16

До "Работодател

преди 6 години

Къде изнесе бизнеса? Някъде където робството все още не е забранено?

15

777

преди 6 години

Мен ме накараха от държавна работа по същия начин да напусна, когато получих маниерен синдром които не успяхме да овладеем дълго време.....

14

Ганя "работодат

преди 6 години

*** работодател иска държавата да му осигури квалифицирани кадри, от които той да си избира здрави, ялови или с големи деца. В замяна, при 800 лева бруто гарантирано осигурява на МРЗ, овъртайм не заплаща. Условия на труд - под или равни на тези в африканските страни. Ваучери за храна дава на стойност кучешката храна на един пинчер за 7дни. Иска ако някой се разболее или забременее веднага да може да го уволнява - такива хора не му трябват.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Работодател в затвора виждал ли си?Няма и да видиш. Всички техни престъпления спрямо работника, ги водят административни.

12

Работодател

преди 6 години

"Нали същите те питат ама вие очаквате ли деца. Или имате ли малки деца!"В правото си сме. Дерат ни всякакви данъци, налози, следят ни стриктно да ни лепнат някоя глоба. В отплата, получаваме работници, които в годината 2 месеца са в болнични, 1 месец в отпуска, и около 1 месец "национални празници". Какво остана? 8 месеца да се работи, като повечето от половината са за държавата. А избиване на инвестицията - кога? Радвам се, че си изнесох бизнеса. Видях се в чудо тука.

11

Анонимен

преди 6 години

До 10И кой ти носи пари, бе? Кой ти работи? Режеш от заплатата на работника и си плащаш кредита.

10

До 9

преди 6 години

И що? Нещо работника ми изплаща кредита, за който съм заложил жилището на децата си ли ?! Викаш, моите деца на улицата, ама работника да си го държа, въпреки че не ми носи пари? Я дай пак!

9

аз

преди 6 години

До До 2Недопустимо е да се освободиш от служител само защото се е разболял и теб не те кефи, тази ситуация. Такива работодатели трябва да ги зкариват със закон! Нали същите те питат ама вие очаквате ли деца. Или имате ли малки деца!

8

реалист

преди 6 години

Работя в чужестранна компания. Нашата компания е рай замлади майки и семейства с деца, които отсъстват често заради децата си. При тях е недопустимо да оставиш човек в нужда.Тук не се учудвам, че тази псеводо работодателка си е казала я тази какво ще ми заема място докато се лекува я да се маха да не ми е грижа. Но няма да си кривя душата има и светни български работодатели, но са 1 на милион!

7

Анонимен

преди 6 години

Я стига! България е социална държава! Такова нещо не може да се случи, Бюрото по труда налага санкции и вкарва хора в затвора за подобно нещо!

6

Анонимен

преди 6 години

И какво иска Пенка да се върне на работа ли? Това не е ли абсурдно предвид създалата се ситуация - какво мислите другари джурналисти или вие чак толкова не се задълбочавате, важното е да има сензации. Какво значи някой да бъде принуден да напусне работа? След като на работодателя не е доволен от вас, какво да прави? Да си мълчи, да ви се моли, какво?

5

Русенец

преди 6 години

Така, съчувствам на жената. Но защото съм бил и работодател, а сега съм работник. Уведомих си работодателя, че ми предстои ТЕЛК. Заклевам се, че не е имало какъвто и да е натиск. Написах си молбата за напускане, подписах се, оставих само място за датата. Оставих му плика и химикала - за да напише датата ако реши. Знаете ли, пред очите ми скъса молбата ми за напускане. Тааа .... очевидно опираме до човека.

4

До 2

преди 6 години

Какъв надзирател в концлагер смешнико? Принципа е кристално ясен, работодател има нужда от работник, наема такъв, няма нужда от него освобождава го, обратно човек си търси работа, намира подходяща за него, при приемливи за него условия, работи, не го устройва и напуска. Къде е проблема е тук? Защо работодателя да е лошия, че иска човек които да му върши работа? Сега че въпросната Пенка се е разболя е съвсем отделно нещо, да не говорим, че НОИ и изплаща така или иначе обезщетение.

3

Анонимен

преди 6 години

"На срещата Пенка твърди, че собственичката на фирмата я е принудила да подпише документ, но не е ясно точно какъв."ЪЪЪЪЪ, я пак? По тази логика може да е подписала, че е окрала КТБ, извършила двойно убийство или че декларира, че е симпатизант на ИДИЛ.ДЖурналистите, стига с тия фишеци бе.....

2

Анонинен

преди 6 години

Типично. Българското работодателче е у-род от друга категория.Всъщност ако някой може да обясни каква е разликата между надзирател в концентрационен лагер и българския работодател трябва да получи някаква награда за принос към науката.

1

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

Не случайно греховете на българите са огромни поради отвратителното си отнюшение към болните хора