22

рускиня до Гого

преди 6 години

"Цял свят го почита"?Искаш да кажеш че цял свят има 25 години стаж в изкуство, освен мен?какво смяташ за стаж в изкуство?ходих на допълнителни уроци по рисуване, знам какво е перспектива,3-гранен проекционен ъгъл, пропорции.Намирам всичко това в картините на ван Гог,Майстора,намирам идеята на автора.Би ли ме осведомил за идея на Криско с опакован Рейхстаг? плаващи кейове? Апропо-един инженер прави кейовете значително по-добре.

21

ГАДОРЯН

преди 6 години

Айвазовски е велик художник. Мой сънародник между другото. Ето това е изкуство и дарба. За Да Винчи, Рубенс, Рафаело да не говорим. Затова това е Ренесанс. Най великата епоха в изкуството. Изкуство вече няма. Дори филмите вече не са изкуство. Интересни са но не са красиви. Изкуствени са някак си.

20

ТУРЧИНЬ

преди 6 години

Изкуството трябва да е естетично. Това че някои критици са им допаднали творбите му и айдеее станал творец. Ми то има един руски творец дето си закова дисагите на публично място хаха. И честно казано по ми допада от Кристо, най малкото щото има топки , в буквалния смисъл. Абе ако взема си изсипя кофа с кравешка пикня , сигурно ще се намерят хора които да ме обявят за творец хаха. Надявам се схващате какво искам да кажа

19

Анонимен

преди 6 години

Аууу, творец бил ! То се е видяло, че този свят отива към своя край. Бог ще ни опази от такива творци

18

Анонимен

преди 6 години

Некадърници и бездарници но тарикати свличат кинти от ба лъ ци.

17

рускиня до Гого

преди 6 години

Аха,старомодна съм-израснах с Левитан, Айвазовски,Тициан,Джорджоне,ван Дайк, Гейнсборо. при посещении в Ермитаж наблюдавах как обикновени хора плачат над някои картни.Обикновени селяни, работници-защото истински талант няма нужда от 25 години в изкуство да го разбереш.Той те превзема А купчини с варели-наистина трябва много да си чалнат,да го сметнеш за изкуство.Рембрандт определено би бил съгласен с мен. Апропо-депо за отпадъци край Столипиново също може да се сметне за "инсталация" от Кристо

16

Умник

преди 6 години

След няколко години ще подреди не 7 506, цели 10 639 варела някъде и това наистина ще бъде най-грандиозната му "творба".

15

До ТУРЧНЪ

преди 6 години

Не бъркай таланта на Григор в тениса...или Райна Кабаиванска и Гяуров в операта в едни ужасно конкурентни среди,с бездарната полуция от субпродукти на Кристо,облечена от културната политкоректност на невежи български и световни медии от либералитариански "лимузинен" произход.

14

Истина

преди 6 години

То България е 90 % селинджъри, трудно ще го разберат.

13

джендърска естетика

преди 6 години

Тоя клоун каква вреда нанася на самото понятие Изкуство! Не мога да го трая претенциозния моше-ник!

12

annybody

преди 6 години

Мен също ме е срам, че някои неосведомени хора смятат "титана" на концептуалното изкуство за българин - срам ме е много повече от него, че е раждан тук.Не мога да не се радвам обаче, че и първият срещнат на улицата е по-добър художник от КристО - "концептуалното" изкуство е скарано с истинското изкуство по дефиниция.

11

Хасфалт

преди 6 години

"Като си старомодна какво коментираш Кристо , той не е за всеки, за да го разбереш ти трябват поне 25 години да се занимаваш с изкуство. Цял свят го почита, а *** трудно го възприема, затова е там."Гоше, изкуството ако беше само за хора с 25 годишен стаж в областа, този щяха да га знаят само ти и майка му. За съжаление е световно известен с грозните си безмислени изпражтворения. Изкуството е за всички! Но не сме длъжни да го харесваме

10

Анонимен

преди 6 години

Той Кристо си го премести в другия крачол, а заради селските тъпани по-долу все повече хора ще напускат България...

9

Анонимен

преди 6 години

Този прахостник псевдо творец, докога ще се излага

8

Гого

преди 6 години

до 7 Като си старомодна какво коментираш Кристо , той не е за всеки, за да го разбереш ти трябват поне 25 години да се занимаваш с изкуство. Цял свят го почита, а *** трудно го възприема, затова е там.

7

рускиня до 3

преди 6 години

Никой не може да попречи на човека да се върне в родината, ако разбира се той я обича. Той предпочита да живее в САЩ-нека, но да обвиниш някой ,че пречи този "творец" да се върне в България е глупост. Освен това "успял човек" спрямо Кристо е силно казано.Поинтересувах се от негово "творчество".Купчини варели, опаковани сгради.Не видях нещо,което го причисли към творци.По скоро бездарност с претенции.Старомодна съм и смятам за художници Тициан,Рембрандт, Мърквичка.

6

Анонимен

преди 6 години

Мастабите са гробници, характерни за Древен Египет и съвременен Лондон.

5

Анонимен

преди 6 години

Обичам моята родина но от чужбина...,

4

Анонимен

преди 6 години

Къде тоа ? Знаали он кой съм я у наше село ?

3

До 1

преди 6 години

Те, тази родина, вече я обичат само политиците, прокуротите, полицаите и мутрите.А и такива като теб доста спомагат за това един успял човек, да не иска да се върне тук.