366

Смешник

преди 6 години

Ей там старите *** да бягат в чужбина тогава ще се върнат младите. Уж европейци пак заплатите кат при бай тошо

365

Анонимен

преди 6 години

Много от българите в чужбина имат жилища и пак са избрали да избягат. Това е и моят случай, в чужбина плащам наем а в бг имотити ми седят. Не е до нямане на жилища, а до кофти отношение и смешни заплати.

364

Емигрирала

преди 6 години

От време на време се прибирам в БГ.Германската ми заплата не ми стига за да поседя и месец в София.Изтръпвам само като си представя, че хората в БГ не стига ,че взимат ниски заплати, а и плащат повече в магазините от Германия.Аз лично не бих се прибрала, ако щат да ми дадат и Двореца....Ужас!!!!

363

Анонимен

преди 6 години

Аз ли съм луд или другите питал май Айнщайн беше.

362

Партиец акъл нема

преди 6 години

Напънал се пуякът и родил въшка. От всякъде личи, че няма мисъл в тукашните политици. А опитахте ли с по-високите заплати. Като начало в училище, университетите, за да направите учителската професия конкурентна, да се появят качествените учители и след тях качественото образование. От там трябва да се почне, но не с мижавите 15 %, а със 100%. И кадрите ще трябва да се градят тук. Тези отвън повечето са се устроили до такава степен, че няма да се върнат никога.

361

Анонимен

преди 6 години

Изпусни питомното, па гони дивото.

360

Andreshko

преди 6 години

Ще я преименуват България в Европейска Виетнамска Република...

359

Вал

преди 6 години

Май бизнеса не е като кражбите,нали? Няма кой да ви търпи на тази земя.Нито пакистанци нито виетнамци. Скоро ще сте фалит.

358

Вал

преди 6 години

Връщаме се,другари,връщаме се ,защото не можем вече в тази пуста чужбина да плачем за милата Родина.Оставям си работата за 700 паунда на седмица и на 30 февруари съм на терминал 2.Вече си купих билет за Крадец аир.

357

Анонимен

преди 6 години

Впечатли ме минусът, който ми е сложен от някой идиът. Разбирам го така: 435лв.,в София,в банка,за максимален брой работни часове - толкова ниска заплата НЯМА ! Да,но за съжаление има!

356

Анонимен

преди 6 години

Еха, дали ще ни дойде акъла, преди да си затрием държавата?!

355

Кирил Колев

преди 6 години

Аз съм политолог и преподавам в Щатите от седем години. По принцип нямам нищо против да работя в България - даже мисля към залеза на кариерата си да се прибера. Наистина заплащането в България е ниско. Но това, което още по-малко си обяснявам е липсата на каквата и да е стратегия за набиране на кадри. Аз лично не знам къде се обявяват свободните места за професори и как точно даже бих могъл да кандидатствам. А би трябвало това става онлайн на страниците на професионалните асоциации.

354

Анонимен

преди 6 години

Днес в София получих заплатата си за януари. За 162 часа работа половината от които нощни взех чисто 435 лв. ! Без аванс, кредит и нищо друго, чисто ! В банка,да не казвам коя !

353

Др.Михайлов

преди 6 години

Безплатно жилище и след това 20 г. ангария за местният феодал,не мерси!!!

352

Анонимен

преди 6 години

Цялата идея е хем да откраднат едни пари, хем да построят отново за наша сметка на нещастните скъсани олигарси работнически общежития. И понеже никой българин няма да се върне обратно за да живее в.общежитие и да бачка за 300 евро месечно на смени, в крайна сметка ще внесат виетнамци и пакистанци.

351

Анонимен

преди 6 години

Работата е толкова зле, че с България, ме свързват само родителите ми, 600 декъра земя, която купих, като инвестиция и ... нищо друго.Просот не остана нищо. 90% от класа ми е в чужбина. На старата ми улица, няма деца, защото моите връстници са в чужбина. Дори и някои от учителите ни са в чужбина. Всички "обещяващи", ако не са програмисти, са в чужбина.Преди половин година, щяха да ни взимат паспортите, сега ще ни дават жилища. Аз, на такива фурнаджииски лопати не вярвам ... А вие ?

350

Анонимен

преди 6 години

До до ВаняЕ да, но аз имам здрав договор и последния път, когато хазяйна ми каза "Напусни", не само, че стоя 2 месеца отгоре, без да плащам наем, а се наложи и да и изплати още 3 наема обезщетение.

349

Народа

преди 6 години

Май е малко късно да мислим за връщане на емигрантите.Положението тук е толкова зле,че надали някой ще се върне.А и стига с тия високи заплати.Вижте провинцията,не само София.Хората едва оцеляват и именно,хората от провинцията емигрират,а не от столицата.Ако продължава така,скоро няма да има кого да управляват,а и да ги избира на изборите.Тъжно...

348

АК.47

преди 6 години

Извини ме исках да натисна лайк но понеже са толкова тъпо поставени плюс и минус един до друг натиснах минуса

347

Високи заплати?

преди 6 години

Какви високи заплати? Отвори най големия сайт за търсене на работа и виж обявите от Бургас. Висше образование, език, всичко точно. Заплата 600лв. Не говоря за специалисти, ама и те над 1300-1500максимум рядко взимат. Да не говорим, че мноп такива обяви и без това няма.