63

водач на МПС

преди 6 години

Още навремето Карл V е казал така : На немски говоря само с конете си, на Бог говоря на испански, на жените - на италиански, а на мъжете - на френски... Изобщо не става въпрос за английски.

62

Fsb

преди 6 години

Юнкер говори свободно английски, френски, немски, така че може да казва каквото си иска, виенс разваления английски не давайте много акъл...

61

Сашоооо

преди 6 години

Учете руски ще ви трябва.

60

полкор

преди 6 години

Тик-так, тик-так... времето на Юнкер и Меркел е преброено, погледнете дори протестите от вчера в Хамбург, ох, забравих, на стадото фалшифите новини са му наложили такава информационна цензура, че за такива неща и не чуват - това е Матрицата, така се прави паралелна реалност за стадото-избиратели и въпреки това Европа се събуди, ври и кипи навсякъде.

59

Анонимен

преди 6 години

Какво Франция ли? Европа отдавна не е никакъв световен фактор, по-скоро ще се учи китайски от колкото френски. Английски се учи заради САЩ, не заради Англия. Всеки знае американските филми, а френските си ги гледат само французите, немските - немците, италианските - италианците и пр.

58

Анонимен

преди 6 години

Учете китайски,бъдещиятсветовен език!

57

вавилон

преди 6 години

Франция е жалка мароканско-алжирска клоака, Париж е като гетото в Ню Йорк! Какъв френски, какви 5 лева?!

56

666

преди 6 години

Английският е водещ не защото е езикът на Шекспир, а езикът на чичо Сам. Когато Франция стане световната империя, тогава светът може би ще заговори на френски. Засега нямат никакъв шанс френският да стане езикът на Европа или светът.

55

wasp

преди 6 години

Роналд разпадна Съветският Съюз на Руския, Доналд ще разпадне Съветският Съюз на Европа. Доналд е велик! Юнкер ще си ходи, Меркел ще си ходи...

54

Анонимен

преди 6 години

"Защо езикът на Шекспир да е по-висш от този на Волтер? Допуснахме грешка, като станахме толкова англицизирани"===Арогантността на френскоговорящите е потресаваща. Ами иначе щяхме да сме францизирани, а това е по-лошо. Ако искате компромисен вариант, приемете българския за официален език и проблемът е решен.

53

Анонимен

преди 6 години

Английския ще се разпространява в страни като България, защото нямаме закон за защита на българския език с яки санкции, какъвто имат много държави- например Франция. Отидете в който и да е магазин и вижте, че 80% от произведените у нас стоки са с етикети на английски. Да не говорим за насаждащата всичко американско и английския език телевизия БТВ.

52

свобода не диктатура

преди 6 години

деменцията нe прощава! къде е доклада от годишният медицински преглед на Юнкер, как в САЩ този доклад е публичен и на негова база президента може да се отстранява, ако не е във здраве позволяващо му да управлява. Алкохолик ли е Юнкер или да?

51

П.Петров

преди 6 години

Учил съм френски, немски и английски и английския ми е бил най-лесен, най-лаконичен и най-полезен за техническа и научна информация. Единственият недостатък на английския е многото изключения в правописа. Френският е с кошмарна граматика и отвратително дългите буквосъчетания, които се произнасят с един звук. Като английският им дразни националното его, да се приеме есперанто за официален език на ЕС и да се учи от всички, не съм го учил, но доколкото имам информация е лесен и добре унифициран.

50

до 666

преди 6 години

а САЩ е САЩ благодарение на Британската Империя!

49

666

преди 6 години

Английския език стана световен не заради Англия, а заради САЩ. И никакъв друг език в момента не може да го измести - независимо дали ни харесва или не.

48

Анонимен

преди 6 години

А вие знаете ли в какво чудо се виждат преводачите, когато им се налага да превеждат на Борисов или пък какво той казва на другите дипломати при срещите... ;)

47

до 44

преди 6 години

това е толкова нелепо, колкото да кажеш, че социологическите агенции в българия, провеждащи анкети за това какво мислят хората са повлияли на вота. печели този, който по един или друг начин е придобил разбиране за какво търсят и искат избирателите!

46

до 44

преди 6 години

муахаха, Фейсбук - каква компания е, марсианска ли? Американска компания, използва предоставените и доброволно лични данни от американци, за да знае какъв продукт, т.е. президент иска. Няма нищо незаконно в това или сензация, така се прави маркетинг в 21 век, вият само застаралите избиратели на вещицата Килъри!

45

ердоган

преди 6 години

Еуропа ке падне!!

44

Тинев

преди 6 години

А защо сайта МЪЛЧИ по НОВИНАТА, че АНГЛИЙСКА компания е манипулирала чрез Fasebook изборните резултати в САЩ?Защо бе, господа?Ама когато се оси*рахте да тръбите, че Русия се меси в изборите еша си нямахте.Мълчите нещо като ос*р*ани **зове!