25

Анонимен

преди 6 години

Единственото, което движи пазара нагоре са неориентирани чужденци и продаването на наследствените ниви на село... да ти имам пазара! :)

24

АНТИ

преди 6 години

"За пари се продадохте, за работа се продадохте, за тия пусти мебели, за тия пусти апартаменти, за тия пусти леки коли, пусти да останат... Ванга

23

Анонимен

преди 6 години

и аз това щях да кажа и балон да е цените няма да паднат до нива от 1990 година както им се ще на някои.. пп купувач съм не продавач .. и аз искам агнешко почти без пари ама няма

22

Анонимен

преди 6 години

Чакай да преценя - двустаен, 85кв, необзаведен, до ВМА - 500 на месец. А за да си купя - 2000 на квадрат. 170 000 за тоя апартамент, значи мога да живея в него за 28,3 години, за да го изплатя с текущия си наем, без оскъпявания(данъци и разходи по ремонт/поддръжка) и лихви. С разходите, ще са ми необходими 35 години. В момента съм на 32, като добавим 35 - значи на 67 ще съм горд пенсионер, собственик на двустайка в София?!? Не, мерси. У лево. По-изгодно си ми е на квартира. Вие купувайте.

21

Българин от Германия

преди 6 години

При една средна заплата от 2.000 Евро нето един германец също ще се зароби за десетилетия ако купи 80 кв. м за 400 000 Евро в Кьолн, Мюнхен, Хамбург или Берлин.Понеже лихвите по кредитите са много ниски 1-2 %, а за спестявания и депозити нищо не се получава, хората започнаха да купуват жилища. Имайте предвид, че помалко от половината германци имат собствени жилиша, така че имат да наваксват. Наемите също се повишиха много през последните 5 години, 30% мимимум.

20

Анонимен

преди 6 години

До мнение ами ?!?? че то за кой град /село в света си струва да си роб на банка 25+години бе човек ?????

19

Анонимен

преди 6 години

До Християн- Това не е вярно. По-ниска е. И то доста по-ниска. Не вземайте за база банкери и други грабители. Това е усреднена величина и нищо не показва. Ако аз ям месо и ти зеле, средното е месо със зеле. Така е със заплатите, погледнете какви мизерни хора вървят по улиците. И те са мнозниство.

18

Дзъ

преди 6 години

И балон да е не очаквайте в краткосрочен план цените да паднат до нива от 2007 освен ако не настъпи трета световна.... най-много инвеститорите да задържат и да поемат загуби 2-3 години до следващия бум...та така...който както си прецени

17

Анонимен

преди 6 години

на мене пък са ми много интересни тия дето си влагат парите във изкопите така нареченото строителство на зелено .. преди изгоряха хиляди ..

16

до 9

преди 6 години

от Германия: Ти си правиш май майтап. Цените на кв.м. в престижните квартали на Мюнхен, Хамбург, Кьолн стигнаха 10000 Евро. Средните цени на апартаменти в тези градове са около 5000 Евро на кв.м. В обезлюдените села и градчета без перспектива за работа на младите хора може да се купи имот и за под 1000 Евро на кв.м. Пишеш глупости, че държавата осигурявала работа и заплащане на всички.

15

мнение

преди 6 години

София не е градът, заради който трябва да се заробиш десетки години към банка, за да си купиш някаква панелка. Нито държавата е добре уредена, нито градът е хубав и уреден. А за повсеместната безперспективност да не говорим - тя е навсякъде. Според мен, така жестоко ще се спука балонът, че ще повлече на дъното и банки и хора.

14

az123

преди 6 години

До 11: То заради това в софия 1/3 от жилищата са празни.

13

Християн

преди 6 години

1500 лв средна заплата в София :D :D :D доообре

12

az123

преди 6 години

Лошото е, че има хора от провинцията дето се ловат на приказките, че сега е момента и имотите ще стават все по скъпи. Балона е вече доста надут и моята прогноза е че до година две ще има ново пукане и пак сълзи и рев на алчните брокерчетата анализатори....

11

Анонимен

преди 6 години

До учен- недоучен то щото цялата страна се изсипва в софето пловдив и варна да живее и така надуват цените после вряскат

10

отегчен

преди 6 години

С какво е толкова по лоша София от Солун !?

9

учен- недоучен

преди 6 години

Разликата между цената на жилище в София и цената на жилище в останалата част на страната е в пъти :) Дори дестинация до морето.....Да не говорим за цените на къщи в северозападналата част на страната. В една Германия не е така цените са си цени навсякъде а държавата осигурява прилична работа и заплащане на всички !

8

АНТИ

преди 6 години

Тресне ли як земетръса,вашто строителство ново,търсете го на земята.

7

Анонимен

преди 6 години

До JJВ Солун данъците са жестоки първо и второ гърците са във фалит иначе цените не са такива .Няма и да са за дълго така стабилизира им се пазара .

6

преди 6 години

преди 6 г исках да си продам апартамента . даваха ми 100 к евро до моста чавдар е на 5 мин от центъра в софия метростанцията а ми е пред входа на 10метра .. отказах се по разни причини .. последните два месеца ми дрънчат разни брокери незнайно откъде имащи ми телефона . да питат продаден ли е продава ли се трябва ли ни брокер терсене имало нам си кво .. не го продавм разбира се просто се чудя на тия статии какво става с тоя имотен пазар не ми е ясно . изкупуват да правят балони май