201

Анонимен

преди 6 години

Значи имало някакви уж тюрки-прабългари, "удавили" се в "славянското море" и изчезнали. Е да де, ама половината език - неславянски /не може да се получи при тезата за малобройност на българите/ и на всичкото отгоре - не тюркски език /оборва тезата за Алтай/. И сега какво ще правиш, щатен еничер?

200

Анонимен

преди 6 години

206, чист еничер си ти.Има исторически извори. Историята като наука се гради на тях. Това, че в опит да унизиш българите, ти принизяваш даден извор, говори за умствения ти багаж повече от всичко останало.Българският има признаци на билингва, което често се получава при смесване на два народа. Пример - английски, пиг-прасе, порк-свинско. Едната е от германската група, другата - от латинската. При нас вторият език от билингвата няма никаква тюркска фонетика.

199

Анонимен

преди 6 години

A дали преди още Христос да го е имало българите не са научили и китайците да пият ,а ;-)?Ами какви са били тия по земите ни преди Траян да се намести по земите ни, а? Траки или българи. А не са ли трако-българите, несъгласни с наложения от Траян "ред" отишли на североизток, в Крим и наоколо където формирайки Стара Велика България, Фанагория, после са дошли на старите си земи, начело Аспарух :-). Така, че версията на Златарски и сие е просто удобна на "европейците" версия българите. :-)

198

Анонимен

преди 6 години

Сърбите имали ракия през 16 век .Малии каква драма . През 16 век са били потурчени така че Турция е варила ракията в сръбско .

197

Анонимен

преди 6 години

Аз ли съм необразован или с ниско ниво на обща култура но защо така не мога да се сетя за нито една държава по стара от нашата в Европа!....Ако наистина смяташ, че когато прабългарите на Аспарух са дошли на Дунава в Европа е нямало държави значи е вярно първото ти предположение. Да, с ниска обща култура си.

196

До 203

преди 6 години

Е и?Какво като китайци споменават тюрките в 6 век, а в 4ти някакъв анонимен хронограф споменава "българи" или "вулгароес" което просто може да значи прости елементарни племена?

195

Сърбин

преди 6 години

До Ангел"не мога да се сетя за нито една държава по стара от нашата в Европа!",Още веднъж - затова мога да се сетя ДЕМЕНЦИЯ и МАРАЗМ

194

Анонимен

преди 6 години

"Викаш кирилицата е измислена от прабългарите.....що не прочетеш повечко по въпроса? Знаеш ли поне за тюркското руническо писмо на което са пишели прабългарите?"Знам, че не си си написал домашното. Първо споменаване на "тюрки" - 6 век в китайски източници. Първо споменаване на българите - "Анонимен римски хронограф" от 354 г., доста време преди твоите тюрки. Ха сега *** се скрий под камъчето си и ридай тихо.

193

Ангел

преди 6 години

Всички знаем че България е създадена преди точно 1337 години .Искам да попитам историци ,дървени философи и обикновени пияници които решават проблемите си на маса ,колко държави има в Европа които са създадени преди нас и до ден днешен носят името от създаването си!!!!Аз ли съм необразован или с ниско ниво на обща култура но защо така не мога да се сетя за нито една държава по стара от нашата в Европа!

192

Анонимен

преди 6 години

Над 80% от всички знаци в Кирилицата съществуват в прабългарски каменни надписи още 4-5-6 век. И то най-характерните и определящи символи....Викаш кирилицата е измислена от прабългарите.....що не прочетеш повечко по въпроса? Знаеш ли поне за тюркското руническо писмо на което са пишели прабългарите?

191

кака

преди 6 години

българите не са мъжаги

190

леля

преди 6 години

сърбите са мъжаги

189

сърбин

преди 6 години

до 191 "сме най-старата държава в Европа" затова имате деменция и маразм

188

Мен

преди 6 години

Хайде стига бе хора .Явно народната мъдрост от османско робство : " поклонената главица сабя не я посича " още е в действие . Вместо да се гордеем със това откритие ние се плюем : " егати капацитета , *** , *** и така на татък " вземете например Румънците : една мамалига и една дачия имат ама се бият във гърдите че са нещо повече от нас. Гърците какво повече от нас са ?

187

Анонимен

преди 6 години

Сърбите са големи националисти.По-големи и от македонците.Всичко е сръбско и е велико.Самочувствие без покритие.Имат лошо отношение към нас,държат се подигравателно и високомерно.А ние им ли.ем подметките и навсякъде четем надписи "сръбнска скара".За разлика от нас сърбите не биха ни признали нищо,да не говорим за реклама на наш продукт.Правете си изводите.

186

Поручика Балканец

преди 6 години

Силно се надявам сърбите да не ни се смеят много на простотията. Не че и при тях няма достатъчно подобни индивиди, за които кредото е:"Тоо дек йе измислил ракията и жените е бил голема работа!"

185

Анонимен

преди 6 години

Има един мнооого стар лаф от българският фолклор. ,,Лабаф кат сръбска ракия..''. Ако им беше по силна ракията,нямаше да загубят войната.Виж,руската водка е друга работа.Ама онея пият и одеколон,пият и антифриз кога няма друго.

184

Анонимен

преди 6 години

Който е измислил шопската салата е измислил и ракията.

183

Анонимен

преди 6 години

И аз мислех че са инките,но не били те,били македонците.И то не от областта македония,а само от центъра на скопие.Направо да не повярваш на истината.

182

Анонимен

преди 6 години

Естествено,че ние сме създали ракията,след като сме най-старата държава в Европа.