11

Анонимен

преди 6 години

Относителни са както щастието, така и интелигентността. Обобщения, като тези от статията, са безсмислени. С тяк евентуално някой мърморко или мързеливко може да си начешат егото - "Щом съм недоволен и нямам това, което ми се ще, за утеха значи съм арем умен.".Пък то, пусто, хич не е така. Ама то оправданията са ясно като кое - всеки си ги има.

10

Българин

преди 6 години

Интелектът е умението да "осъзнаваш", а това прави хората нещастни. Много ясен пример за това е колко безкрайно щастливи са малките деца - именно защото нямат все още изградени възприятия да "осъзнават" света около тях.

9

хм

преди 6 години

Заглавието ви е пълна глупост. Няма как някой умен човек да е нещастен ,че не е оправдал очакванията на глупаците около него.По -вероятно е да е нещастен виждайки толкова глупост наоколо-,,Тежко,брате , се живее между глупци неразбрани, душата ми в огън тлее ,сърцето ми-в люти рани''-е казал поетът..Нали няма да попитате-,,Кой поет

8

Циник

преди 6 години

Сега разбрах защо Плевналиев и Деси Банова са толкова щастливи.:-) :-)

7

анонимен

преди 6 години

Защото съзнават в каква клоака живеем! Душена и физическа смрад!

6

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Това не е вярно-от личен опит мога да уверя, че това не е така! Щастието е относително понятие. Най - често интелигентеният се радва, че вижда слънцето и природата, а на *** не са му достатъчни и милиони. Глупаците постоянно мрънкат, а интелигентния постоянно търси решения.

5

Анонимен

преди 6 години

Статията този път е вярна. Така е. Не е лесно "да виждаш цялата картина"

4

Анонимен

преди 6 години

Малко знаеш,много живееш!- руска мъдрост

3

Анонимен

преди 6 години

И аз се чудех доста време. Невежеството е блаженство. Осъзнавам как прости хора, но със самочувствие и пари се развиват. Наскоро гледах една богата известна държанка, която толкова си е повярвала, че чак нас ни учи на духовност. Но жената си е щастлива.

2

Анонимен

преди 6 години

Пак преоткривате топлата вода. Още в Еклесиаста е казано- повече знание- повече тъга.

1

Анонимен

преди 6 години

Защото ви четат сайта.