56

PD

преди 6 години

Каква е таз овча новина!Ако преценя, че цената не е справедлива, няма да си купя агнешко. Родното агнешко не се продава всеки ден, щото агнето расте. Като не го продаде сега, или по Гергьов ден, да си го храни цяло лято. Всеки сам да си прави сметката по цялата верига.

55

Анонимен

преди 6 години

До vankaДа се яде агнешко месо не е грях. Аз пък съветвам хората да ядат месото на овца и овен,но не и на малко агънце. Малките агънца са толкова хубави,миловидни и кротки - все едно гледам детенце. На мене сърцето ми се къса от болка,ако видя малко агънце да го колят. Но за овцата и овена- не съм против да го колят(без жестокости!)Ако ти си против приличните християнски православни празници в България и в Православния свят,ще те посъветвам да отидеш в джамията и си отрежеш оная работа...

54

куре

преди 6 години

Нагъвай на корем булгарино,имаш голем повод Христос е възкръснал,яж пий и се весели,чалга до дупка.

53

vanka

преди 6 години

Що за християнски празник е това,убиваш малки агнета за да пируваш на корем,българинът дори и този празник го превърнал в повод за ядене,пиене и е......не.Гнус ме е от такива християни,по зле сме и от мюсулманите даже,ама все на тях се присмиваме.

52

Анонимен

преди 6 години

Ние си хапваме по всяко годишно време от Новозеландското( ако решим на семейния съвет), но никога по време на спекула и лъжи. Така правим и около Никулден с рибата-просто ядем риба преди и след празника или замразена примерно. То зависи и от портмонето де!

51

Анонимен

преди 6 години

Имаш ли пари всеки ден е велик ден. Изчакайте да мине празника и си купете по евтино агнешко.

50

АХМЕД

преди 6 години

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!Аз съм бежанец от Сирия и като видях това стадо овце, получих подуване в областта на чатала, придружено с повишаване на температурата и потене.КАКВО СТАВА С МЕН, ТРЯБВА ДА МЕ ВИДИ ДОГТОР!

49

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 49Значи да не ядеш или правиш нищо?

48

Анонимен

преди 6 години

Ако хората,които се смятат за православни християни(но не са такива по живот и дела) искат поне да разберат и усетят този Велик Православен Християнски празник- Възкресение Христово ( Велик Ден), би трябвало през идващата Страстна Седмица да направят някои неща като:- да НЕ се хранят с месо,животински месни млечни произведения- месни деликатеси,мляко,яйца,сирене и др.- да НЕ правят секс- да се преустановят порочни действия За съжаление,немалко хора ще се отдадат на ядене и плътска страст

47

Анонимен

преди 6 години

Все пак това е религиозен празник - т.е. важното е робите да са максимално прецакани, едвам да свързват двата края, а всичкото богатство да отива в ръцете на тия, които не правят нищо полезно за никой.

46

Анонимен

преди 6 години

Няма лошо да продаваш на пазарна цена, но стига да си производител. В случая се говори за изкуствено занижаване изкупната цена от прекупвачите за сметка на повишена тяхна печалба след това. На това му се вика спекула и тук е мястото на държавните органи да се задействат. Само че, както знаем, на тях им е през дебелото черво...

45

Анонимен

преди 6 години

За здраве ли се яде агне на гергьовден? Питам защото изобщо не ям агнешко, празници или не, и не съм се разболявал от 25 години.Гаден вкус има агнешкото. И цялата работа е някакъв примитивен ритуал за жертвоприношение...За търговските спекулации да не говорим.

44

Анонимен

преди 6 години

До Хан Крум--да ти се връщат пожеланията 10-торно

43

Анонимен

преди 6 години

Това не е никаква новина! например щеше да е новина,ако не беше скочило,а беше намаляло!

42

Анонимен

преди 6 години

Тези дни даваха един хахо как уморил от глад конете си през зимата в балкана. За тези коне е получил 260 000 лв. Нашите селяни са толкова прости и алчни , че и милиони да им дават субсидии агнешкото ще скача всяка година. Тези субсидии се дават от ЕС точно за това да са нормални цените за потребителите. Да ама не и у нас с този матрял .

41

Влади

преди 6 години

Е, добре де! Нали им се отпускат евросубсидии, чиято цел е и за поевтиняване на храните! Защо у нас ,предпразнично, все нещо скача, я яйца, я салати, я месо? Защо полските домати, яйца, картофи, моркови са евтини през цялата година?Отговарям си, че всичко тук е огромна далавера. Не съм Колумб, нали?

40

млад гербер

преди 6 години

аз ще ям на Герб обещаниятате най-много ме засищат

39

Анонимен

преди 6 години

Ха ха ха този агънца ли продава или шилета? Ало продавача не на мен тия бе. На стар овчар вместо агнешко ще ми продаваш шилешко? Шилешкото си го яж ти аз си имам агънце 15 кг живо тегло. Всичко над 15 кг е шилешко братче. Агнешкото трябва да е в сукалческа възраст че месото да му е крехко а не да се разстяга като ластик и да дъвчеш дъвка. Ама като народа не е виждал агънце и шиле как да разбере че го лъжат?

38

Анонимен

преди 6 години

Аз не разбирам какъв е зорът около тази цена. Елементарна икономическа мисъл би подсказала, че с нарастване на търсенето на агнешко, което нормално се случва около Великден, нараства и цената. Нали сме пазарна икономика? Никой не е длъжен да продава евтино, при положение, че може да го продава на по-висока цена. Комунизмът свърши. Ако мога да продавам конкретна стока на цена, за която се намират достатъчно клиенти, защо да не го правя ?

37

Анонимен

преди 6 години

Предпочитам вратни свински пържолки) 6,5 килото, взимам 5 кила, 2 стека бира и 5 кила картофи = 60 лева, па Вие си яжте агнешко по 13 килото, детп като го изпечеш я остане 2-3 кила чисто месо от едно агне, я не, отделно че требва цел ден да го печеш, а пържолкиъе само ги меткаш на скарата за 10 минути и после ядеш