15

Старият машанаст

преди 6 години

В ЗАГЛАВИЕТО- незаключена, А В ТЕКСТА- счупена стрелка! Това са различни неща!ЖП стрелките се заключват за да не се разместят езиците им при преминаване на влак. При разместване на езиците от вибрациите, дерайлирането може да стане и (както е станало) по средата на влака.Счупена стрелка е много общо и неясно- какво и къде е счупеното?Никъде не прочетох, какво е състоянието на ребордите на първата от дерайлиралите цистерни. Ако те са износени и остри- това също може да е причина за дерайлиране.

14

Не спорете

преди 6 години

Да гласуваш за герп е същото като да гласуваш за бесепе.

13

Анонимен

преди 6 години

Тук има май служители на фирмата здраво лепят минуси .Да ви е.... ***...

12

Малкия Скромен Иван

преди 6 години

Има само един виновен и това е Винету от Банкя!

11

Анонимен

преди 6 години

И на края фирмата превозвач даже ще получи обезщетение.

10

Анонимен

преди 6 години

При разрешени 40! км/ч да влезне в 2! стрелки със 71км/ч е лудост. Локомотивите е нормално да останат на релсите, заради по-голямата си тежест и по-нисък център на тежестта, докато поставените цистерни с цилиндрична форма се изсипват. И всичко това заради ПибМаркет

9

Анонимен

преди 6 години

До СПОДЕЛЕНА ВИНАТо за това от 10 години ГРОБ са на власт и държавата процъфтява и просперира. И за това дори и в този случай вината е на машинисите а не на БДЖ........***!

8

Анонимен

преди 6 години

Това звучи по правдоподобно.Винаги съм се съмнявал ,че машинистите са виновни и е било в резултат на висока скоростл

7

Анонимен

преди 6 години

Написал съм поне СТО ПЪТИ !!!!В с. Бисер СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ и цвъки газета калта за да няма виновни от феодалите !В Аспарухово направиха СЪЩОТО !!!!В с. Хитрино , ТИКВАТА запечатва селото за всички , дори за жителите ! А телевизия и радио показват как гологлави пожарникари гасят ,, опасните" цистерни !!Всичко се прави за спасяването на кожата им !! *** , повече от *** сме !

6

СПОДЕЛЕНА ВИНА

преди 6 години

Всеки който е гласувал за БСП е виновен за смърта на хората!!!Гласувайки за БСП ти избираш комунисти, водещи България към разруха!!!!!"Гласувайки за БСП,ти си Убиец!!!!!

5

Анонимен

преди 6 години

Нали си спомняте,че цялата власт беше на мястото на трагедията,а транспортния министър стоеше с дни там и не даваше пиле да прехвръкне.Още тогава се появиха съмнения за технически проблем,но управниците не дадоха и дума да се издума.Защото това щеше да ги срине от власт и да загубят и без това рехавата им подкрепа.

4

тнт

преди 6 години

Труден казус. Когото и да осъдят ще остане впечатлението,че е несправедливо. Но очевидно надлъгването е за това кой да плати обезщетение на близките. Ще трае още години,а на онези хорица няма кой да избърше сълзите.

3

Споделена ВИНА

преди 6 години

Всеки който е гласувал за Гроб е виновен за смърта на хората!!!Гласувайки за Гроб ти избираш калинки, водещи България към разруха!!!!!"Гласувайки за Гроб,ти си Убиец!!!!!

2

Анонимен

преди 6 години

Ама разбира се. Виновният поръчал на "експерти" да му напишат версия в която са невинни. Каква по-хубава версия от тази, че стрелката е виновна, при положение че влакът я е повредил и не може да се докаже че би била изправна, ако влакът беше преминал през нея с разрешената скорост

1

бай х

преди 6 години

приема се винаги най изгодната версия за властта , а не реалната ..помним и други такива случай