185

Хохо

преди 6 години

Господата от тази асоциация само реват като ощипани госпожици. Официалните празници в България са 12 дена:01.01, 03.03, Два дни - Великден, 01.05, 06.05, 24. 05, 06.09, 22.09, 24, 25 и 26.12. Останалите почивни дни са събота и неделя. Иначе се знае, че българските работодатели са *** и се чудят как народа да им работи без пари и ако може 24х7ь365

184

dd

преди 6 години

в България работодател=робовладелец

183

Празниците са всички

преди 6 години

Работниците за празниците:рабодателите не плащат извънреден труд,да го духат...ние ще си го преместим в другия крачол.Работниците са ХОРА,но явно работодателите са предимно алчни ***.

182

Работодател

преди 6 години

Благодаря на "Днес" за статията.Я сега да видим кой във фирмата не работи, а пише коментари?

181

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 187 Ти сигурно си от поколението, което изучаваше предмета политикономия и там Маркс нарича сегашните работодатели "КАПИТАЛИСТИ"?Но сега за благовидност те са преименувани ,но същността им си е същата -добиване на печалба чрез експлоатация на човек от човека! Чете,четете рбе хора и проумявайте положението си!Наронеее!!!!

180

Fluti

преди 6 години

Двойка по математика за г-н Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България.

179

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 162Щом бг работник е мързелив, внасяй си работници от Франция и Германия, да видим дали ще ти работят. По- добре украинки си внеси, вече има авиолиния, нали за вас я направи В. Симеонов.

178

Анонимен

преди 6 години

абе какви почивни дни , какви пет лева, тука сме малък град - работи само едно предприятие , работим 7 дни в седмицата , по 14 часа на ден, друга работа няма и търпим , за коледа чорбаджията даде само по 60 лева да си напазаруваме малко храна за в къщи, това за почивните дни го чуваме само по телевизията, най - много те остави за една цигара и едно кафе , да хапнеш малко и - само работа, реалността е различна , тука не е столица

177

Работник

преди 6 години

Всяка година заради капризите на работодателите променяме законите така че начина на ползване на почивките по време на празниците да е изгоден единствено и само на тях. И пак недоволни бе. Предлагам годината да е от 400 дни /защото е кръгло число по-удобно за изчисляване на заплатите/ и от тях работни да са 600 дни защото те така и така ни плащат за 8 часов работен ден, който всеки ден е 12 часов. Белким тогава спрат да са оплакват, горките работодатели.

176

Анонимен

преди 6 години

Вие другарите "господа""работодатели"ПЪК ПОЧИВАТЕ ЦЯЛА ГОДИНА И СЕ ЧУДИТЕ С КАКВО ДА ОБОГАТИТЕ ЛУКСОЗНИТЕ СИ ДОМОВЕ И КЪДЕ ДА ОТВЕДЕТЕ КУ..РВЕНДИИТЕ ВИ ЛЮБОВНИЦИ ДЕТО ГИ РЕКЛАМИРАТЕ ПО *** "РЕАЛИТИ ШОУТА"КАТО ВИП ПЕРСОНИ!ПАРИ ИМАТЕ МНОГО ЩОТО МНОГО КРАДЕТЕ,ДОРИ 10% ДАНЪК ВИ СЕ ВИЖДАТ МНОГО И ПРОДЪЛЖАВАТЕ МАСОВО ДА ОСИГУРЯВАТЕ ХОРАТА НА В ПЪТИ ПО-НИСКИ ЗАПЛАТИ ОТ ТОВА КОЕТО ВСЕ ПАК ИМ ДАВАТЕ.ВИЕ СТЕ ГРАБИТЕЛИ И КРАДЦИ В СВОЕТО БОЛШИНСТВО,ТАКА СТЕ НАУЧЕНИ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА НАЛИ ДРУГАРИ!СМРТ!!

175

Анонимен

преди 6 години

не смесвайте понятията - частник е и тоя де лъска обувки за стотинки или мие стъкла на коли/т.е. - работи за себе си/ - а то е различно от работодател - за когото работят наемници

174

Анонимен

преди 6 години

То сега работодатели ли им викат - на този процес в учебниците преди се казваше - експлоатация на чужд труд

173

Геле

преди 6 години

Тооо - нашите "работодатели" ако има начин - освен , че ще ни съдират по девет кожи от гърба да ни вземат и по некой лев , че им работим....все криза ги държи , а по петнайсе пъти годишно в чужбина хойкат , все новия модел БМВ юркат , а по обядната почивка - от 11.00 до 15.00 все нещо младо гледат да забършат , а пари за заплати - немат...

172

Shark

преди 6 години

До 183 Както казах нямам селянсурско-цинично възпитание, не мога, не отговарям на критериите за работодател в България.

171

Анонимен

преди 6 години

Частник да почива не съм видял такъвНа нова година си пожелах няколко неща в сериозен план с това пожелах успех на всичките ми завостници ще се радвам ако всичко си доиде на мястото всеки човек е човек а на тях им пожелавам успех във всяко едно начие и успешна нова година

170

до Шарк

преди 6 години

Не е хубаво да работиш само за себе си.Егоистично е...Стани един работодател,такъв,какъвто ти смяташ,че трябва да бъде..Работодател за пример.."Робът не мечтае за свобода,а за свой роб..."

169

Shark

преди 6 години

До 176. Да де, ама нито баща ми, нито аз сме крали достатъчно. Нямам и селяндурско-цинично възпитание. Така че не отговарям на критериите за работодател. Но понеже не желая и да работя за подобни типове, работя за себе си.

168

До 177

преди 6 години

Значи по тази логика работодателя е роб,а клошарите примерно са свободни..Не твърдя,че това не е вярно

167

Анонимен

преди 6 години

Време е да се усетят, че вече няма квалифицирани кадри, които да работят. Много професии вече са обезлюдени. Скоро ще има само такива, които могат да печат кебапчета. Тези с нещо в главата, квалификация, умения и трудова дисциплина или заминаха или се пенсионираха. Тепърва ще има да ревете жалко.

166

Анонимен

преди 6 години

"Този ,който не може да разполага с две-трети от деня лично за себе си,трябва да бъде наричан роб." / Фридрих Ницше/