69

Анонимен

преди 6 години

68Ти ходил ли си скоро в Гърция? 20 години по-напред са от нас с пътищата и магистралите си. А по доходи ще ги настигнем след 10 години. Това е, защото те са задружни и си гонят интереса, а ние робуваме и мълчим след почти 30 годишно издевателство на политическата класа.

68

Анонимен

преди 6 години

Който им е казал на гърците, че държава може да се крепи на сгъване на чаршафи през лятото- той да им бере гайлето...Без индустрия, високи технологии и износ ще имате много здраве от бай ви Чакмакис!

67

Анонимен

преди 6 години

Гърците ги задминаха по стандарт почти всички източноевропейски страни, с това темпо след 10 г. ще са последни в ЕС.

66

Анонимен

преди 6 години

65 - И си личи, кой беше и кой ще е по-добре...

65

Анонимен

преди 6 години

Гърция намаза от студената война. Европейците ги заляха с пари и направиха витрина на капитализма и място за туризъм. Просперитетът им е благодарение на изсипваните през десетилетията безконтролно помощи и субсидии. Така ги свикнаха да я карат лежерно, с бонусите за миене на ръце и т.н. А спомняте ли си, че една от милиардните дупки в бюджета им беше от т.нар. мъртви души на починали лица, чиито пенсии се прибират с години от наследниците? А това, че никой не си е плащал данъците години наред?

64

Анонимен

преди 6 години

2015, 2016 Г Гръцките банки опростиха на бедните Гърци заеми до 20 000 евро- без дом и с доходи до 400евро, а тук- високи лихви по кредити, нулеви по депозити, да сте чули някоя банка да е опростила нещо някому.

63

Анонимен

преди 6 години

Българите имат да учат много от Гърция. За доста от нашенците, вескинпът, когато загубил или не си позволиш нещо, гледаш с ореха към Вуте и се радваш, че той има по-малко ....Оставяйте всичко да ви взимат. Не се борете за нищо ..

62

Анонимен

преди 6 години

Една гъркиня се оплакала на своята прителка българка, че вече са мизерия.Преди ходила два пъти в годината за по 1 месец на островите да си почива (например на Миконос), а сега вече не може да си позволи и ходи само веднъж в годината да си почива за 1 месец на Миконос. Каква драма, каква трагедия, тея хора там как издържат?

61

Анонимен

преди 6 години

Гръка не е като българина. Българина, като има някой лев в джоба и издържа до края на месеца казва "Пари имам", гръка като си направи всички сметки за месеца и за храна и за всичко, и не му останат поне 300 евро настрани казва "Закъсал съм го".

60

Анонимен

преди 6 години

А дали ще им се наложи да работят?

59

Мъка

преди 6 години

Горките гърци . Защо ревете на чужди гробища ? У нас положението е много по трагично,ама по добре да пишете за гърците та да ни замазвате очите.

58

Грък

преди 6 години

Ние сме родени за да творим, да работят българите.

57

Анонимен

преди 6 години

Ами да вземем тук в България да им съберем пари да им дадем ?!?!?!

56

Анонимен

преди 6 години

НА ГЪРЦИТЕ ЕВРОПА ИМ ОПРОСТИ 300 МИЛИАРДА ДЪЛГОВЕ И ИМ РАЗСРОЧИ ОСТАНАЛИТЕ 400. ЗАПЛАНТИТЕ ИМ И ПЕНСИИТЕ ИМ СА ТРИ-ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ.ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТАКАВА КРИЗА.

55

Анонимен

преди 6 години

Няма как да има възход, защото те са много, много напред.По-висока средна пенсия от тази в Германия. Какъв възход? Но това, че са зле не е вярно, ако сравняваме с нас. Ако сравняваме с тях преди, да по-зле са. Но средната им пенсия е над 800 евро, а това е повече от средната заплата в Турция, която уж била добре икономически. Гърците се сравяняват с живота, който са водили преди и затова се оплакват. Ако се сравнят с Българите трябва да се радват и то много.

54

Анонимен

преди 6 години

много са хитри за разлика от нас постоянно реват белким ги чуе германия и европа и отново да им налее милярди евро само така от състрадателност живи да ги оплачеш

53

Анонимен

преди 6 години

Някой да е виждал гъркиня да сменява памперси на БГ пенсионер?За един приятел питам.

52

Анонимен

преди 6 години

Абе направо живи да ги ожалиш тия гърци. С 2300 евракис заплата и 800 евракис пенсия.А Тикволандците с 350 евракис залата и 120 евракис пенсия.

51

Додо

преди 6 години

Въпреки, че работи от сутрин до вечер, спечеленото му стига само колкото да покрие месечните си сметки. ===========Превод: ако грък ви каже, че печели достатъчно, че да си покрива сметките, това означава, че прави купища пари, и дори вероятно е милионер! Та така и с лирическия герой от тази публикация - Тасос!

50

Анонимен

преди 6 години

Дойче веле отсега се грижи да намалят помощите за БългарияВидите ли гърците са в по- голяма нужда.Плащали 40% данъци.Работя та трудов договор и ми удържат 55% от заплатата за разните там данъци. Отделно си плащам данъци за жилище, кола и застраховкиВече и застраховката за лечение в чужбина(400лв.), че тук фирмите за " медицински изделия" превзеха болниците и обикновен човек няма достъп.За една клапа трябва да вади моментално 20 хиляди лв.иначе не го поглеждат