Явно доста си изветрял, щом не помниш "качеството" на соца. Качеството се ражда в конкуренцията. В соца имаше изключително променливо и ниско качество. Жалки митове са приказките за качествената соц храна, поради простата причина, че тя не е било необходимо да е такава - просто е била единственият избор на населението. Очевидно не разбираш, но либералната икономика ти предоставя опции - качествена за повече пари и некачествена за малко. В комунизма имаше само некачествена, произведена на загуба
При капитализЪма важно е цената да е надолу, а качеството е без значение. Най-важно е печалба да има. При соца беше немислимо да ни продават бyклуци - отиваш в магазина и там има само един вид сирене, а то беше най-доброто и истинско сирене. Сега отиваш в магазина и гледаш 50 вида сирена, а измежду тях само ментаци.
Няма по-добър вариант от това,да си произвеждате или да се организирате в селско-градски кооперативи и дребните селяни да ви произвеждат натурална храна.Направете си сдружение и се договорете,така е най-добре.Гледах,че има такъв манастир,който произвежда натурална продукция и продават в града,бизнеса им върви.Тръгнали са от стадо овце,а сега имат и градини,а с приходите са ремонтирали църквата.
Трябва да се заведат дела и да осъдят производителите,без значение от каква фирма са,а непоставящите ясни обозначаващи етикети,с големи букви,също трябва да се глобяват!А къде са службите,които контролират качеството?Седят си на топло и пият кафета или работят?А къде е БДС?Някой контролира ли изобщо производителите,качеството на храните,етикетите и т.н.?
До Анонимен 40Купуваш си сирене или кашкавал на дадена фирма и всеки път различни на вкус и вид. Дори и по БДС от сире до сирене разликата е огромна.А като отида си купя моцарела или пармезан независимо дали е произведена в Италия, България или Китай винаги получавам един и същ по вкус и вид продукт.Чшшш ало!Ти щом купуваш моцарела, която няма вкус на нищо и пармезан, който няма вкус на почти нищо хич не взимай отношение по въпроса.Смешно е!Разликата в сиренето имаше и навремето постоянно.
И аз купих българско краве масло на Бор чвор, за да омеся с него козунак за Великден,след като го изпекох на другия ден козунакът ВОНЕШЕ отвратително на свинска мас, също слагали са ПАЛМОВО МАСЛО в маслото, явно и не само в една марка.
Много ни куца организацията тук в България. Купуваш си сирене или кашкавал на дадена фирма и всеки път различни на вкус и вид. Дори и по БДС от сире до сирене разликата е огромна. А като отида си купя моцарела или пармезан независимо дали е произведена в Италия, България или Китай винаги получавам един и същ по вкус и вид продукт. С такава национална маркетингова стратегия няма да прокопсаме много.
че произведени от естествени суровини кашкавал, сирене или кисело мляко можеш да си купиш само "полулегално" от фермерите, защото произмодството им не отговаря на хигиенните норми, нямат касов апарат, сертифициран кантар и т.н. простотии. Така че не става дума за цена - хората си продават на съвсем нормални, пазарни цени и в никой случай на спекулативни, както се случва във веригите, там просто надуват цената за да си въобразяват хората, че ядат истинско - яли сме, благодарим - не е същото.
БАБХ да се разформира. Тези хора стоят там за да взимат еди заплати и не вършат никаква работа. "активни потребители" са няколко стотин човека (предполагам) и за 10 години свършиха няколко пъти повече работа от БАБХ които са няколко хиляди. Да ме прощават всички хора на държавна работа, ама е крайно време да почвате да си вършие работата, вие сте там за да работите, а не да взимате заплата.
Точно така. Ама *** е исторически предразположен да получава наготово и благата да му се полагат - ниски данъци, евтоно гориво, висока заплата, безплатно образование......*** никога не е искал капитализъм и либерална икономика, защото няма да може да се скътава и ще трябва да генерира стойност.
Моите наблюдения са, че българинът няма проблеми да яде ***. В мейнстрийм заведенията отдавна не сервират истинско сирене и хората нямат проблем. Също както нямат проблем и с бричките по пътищата, и с о ли ги фре ните в парламента и в правителството.
добре де кажете колко ще да струва това палмово масло след като един контейнер или камион сухо мляко от Украйна само транспорта струва 5000 евро? Пък сухото мляко нали по-напред трябва да го изкупят от фермерите, та да го дехидратират? За кавито и субсидии да говорим в БГ изкупната цена съвсем не е висока?
Не,не е нормално да ни тровят и да няма контрол.Предлагам на всички,които мислят за здравето си да обявят бойкот на всички продукти с палмово масло.Купоувайте ако можете директно от производител или ако можете сами си правете сирене и кашкавал,а пък за сладкишите е най-лесно.Всеки може да си направи сладки,бисквити,кексове и торти с истинско масло,вместо с палмово.
защо не се пише за сирената които са произведени от чисто краве мляко ? може би защото струват над 20 лв ? и може би защото 80 % от народа не може да си позволи да си купи такова сирене ? не е проблема в палмовото масло , проблема е в мизерните доходи .
трябва да има наказателна отговорност. Всеки ,който лъже или прикрива за влаганите продукти - на СЪД !
Така е! Предлагането е следствие на търсенето! При Тодор Живков-ото време тоалетната хартия беше дефицитна, защото главите бяха повече от задни.ците! Сега е обратно и тоалетна хартия фраш!
Цената или качеството? Сирене с палма и сухо мляко... ммм, вкусно!