30

Нищо

преди 6 години

не се е променило, роми чакат за помощи и събират хартия за рециклиране. Даже, вчера имаше статия за кобила, родила в центъра на София впрегната в каруца пълна със скраб.

29

Анонимен

преди 6 години

Освен чакащите за помощи, не са се променили и каруците събиращи кашони, напротив, те са се увлеичили.

28

Анонимен

преди 6 години

Едно нещо никога няма да се промени, ромки с деца на ръце чакат за помощи. Това нещо не е мръднало и с милиметър в раазвитието си. За 20 години дори маймуните отбелязаха прогрес и еволюираха, тук обаче политиката е способна да спре развитието на всеки биологичен вид. Можем смело да прогнозираме след 20 години опашката за помощи да е същата, само дето не знам кой ще работи тогава за да има какво да вземат, но те все пак ще са там...

27

Анонимен

преди 6 години

София е едно голямо село. С тази разлика, че селяните тук са по- диви и от хората от най-отдалеченото село. И този процес започва с комунистическото иго. От цяла България се стичат цървуланковците наричащи се борци против капитализма нарамили торбички.

26

Как ще ги стигнем

преди 6 години

Вече софеанци ходят в Гърция на море. Богата работа европейска!

25

Марци

преди 6 години

Дааа,помним я тази зима от преди 20 и кусур години.Наистина оригинално заглавие 😃!

24

СДС?

преди 6 години

Не разбрах каква е идеята *** статията? Може би, че тогава беше дъното на падението на държавата ни ли? Че тогава мутрите бяха разпродали заводи и предприятия и всичко което можеше да се продаде и имаше някаква стойност? Че тогава вече бяхме разбрали че демокрацията за която се борехме е една голяма лъжа! Е тогава все още се надявахме и се борехме, но исината вече прозираше...А за зимата и снега... ами при всичките проблеми и разочарования, изобщо не го забелязвахме!

23

Айде стига

преди 6 години

Сега не е по-различно! Единствено, малко по-лъскави стоки по магазините и това е... Нищо, просто нищо.

22

Анонимен

преди 6 години

Ами чак приказка не беше, Кремиковци тровеше, нямаше метро, а шумни трамваи. Но пък нямаше толкова много коли и селски кооперации в междублоковите пространства. Една приятелка още тогава мигрира във Франкфурт. Там не ти разрешаваха да живееш и работиш ако не купиш/наемеш жилище с поне 20 квадрата на член от семейството, вместо да отменят жителството, трябваше и тук да въведат подобен модел. Въпреки, че и в Германия на Меркел, вече не точно така.

21

До Бат Баян

преди 6 години

Ето за това ви казват че сте провинциалисти.Нагласата и зависта ви още от рождение ви мъчи че не сте в София.Както много млади хора ги ,,мъчи" че не са родени някъде в Западна Европа или Щатите.Тези от Сусулево и Горно *** се стремят към София,а тези от София към Лондон или Чикаго. А Търново.....прекрасен град за екскурзии и купони със ,,студентският състав".Само защо смачкахте НВУто.Хубав град-бил съм хиляда пъти .

20

Анонимен

преди 6 години

Постоянно слушам как София била ужасно място за живеене и какви ли не противни епитети по неин адрес и така нататък. Престанете да хленчите, а вземете направете нещо, защото градът е в такова положение, точно заради тези дето хленчите и нищо не правите. Идвате и единственото, което ви интересува е, че ще взимате по-високи заплати, някой от вас дори не желаят да си сменят регистрацията на колата със софийска, защото ни бил скъп данъка ? Еми скъп ще е голям град е трябва да се поддържа !

19

1948

преди 6 години

Ако знаехте деца,каква беше тази зловеща зима -декември 96та-февруари 97ма.Сутрин хляба беше 80лева,на обед-100-вечерта 150.Кило леща беше 850 лв.Правете си сметката какви са били другите цени.1долар=3,500лв.Тогава изгоряха спестяванията на родителите ни.Заплатата беше 6-7 долара .Имаше огромни опашки за всичкоТова беше катастрофа,а не днешното положение.Но вие не може да проумеете че сте късметлии и освен това свободни хора.Живейте където искате,но се съобразявайте,, докато сте на гости"

18

снимка 8

преди 6 години

Аз разбира се не съм от София

17

снимка 8

преди 6 години

Каква опашка прид тотото. Мъже на почтенна възраст.Спомням си едно момиче ме попита: "защо е толкова лошо?"Аз и отвърнах: "грозна социалистическа действителност.... гласуват за социалистите защото са алчни и глупави."Тя ме остави. Един ден ако я срещна, ще я поканя на ресторант и ще я почерпя. Затова защото ме е оставила. Изисквам от жена си да възпитава децата ми да се осланят на себе си и на собствения си труд.

16

БатБаян

преди 6 години

И аз подкрепям колегата, че преместването на столицата от величествения Търновград в този шопски *** е огромна държавна грешка. Просто няма база за сравнение между столицата на българските царе и столицата на българските тикви!!! И това се вижда с просто около от всеки който е ходил и в двете ;-)

15

Възрастен

преди 6 години

Явно много нови,,софийски жители" има в сайта.Не мога да разбера защо плюете София.И ти от Добрич защо мислиш че са дошли от София да ви нарежат машините-кой ми *** в гащите.Търсите лекото,да станеш ватман,кондуктор,шофьор,пиколо,чистач само и само да се измъкнеш от село.И това не е от днес или вчера.Винаги провинциалистите са гледали в,,нашето канче".Проблема е че идвате с,,мурафетите си",агресивни и готови на всичко,а в чужбина се съобразявате с тамошният ред.Видимо е навсякъде.

14

Цензура..

преди 6 години

Браво бе, цензура на cеляндури ли слагате вече?

13

Беше

преди 6 години

Беше спокойно място преди *** да нахлуят.

12

.I.

преди 6 години

96-та нямаше толкова коли и нагли селяни в София, които в момента я плюят, че била ***, гадна и т.н., а те самите без избор са дошли тук, за да се спасят.

11

Анонимен

преди 6 години

Смятай, тогава съм бил 1-ви клас. Как бързо лети времето.