сигурно с три сателитни телефона в раницата. Пишете страшни глупости, а в планина по-висока от Витоша не сте ходили.

115

до 122

преди 6 години

муахаха, професионалист оставя сателитния си телефон, щото имал проблем се него?!първо на критична техника винаги имаш 2-ра резерва, както имаш резервна гума, второ спираш, а не продължаваш, и не на последно място къде са останалите от екипа или от други екипи - кой прави експедиция на 8000-ник сам и продължава с повредена техника?!

114

Анонимен

преди 6 години

Според съпругата му е оставил сателитния телефон в базовия лагер. Предполагам, че е имал някакъв технически проблем с него и затова не го е взел нагоре. Боян е изключително опитен и трениран алпинист и вярвам, че всичко ще бъде наред. Кураж на близките и семейството му, а на злобарите, който пишат гадости-още по-дълбоко затъване в тинята.

113

до 1337

преди 6 години

има много истина в думите ти, защото дори и кучето ми, има нашийник с GPS и SIM карта в него и във всеки момент, не само че мога да кажа къде е, но и за предишните дни по секунди и минути се пази история.

112

1337

преди 6 години

муахаха, в ерата на GPS имплантите и високите технологии и комуникации, професионалист в неизвестност, това е много интересно!