71

до 66

преди 6 години

Заплатите в ИТ сектора са високи защото е невъзможно да създадат толкова инжнери и програмисти колкото трябва.. И отгоре натова е единствения сектор в който няма как да си негоден , защото веднага си личи..

70

Тръба

преди 6 години

Ушевият *** обаче, няма къде да бяга и ще си го отнесе по пълна програма. Този път отмъщението ще е на световно ниво. Униформичка ли си, жална ти майка!

69

Тръба

преди 6 години

Балоните са надути до краен предел. Вадят си го от ануса, изсмукват си го от пръстите, ама вече няма накъде. СИСТЕМАТА ще имплозира всеки момент. Ресурси няма! Вариантите им са три. 1: надолу, ама кОпането е трудно, скъпо и евтини бачкатори вече няма. 2: Русия, ама 7 000 атомни бомби + Красная. 3: нагоре с бензиновата бракма дето литъра й е два лева и трябва копане надолу... ха-ха-ха!... След разпадането на глобализма, партньорите ни ще се покрият в петзвездните си бункери.

68

Анонимен

преди 6 години

Богатите държави са толкова богати , че взимат половината пари за данъци.. Икономиката е еврейска религия за грабеж , всякакви показатели за БВП и производителност на труда нямат никакво значение..ЦРУ и Федералния резерв раздават парите доколкото си верен шпионин и предател в полза на САЩ. така е в колониите.

67

Анонимен

преди 6 години

Това е се едно да имаш 20лв джобни и да се храниш в скъп ресторант , как ще стане ?Много хора все плюят шефовете си ...От тях никой не направи бизнес ..опитаха ...фалирахаа и отидаха да берат ягоди. Другото са празни приказки.

66

Анонимен

преди 6 години

В момента в България има идеални условия за започване бизнес. Сега има много ниши във които държавата не се меси (няма регулация) и съответно бизнеса в тези ниши процъвтява.Всички фирми които изнасят продукция към богатите държави са добре и растат бързо.Проблемни са само секторите където държавата се меси. Колкото по далече от държавния чиновник - толкова по добре.Замислете се защо заплатите в ИТ сектора са 2-3 пъти над средната?

65

Анонимен

преди 6 години

Няма какво да смятам,сметни се ти ! Не само да пишеш ей така ,ти от там ли видя заплатите в Германия ?!

64

Анонимен

преди 6 години

Няма такова нещо, като евтина и скъпа работна ръка. Всичко зависи от икономически фактори на дадени държави и сфера. Конкуренция , кадри , приходи и печалби. Ако някой не е съгласен да заповяда да направи фабрика и да дава по 5к заплати. До сега такъв, не съм видял. Видях много дето фалираха, защото в България просто няма пари. Ние сме бедни, без ресурси спали 60 години в комунизъм. Трябва да мине БВП 200 милиарда че да има по сериозни заплати.

63

Анонимен

преди 6 години

Сметни данъците колко чисто остават от 3500евро има данъчни и осигурителни калкулатори в интернет, за Германия.

62

Анонимен

преди 6 години

От запада нищо не става това са *** , а джендъра не иска учи нещо трудно и да работи работник , джендъра иска да властва и да е началник , до 10г. целия запад ще се одави в краварски тор

61

Анонимен

преди 6 години

Работиш инженер и вземаш 2000 чисто , това не на мен !

60

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 59 1800евро мръсно работиш .. Работя инженер и взимам 2140чисто 3500евро мръсно.. А ти си най-ниско по хранителната верига ..

59

Анонимен

преди 6 години

До 55Работя в Германия ,със средно образование съм,в опаковачен цех . Обикновен работник съм , заплатата ми е 1800 евро , чисто !

58

Анонимен

преди 6 години

Погледни западните лидери и ще видш колко и им добро образованието по-зле са от Борисов бандита.

57

Анонимен

преди 6 години

Това са митове и легенди , че запада е много образован .. В Германия и както и в България никой не иска да учи за инженер щото е трудно , по физика в университите се влизат слаби ученици и стават слаби студенти без мотивация.. В Момента физика и математика се учи само в Русия.

56

Анонимен

преди 6 години

Хитърчо, а ако си уморен и добре заплатен ,тогава кое избираш ?! Или само си тролиш ?

55

Анонимен

преди 6 години

До 49Ами ходи стачкувай. Никой не те е спрял. Хората на запад от преди 2 века стачкуват че машините им вземат работата. И в крайна сметка машините пак спечелиха. Хората там се научиха да се клалифицират и то не само докато са млади, а през целия си живот. Само вие тук с неадекватно образование и професионални познания на общ работник искате да получавате "европейски заплати". Прочем вас кой ви излъга че сме в Европа?

54

Хитърчо

преди 6 години

По-добре да си легна гладен, отколкото преуморен.

53

Анонимен

преди 6 години

Да погледнем заплатите в народното събрание ,то там голямо производство пада !Не е луд този който яде баницата, а този който му е дава !

52

бубс до истината

преди 6 години

колега, истината за да имаме ниски заплати са ето тия:1) управляват ни продажни управници които не милеят за родината а слугуват на мутрите2) българския бизнесмен е мутра или мошеник, който е тясно свързан с хората в 1)3) съда и полицията не функционират, а са комбина с хората в 1) и 2)Абе трудно ще се оправим !