191

Анонимен

преди 6 години

До "Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ": В Германия, в Хамбург след референдум през 2013 електроснабняването беше закупено от държавна компания. Дали ЕС ги им е наложил "МНОООООГО ЯКИ" санкции ? Не вярвам.

190

Анонимен

преди 6 години

Тая Гинка ...................от нея не зависи нищо!Интересно кой стои зад нея???

189

до 198

преди 6 години

Кое точно е Държавно в Чехия, бе умнико ?В Чехия, произвоството, преноса, търговията, контролът и доставката са разделени.ЧЕЗ в Чехия е само ЕРП.

188

Анонимен

преди 6 години

Ами държавата в България е ГЕРБ. Това означава ли, че искате ГЕРБ да е собственик на електропреносната мрежа ?

187

до 196

преди 6 години

Няма как производителят на ел.енергия, контролният орган КЕВР и разпределителят, опертор на мрежата да имат един собственик.Това е недопустимо по всички европейски закони, защото е предпоставка за корупция, рекет и изнудване на потребителите.

186

до 196

преди 6 години

Ами как да ти кажа - нищо лошо няма, освен това, че ще имаш ток през ден.

185

Анонимен

преди 6 години

Какво лошо има държавата да притежава поне 51 % от всички ЕРП-та??

184

до 193

преди 6 години

Електропреносната мрежа е собственост на НЕК и никога не е била на ЧЕЗ.Четете повече. ЧЕЗ е просто елктроразпределително дружество - последното и най-малко звено по веригата ПРОИЗВОДСТВО, ТЪРГОВИЯ, ПРЕНОС, ДОСТАВКА, РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на електрическата енергия.

183

ognyanz

преди 6 години

До Анонимен 186: Разбирам, че ти си от умните селяни, и би трябвало да знаеш, че ЧЕЗ поддържа не само кварталните трансформатори, но и електропроводите (поне нисковолтовите), които най-много се нуждаят от ремонти. Ако ти спре тока следващата зима ще чакаш Инерком на Гинка да си направи ремонта. Стратегически отрасъл или от стратегическо значение - въпрос на гледна точка.

182

Анонимен

преди 6 години

И ако гинка поиска 100, а КЕВР каже 50, какво става?Гинка фалира, инеркома го взимат 2 банки и 2 ошфорки, тока спира и каракачанов и бойко с спестените пари от закуски купуват чез, за да имаме аз и ти ток?

181

Анонимен

преди 6 години

Управляващите,а и изобщо всички в парламента,с действията си ще разгонят свястните инвеститори,и след време отново ще си говорим колко лош стопанин е държавата.Ако още я има България,щото нямаме много време.И кражбите на ток ще се увеличат драстично,както беше преди приватизацията на ЕРП-тата.И един нов Първанов ще опрощава санкции срещу крадците,щото са декларирали,че са гласували за него.

180

Анонимен

преди 6 години

"внимавай какво си пожелаваш да не ти се случи" а може държавата да си прибира данъците и таксите и да ползва контролните и регулаторните органи.В богатите социални държави така се прави и името на собственика няма значение достатъчно е да си плаща и да спазва закона.

179

Анонимен

преди 6 години

Горанов излезна по-голяма гадина и от Симеон Дянков!!!

178

Анонимен

преди 6 години

Цената на тока ще се вдигне и без Гинка, Боко и Цветелина , но ако е държ.дружеството може да я задържат докато фалират. Т.Е. ще наливаме субсидии както беше при Тодор Живков ...

177

до 186

преди 6 години

Радвам се, макар и рядко се срещат хора като Вас, които имат представа какво е Електроразпределение.Защото повечето българи си мислят, че ЧЕЗ е всичко свързано с тока в България.Това за кварталните трафопостове и то в една трета от страната, много ми хареса.Поздрави.А иначе, че ГЕРБ са мафия от корумпирани некадърници, в това мисля че не се съмняват дори и редовите герберасти.

176

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНавсякъде по света отраслите със стратегическо значение за държавата имат солидно държавно участие. И всички го приемат за нормално.--------------------Това не е отрасъл и не е стратегически.ЧЕЗ не притежава нито АЕЦ, нито генериращи мощности, нито високоволтовите далекопроводи.Те са съвсем отделни предприятия.ЧЕЗ държи само кварталните трафопости, селяни прости. И то само в част от страната.

175

Анонимен

преди 6 години

Абе Цветанов, умнико грозен, защо Гинка след като не е от вашите, прочете едно към едно листчето ти, което ти самият прочете предния ден от парламентарната трибуна за Корнелия Нинова. Поне да беше сменил някои от думите или да ги беше поразместил.Ама откъде толкава акъл ...

174

Анонимен

преди 6 години

Гадовете според Мутра Борисова са онези журналисти и блогъри, дето му прецахаха ЧЕЗтната сделка, от която щеше да има 50%. Тоя път сценаристите заложиха на местна ошфорка вместо на чужда офшорка по схемата на Булгарбатак и Общата банка. Великолепната седморка - БойкоМет, ДериБейски, Ахмак Джолан, ПарашКеф.2 (шеф ГСУ-ДС), Румян Андрея (зам шеф), Сашо Ангела (син на big boss) и Гено Андрея (син на vice boss) разиграва седем милиона БГ мишлета. След срива на контра-банд-табак, плана е превземане на енергетиката за осигуряване на месечната издръжка на Сарайско-Библиотекарската мафия (ДС-УБО нелега

173

прост българин

преди 6 години

До АнонименАнглия не ни интересува и 6:5 няма!

172

Анонимен

преди 6 години

ГИТНКА ГЕРБАКОВА НЯМАЛА НИЩО ОБЩО С ГЕРБ.ТАКАВА КРУПНА СДЕЛКА СТАВАЛА БЕЗ ЗНАНИЕТО НА БОРИСОВ. АКО Е ТАКА, ЗНАЧИ МАФИЯТА СЪВСЕМ ГО Е ИЗОЛИРАЛА ОТ ДАЛАВЕРИТЕ.