10

...

преди 6 години

Абре вие луди ли сте! Столична община едни булеварди не може да отремонтира вие се надявате да се грижи за обучението на децата ви!!!??? *** вземете се в ръце и се оправяйте сами! Всеки знае как става това по тия територии! А именно по втория начин! Това е изхода тука! Друг просто няма! Това се доказва и с измененията които се правят всяка година, това се гоказва с всичко което прави тяа община! Тя те подтиква и иска точно това! А именно корупция! Нека някой ме опровергае ако може!

9

Анонимен

преди 6 години

Никаква дискриминация няма в това. Най-нормалното нещо е детето да може да бъде записано в кварталното училище. А не връзкари да си записват там децата и човек да се налага да върти из цяла София да си закара детето на училище. Недоволни са връзкарите. Най-сетне едно свястно нещо да се приеме и пак недоволни има.

8

До 7

преди 6 години

Преди демокрацията нямаше проблем за децата поне по няколко причини. Първо, нямаше такава огромна престъпност и толкова много наркомани. Децата можеха сами да отиват и да се връщат от училище още от първи клас, но сега демокрацията измисли, че детето не трябва да се оставя без надзор до 100 годишна възраст и ето ти как родителите се принудиха да водят децата си дълги години на училище и да ги взимат от там, а това е огромен проблем при двама работещи родители и лишава децата от самостоятелност.

7

Анонимен

преди 6 години

Куриозни истории: Преди да ни споходи демокрацията,въпреки че имаше много повече деца,подобни проблеми не съществуваха?!Сега при отрицателен прираст на населението,при почти два милиона спасили се от Демокрацията места няма?!

6

pepe

преди 6 години

Който е от София и днес (ваканция) е карал кола, знае и вижда.Проблемът с трафика в столицата 100% се дължи на учениците (и аз съм родител).Защото за родителя комплексaр и първeню е мноооого важно да си заведе отрочето през 8 квартала в девети, по възможност в нарочените 20-ина ТОП училища + 20 активности пак през 5 квартала.Интелигентното дете е такова ако ще и в Сусурлево да го оставиш да учи и обратното!!Крайно време беше да се въведе уседналост, даже 3 години е нищо!!

5

Стеф

преди 6 години

До Д. ДимитровПълни глупости, ПЪЛНИ!

4

(-_-)

преди 6 години

На някой не му харесва критерия за уседналост май?Какво точно не ви харесва? Разходете се до общината и си направете адресна регистрация. Като не сте доволни, единия родител да се регистрира в съседната община, така ще си разширите района :)

3

Анонимен

преди 6 години

Като абсолютен минимум, трябва да се разреши и район близо до работата на родител по избор.А родителите да светна - Можете да финтирате системата, като временно си смените постоянния адрес. Процедурата не е сложна и контрол няма щом са понякога 500 човека на един номер.

2

както

преди 6 години

обикновено работата на парче води до пълен хаос.1. СО трябва да въведе стандарт за училищата - така, че родителите да няма нужда да водят децата си на училище от Младост в Лозенец "за добро"2. Всякакви деца със специални потребности /езикови, умствени, физически, емоционални/ да имат специални ресурсни учители, така че да не пречат на останалите. 3. Да е определящо местоживеенето е важно, защото родителите не "стоплят" че детето има нужда от самостоятелност и приятели

1

Д. Димитров

преди 6 години

Май повечето хора тук не разбират защо се прави всичко това... Всички тези критерии са лобиски прокарани мерки, целящи да облагодетелстват частните училища! Ако например не те удовлетворява училището в твоя квартал, няма добра база и учителите не са с добри отзиви, какво правим... Казват ти, че като не ти изнася има частни училища... И хората се принуждават да плащат по 4000 Евро на година (най малко). Друг е въпроса там какво образование се дава. До кога!