12

Анонимен

преди 6 години

Нутриционистът Яна Данаилова? Другия път извикайте да Ахмед Муса да коментира ползите от ислямския фундаментализъм и въвеждането му като задължителен предмед в училищата.

11

Майка ти

преди 6 години

Днешните подрасващи.не само стават все по пълни и безсилни ,но и все по нагли и агресивни.бъдещето на тая държава не е никак добро.

10

Анонимен

преди 6 години

Не може само училището да се грижи за децата. Давайте им да ядат зеленчуци, плодове, варива, риба, пълнозърнест хляб. Махнете им всякаква захар в неестествен вид (т.е. всичко което не е плод или (в малки количества) мед, спрете им газираното, белите брашна, соленото, мазните меса, всякакви колбаси, пърженото, давайте им колкото се може повече храни в суров вид - основно плодове, зеленчуци, ядки (в малки количества) и нещата ще си дойдат на място. Ама...иска се воля и отделяне на време малко...

9

Дедо мъди

преди 6 години

Сложете на дедето един сандвич със сланина и свинска маз който то да муа в училище! ББ така муаше па вижте какъв е левент!

8

Анонимен

преди 6 години

Баница, боза и кебапченца за по ящните и всеки ден час по физическо - работата е проста и без акълите на измислени специалисти

7

TURK

преди 6 години

"ПРЕКРАСЕН" БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-ДЖЪНГ-ФУД.....ЧАЛГАРИЯ-ЧАЛГАЖУРНАЛИСТИ

6

До 5

преди 6 години

Принципно си прав, спортуването/движението е полезно и задължително за един здравословен начин на живот, но не липсата му е причина за напълняването на децата. Движението е полезно по много параметри, а изгарянето на калории при повече движение е допълнителен здравословен ефект, но тялото гори калории за всичките си процеси, дори и когато спиш. Проблема основно е в лошата, високо-калорична, празна храна (боклучавата храна). А движението при всички случаи трябва да го има.

5

Анонимен

преди 6 години

Не само поничките и пудинга са причина за напълняването при децата.Я си сложете ръката на сърцето и признайте,че децата масово НЕ спортуват,че водят заседнал начин на живот-или са на компютъра или на телефона.Трябва да се наблегне повече на спорта в училище и извън училкище,тогава и поничките и кексовете няма да са толкова вредни.

4

Ala_Bala

преди 6 години

Според Данаилова практиката децата да си носят храна от вкъщи не е решение на проблема, тъй като тези продукти може да са заразени и да застрашат цялото образователно детско заведение. Страшна логика. Тогава да ядат *** на "нашите фирми", които са спечелили по политическа линия и благословия т.н. обществени поръчки - корупция със здравето на децата. В САЩ и Британия децата в детските градини си носят храна от дома. Защо не вземаме този пример, нали те са водещите в Света?

3

Анонимен

преди 6 години

Родителите да дават домашна храна на децата. Така лафките сами ще разберат че трябва да продават здравословна храна

2

Анонимен

преди 6 години

Тая телевизия на кой е, сериозно питам.

1

Ай сиктир!

преди 6 години

Децата надебеляват от бедност - лоша храна и много хляб, за да компенсира липсата на храна. Дебелее се именно от тях. + Никаква спортна ангажираност в училищата. Но те и училищата едни...