33

Leo

преди 6 години

В нормалните столици хората пътуват до предградията с влак, а не с метро. Ако се поучат от опита в Париж, Мадрид, Амстердам и т.н. общината може да инвестира в градска железница, която да обслужва, да кажем, направленията Радомир - Ихтиман, Своге - Пирдоп и т.н. Влаковете биха имали връзка с метрото в Горна Баня, Централна гара и гара Искър, не би се наложило да се правят големи инвестиции в нова инфраструктура и би било излишно да закупуват специални метро влакове до Перник. Не всичко е метро..

32

Анонимен

преди 6 години

В София като има метро защо трафика и задръстванията не са намалели. Кой ти ползва метро и градски транспорт?

31

Анонимен

преди 6 години

Аз от колата не слизам ако искате и до Кюстендил да пуснете метро все ми е тая.

30

Анонимен

преди 6 години

За тази цел има влакове. Разстоянието наистина е малко, но е безсмислено да се хвърлят пари за метро по ред причини. Строете нова линия успоредна на магистрала Люлин (без спирки по селата) и сте готови.

29

Анонимен

преди 6 години

А от "Надежда" защо не пуснат линията до Чибаовци! Ние тук също се надяваме!

28

Щирлиц

преди 6 години

Забравихте Банско!

27

+++

преди 6 години

Няма смисъл в това предложение. Метровлакове на примерно 12 минути, а БДЖ ту ще закъснява, ту ще избързва и в крайна сметка ще останем без третата линия на метрото, поради невъзможна синхронизация на БДЖ и метрото. Най-разумното решение е очевидно - продължава се метрото на гарата и там се прави станция на метрото. Така се прави по света.

26

олег

преди 6 години

Според кухата пернишка кметица, Перник няма нужда от тролейбуси и ги нарязаха и пуснаха автобуси, обаче според софиянци им било нужно директно в метрото да влизат с влака.Аз пък смятам, че метростанция Черни връх е т.нар. лилаво-карамбозова линия, която продължава през Самоков, рилски езера, Дупница, Благоевград, Сандански и Петрич.

25

Анонимен

преди 6 години

Някой май от тия "специалисти"Още не е изтрезнял

24

i'm

преди 6 години

Това всъщност изобщо не е лоша идея. Стига на някой да му стигне акъла за да го осъзнае.

23

наблюдател

преди 6 години

Предвидете да има рампа и перничани да могат да влизат във вагоните на метрото с ГоУфо.

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Сървул, не ме интересуват глупостите на някакъв *** от селокато теб който ми говори на "ЛюксембурК".Капиш, пайзано?!

21

tony t

преди 6 години

Това отдавна съм го предрекъл че един ден София ще стане квартал на Перник ! И ето нещата се случват .,, Ти да видиш" както се казваше в една реклама .

20

Анонимен

преди 6 години

Яко!!Университет Перник.Метрото до Перник.Перник квартал на София.Да се готвят Кюстендил, Пазарджик, Враца, Своге и т.н.Когато селянин Оправя държавата става това!!

19

Перничанин

преди 6 години

Перничани заслужават това защото те сбъднаха заветите на Левски за чиста и свята република. Георги Димитров направи България република, а Георги Първанов - член на НАТО и ЕС!

18

Анонимен

преди 6 години

Никой, който има работа в Перник, няма да отиде с метро, вместо с кола.Само пенсиите с безплатни карти ще се возят напред-назад.

17

Анонимен

преди 6 години

до евросело Черниче ега стигне, щот един алявец от понеделник до петък пътува с бдж-то даскал да е, вие нищо не знаете

16

...

преди 6 години

Само ако Перник ни стане квартал!

15

Анонимен

преди 6 години

В белите държави с един билет ползваш и метро и влак

14

българина

преди 6 години

мм дааа, парите за софйското метро дойдоха от националната програма транспорт, т.е. бяха откраднати от страната да се решат софийските проблеми както винаги. смяна на столицата и разхвърляне на министерствата из областните градове иначе ще има поне три Българии а софия отделно