28

Протестър

преди 6 години

Жалко и гнусно е Нинова да използва инвалиди и хора с увреждания за своите рекламни кампании и да лъже как видиш ли щяла много да им помага. Отвратително е не желая и за миг да я виждам тази *** лъжкиня!!!

27

Анонимен

преди 6 години

Аз нищо не разбрах какво точно искат?

26

Анонимен

преди 6 години

чак пък без телк .. в цял свят има телк и пенсия .. не може една група хора да решава за всички .. то като веганите искат всички да сме вегани е не става.. та разбирам ги тия хора но не всички сме на същото мнение като тях .. за протокола с увреждани я съм не че не искам а не мога да работя. .

25

Solar Power

преди 6 години

Аз да попитам защо "еко-зелените" ограничават достъпа на хората с увреждания до планината ? Не всички са дизели или планинари които да вървят по 30 км на ден !!!Пенсионера в Германия събота и неделя си хваща лифта качва се в планината прави преход 500 метра защото толкова може, яде торта, пие чай и се прибира у дома. Кога това ще стане в България ? Планините са на всички не са само на "дизелите" !

24

Анонимен

преди 6 години

До 19Инвалид ли си?Знаеш ли как се отнасят работодателите към инвалидите?

23

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 19Познаваш ли ме? Искаш ли да се запознаем и да видиш оправдания за неудачници? Минал ли си по пътя, по който аз минах и сега минавам, партиен *** такъв!Ти ли ще държиш сметка за живота на хората и ще казваш кой как да си го живее? Храниш ли ме, обличаш ли ме, ти ли ми плащаш сметките? Ти ли работиш вместо мен?Седнал зад компа и тръгнал да учи инвалидите как да организират живота си!

22

Анонимен

преди 6 години

А "оцелелият" ЕМИЛ ХРИСТОВ БЕШЕ ЛИ НА СРЕЩАТА?или отиде с колеги да полеят обилно "оцеляването"

21

Анонимен

преди 6 години

при соца имаше специални предприятия за инвалиди, където работеха подходяща работа и заплащането беше добро. от личен опит го зная

20

Анонимен

преди 6 години

До 15Кандидатите за интелектуалния труд са много. Днес такава позиция се заема с връзки. Инвалидите интелектуалци са единици. Обикновено работят като портиери, шивачки в гараж, счетоводители в собствени фирми,ремонтират ел. уреди в някое мазе. Законът ги пази от уволнение, но работодателят си има механизми да принуди 1 инвалид сам да напусне. Притиснат ли го, започнат ли да го мачкат, ще си тръгне. Изобщо не ми разказвай розови сънища, щото минах по този път. Едно е на хартия, друго е в реала.

19

Анонимен

преди 6 години

До нека опитат!Това което си написал са един куп простотии за неудачници. Да разбирам, че ако ти имаш избор, би израл да си един никому ненужен индивид на социални помощи, вместо да си активен човек с амбиции, желание за развитие, за реализация и т.н.? Това че някой има физически недъг, не го прави неравностоен на пазара на труда, именно такива хора като теб го правят по принуда такъв със закон.

18

M

преди 6 години

Браво уважаеми дами и госпда народни представители. Най-накрая видяхте тези хора. Силно се надявам това да не са поредните празни обещания, защото вече ставате жалки!

17

Дзъ

преди 6 години

Вече имаме създадени всякакви администрации за всякакви казуси, които не решават проблемите на хората...с тях само бориме безработицата... г е н о ц и д в действие

16

Анонимен

преди 6 години

Който инвалид не иска пенсия от ТЕЛК, може да се откаже още сега. ТЕЛК е право, не е задължение. Но ако някой инвалид си мисли, че ще започне работа с лекота, ще се държат коректно, ще бъдат снизходителни и щадящи към него, ще спазват работното му време, изискванията за труд и отдих, почивните му дни и пр., много се заблуждава. Скоро ще се сблъска със суровата действителност. Аз опитах. Който иска, да се пробва.Дано има кой да ги издържа!

15

До 13

преди 6 години

За инвалидите има интелектуален труд! Трябва им само работещ мозък, а те в мнозинството си мисля ще се справят добре. Защо един човек с двигателни проблеми да не може да работи в офис? Въпроса днес е че закона изисква от работодателите да им осигуряват специални условия, те не могат да ги уволняват и т.н., което съответно прави хората с увреждания нежелани. Аз мисля, че е крайно време да се махне фалшивата загриженост и да се погледне реалността.

14

нека опитат!

преди 6 години

Тези, които искат достъпна среда, помощни средства и приемане в обществото са в правото си да искат общочовешки неща. Но май не знаят, че няма работодател, който да иска инвалид във фирмата си. Като се сблъскат с гадостите на шефа, интригите и отхвърлянето от колектива, ще плачат и ще се молят за пенсиите си. Достатъчно е да сменят 2-3 фирми, да видят как се работи, как се плаща, как ще бъдат третирани и ще се откажат. Обществото не приема инвалидите като равностойни. Това няма да се промени.

13

Анонимен

преди 6 години

12То хубаво да работят хората с увреждания само че тва в скъпа инвестиция /обучение, по малко работно време /Кой човек който реално иска да прави пари ше се съгласи? Да за шефа ше има преференции и намаляване на данъци, обаче производството на такива предприятия работи за сметка на работника. Вижте атилиеттата/клубове за хора увреждания там ако правят гердани и други неща не им се плаща или и дори печалбата от труда не им се дават, потъват в някой джоб.

12

терминал 5

преди 6 години

Инвалид съм и напълно подкрепям протеста и исканията, но за съжаление не виждам как нещо ще се промени докато няма осъден за корупция член на ТЕЛК комисия.Личната помощ е супер като идея, но ще бъде прилагана от същите корумпирани служители, които бързо ще и намерят цаката, служители без морал, навързани като свински черва по схемата.

11

Анонимен

преди 6 години

Стига бе, на запад хората с увреждания работят, дайте им възможност да се издържат, стига сте харчили за бронирани мерцедеси

10

Георги

преди 6 години

Доло синята *** от правителството!

9

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПочасовото е проблем, защото чорбаджиите ще им режат часовете и пак нищо.