67

Анонимен

преди 6 години

Нито един древен историк не споменава Христос летописите си.Подозрително е, откъдето и да го погледнеш...

66

Свинаря

преди 6 години

Що пък бог да е любов,ами ако е зло? На земята има много повече зло от колкото любов

65

строителен инженер

преди 6 години

Много от вас бъркат понятията.Вярващ и религиозен са две съвсем различни неща.И аз съм предубеден спрямо историите в Библията ,но това не означава че не вярвам в Бог. Само че за мен Бог не представлява някакъв човек седнал на облаците ,които да ни наблюдава.За мен лично Бог е силата ,която кара природните закони да работят.Той е във всеки един жив организъм и по-скоро си го представям енергия.Бог е вярата в доброто.Ако мога да го опиша с 3 думи - изкуство(във всичките форми) , любов и наука.

64

Анонимен

преди 6 години

Тия учени май са муслимани от анадола

63

цураники

преди 6 години

може ли плодородето водата и земята да са ни направили от земя вода трева и царвица и всички имаме една плът и кръв

62

Анонимен

преди 6 години

Религията и библията са опит да се обясни света според тогавашните способности за анализ,Сега пък си имаме наука за тази работа, че е по добър инструмент няма спор.Но колко е точна броим до 10 защото имаме десет пръста,ако имахме 8 или 12 щяхме да броим по друг начин.Измерваме разстоянието в метри, просто защото някой е създал шаблон и е казал по този шаблон ще измерваме разстоянието и т.н

61

Анонимен

преди 6 години

Едички злини на този свят идват от евреите.

60

Анонимен

преди 6 години

Истина е толкова, колкото и Дядо Коледа. Айде стига джендърски глупости.

59

Чичо Тони

преди 6 години

До 58. За да размишляваш кой какво губи или печели ако има или няма бог, първо трябва да дадеш дефиниция за бог. Що е то? Кой го е създал? Някой друг бог??? Как и къде се подвизава и как да се докаже твоята дефииция ако изобщо измислиш такава.

58

ПЕНКО

преди 6 години

ИЗЧУКАНИ ОТ ЕВРЕИТЕ "МОЗЪЦИ" , НЕ ПРАЗНУВАЙТЕ "ВЪЗКРЕСЕНИЕТО" - ПРАЗНУВАЙТЕ "ВЪЗНЕСЕНИЕТО" /КОЕТО В ПРЕВОД Е... " ФУК ДА ГО НЕМА "/ !!! АКО НЕ БЕШЕ "ИЗФУКАЛ" ...ИМАШЕ ДА СИ ГО РАЗПЪВАТ -РАЗПЪВАТ... !!! ГРЕХ ТУК-ГРЕХЧЕ ТАМ И РАЗПЪН -РАЗПАМ !?!? ИМА НАД 35 ХРИСТИЯНОВСКИ СЕКТИ ! ДОРИ НЕ ЗНАЕТЕ ЗА "АТОМНИТЕ " НЕОАДВЕНТИСТИ !!!

57

Свинаря

преди 6 години

Ако бог съществува,той би трябвало да напъха повечето вярващи в ада и да вкара в рая много от атеистите. Когато религиозният човек върши някаква добрина,той очаква бог да го награди,което е лицемерие,а когато един атеист върши добрина не очаква нищо в замяна,което си е безкористност и човеколюбие.

56

аз

преди 6 години

вярвам в таласъми и торбалан.

55

Анонимен

преди 6 години

Не е възкръснал - дали са му ***, напоен с упойващо вещество и е изпаднал в безсъзнание, което е подвело римските войници, че е мъртъв. После е занесен в гробница на Йосиф Ариматейски (негов сподвижник), откъдето е изваден, събуден и заедно с Мария Магдалена тайно заминава за Марсилия.

54

"-"

преди 6 години

Какво губи или печели атеиста и вярващия ако се окаже, че няма Бог - нищо!Какво губи или печели атеиста и вярващия ако се окаже че има Бог - атеиста губи всичко вярващия печели Вечноста.50 на 50 дами и г-да!Между другото едни от най-видните физици, биолози и матиматици не са отричали Божиественото начало.

53

Археангел Михаил

преди 6 години

До АнонименБиблията е изопачено четиво за заблуда на масите !!!!!!

52

до х

преди 6 години

Петокнижието/Тора включва - Създаването но Вселената, Живота и Човека- Историята на Праотците- Моисей и Законът- Пророците- Историята на царстватакъм тях прибавете Новия Завет и получавате Библията.Тълкованието на Словото Божие от Синедриона и равините е друго нещо.Една от основните причини за обезглавяването на Йоан Кръстител и разпятието на Христос и жестокото преследване на първите христиани на е, че те разобличеват фалшивато учение на книжниците и фарисеите!Ама, кой да чете...

51

Ташко

преди 6 години

Всеки да си вярва в каквото иска, но не като църквата да налага своите идеи! Като си невеж, вярвай в Библията, това си е твое желание,но не изтъквай ниската си култура и необразованост, като влизаш в спор за това! Не трябва и другите да разбират колко си невеж, нито да им досаждаш за това!

50

Анонимен

преди 6 години

Християнството е измислено за да държи робите в подчинение. То е религия за роби.

49

Анонимен

преди 6 години

Господ е изгонил хората от Рая, защото е искал Рая само за себе си и е убил ангелите, които са се възпротивили на това прогонване. Първородният син на Господ е Денница най-светлият ангел направен така, че да е равен на господ. Осве туй господ казва да нямаш други богове освен мене значи има други богове, а Господ е егоист.

48

Пепо

преди 6 години

Една дългогодишна измама е и Библия, и учението й, и всички книги, написани да държат в подчинение НЕВЕЖИТЕ!!!Няма значение дали е християнство, будизъм,или каквато и ще религия-всичко е идеология да държи в подчинение народните маси!!!Защо едно време са изгаряли на клада хората показващи значението на Слънце, вода, Земя? На църквата не им трябвало неподчинение и идеи, различни от това, което те са наложили като догми!