38

До дедо ГеГа

преди 6 години

Ти мислиш че това е само в България бе сладур? На колко годинки си? По цялото земно кълбо вилнее химията в хранителните продукти И НА ЕТИКЕТИ НЕ ВЯРВАЙ.Като порастнеш и попътуваш сам ще ,,откриеш света"

37

Анонимен

преди 6 години

До popa ot razgradДа живее ПСЕВДОдемокрацията!

36

аз имам билет

преди 6 години

Как иначе ще станете 500млн?

35

дЕдо гЕга

преди 6 години

Имаше един сборник фантастични разкази от Шекли, който се казва " Недокоснат от човешки ръце". Много отдавна съм го преименувал така " Недокоснат от български ръце". Щото, де що е пипнато от българин, му е май.ката разплакана! Българин да не те пре.хендри с храна?! Ха, дай му само на *** да произвежда и стой та гледай. Цени-космос. Грамаж-мини. Качество- пълна синтетика. Майонезата Хелманс е 6 лв. Вижте на етикета защо. Бг майонезата е 1 лев. Вижте на етикета защо. Иначе, българинЪТ е щастлив.

34

ФАКТ

преди 6 години

ВСИЧКО С ТРАЙНОСТ ПОВЕЧЕ ОТ СЕДМИЦА Е ХИМИЯ

33

От 31

преди 6 години

Вие сложихте два минуса, но аз не написах това на шега.Сега поне из Европа може да се пътува свободно. Който отиде във Франция и се поинтересува, ще се убеди, че там на това предястие наистина му казват "Македонска салата".Много неща наистина тръгват от нашите земи, но ние не умеем да афишираме предимствата си, нито своето минало и всичко останало, с което наистина можем да се похвалим.

32

ЕС комисия:

преди 6 години

- Путин е виновен!

31

popa ot razgrad

преди 6 години

да живее демокрацията...

30

:)

преди 6 години

До Анонимен 12Всичко е точно така, както си го написал.Пропуснал си само едно нещо, което може би не ти е известно. Във Франция наричат "Македонска салата" онова нещо, което ние наричаме "Руска салата", а руснаците му казват "Французский салат".

29

Чернобил

преди 6 години

А каква радиацията на РУСКАТА салата?

28

Анонимен

преди 6 години

Нали все ни казват че всичко което е в магазините било безопасно значи и тези продукти са.Всички добавени влагани в тях са разрешени от ЕС.А рецептата за този химически коктейл са изцяло на производителите.Ако пострада здравето ви от подобни продукти грешката е ваша че сте ги купили.Това са храни *** пълни с пълнители и разрешени отрови.Според мен 90% от добавките трябва да бъдат забранени за влагане в храните.Никой не иска да влага естествени добавки всеки гледа химията като за евтино

27

някой

преди 6 години

До до 123Да, всички вредни съставки са написани на етикетите, но се питам къде са съответните органи, които позволяват прилагането на тези вредни съставки.Защото повечето хора не знаят за тяхната вреда, но специалистите и безбройните органи са съвсем наясно, че с такава храна хората боледуват, а и умират.Т.е. контролните органи са съучастници в умишлено влошаване на здравето на хората, съответно и политическите ни партии.Как пък не се намериха депутати и министри да спрат това явление?

26

Анонимен

преди 6 години

Ще ви кажа няколко ястия от тази седмица- бри, увито в бекон с орехи и мащерка, биволско сирене в тесто, омекотено с мед, печено свинско бон филе с горчица, гъби, хамон, увито в бутер тесто, чийзкейк с тиква и карамел. Зает човек съм, но си готвя сам. Ценител съм на добрата храна. На седмица с жена ми харчим точно по 150лв. за храна и всички ахват какво готвим с този бюджет. А има хора, които купуват готови храни от витрините за повече пари, същевременно имат доход в пъти по-малък от нашия.

25

Потребтел

преди 6 години

Купувам к. Мляко на Баба и пробвам : няколко месеца стои в хладиника след дата на годност. 3 месеца да бъда точен. Отварям изяждам една лъжица- няма проблем.... Затварям фолието. След 1 месец отварям отново.... Има мухъл, изгребвам го с лъжицата и го изхвърлям. Опитвам отново и пак няма проблем... Хората мислят за нас.....

24

Анонимен

преди 6 години

така е ,в днешно време дори и да имаш пари , истински продукт не можеш да си купиш,на каквато и да е цена,просто няма.Трябва сам да си го произведеш от а до я,за да си сигурен,че ядеш това което искаш,а това означава да работиш за себе си в собствено стопанство,защото тези които произвеждат продуктите не произвеждат храна а печалба,ба ти скапаната система този капитализъм и пазарна икономика,пълно менте

23

Анонимен

преди 6 години

Тъй, тъй. Гледаме че Кока-кола и Милка продават в България продукти с по-ниско качество от тези в Австрия да речем, ама не виждаме че чисто българските производители ни заливат с имитации на руска салата, снежанка и какво ли още не.

22

Анонимен

преди 6 години

За уточнение:- Гумите гуар и ксантан по принцип се съдържат във всяка майонеза и са безвредни- Само карагеенанът е потенциално вреден и може да увеличи риска от рак на дебелото черво - Натриевият нитрит е вреден, но на пазара не съществува шунка или салам без него. Дали е салата или не, ако съдържа шунка, значи съдържа и натриев нитрит. Просто избягвайте шунката.- Натриевият бензоат е вреден консервант, калиевия сорбат е безвреден- Всички тези съставки ги пише на етикета

21

Анонимен

преди 6 години

За майонеза ти трябва миксер, 3 жълтъка и олио на тънка струйка,после сол и лимонов сок,купуваш си колбас,кисели краставички,грах,моркови,3сварени картофа и готово.за Снежанката,тензух и 2кофички кисело мляко,завързваш ,за да се отцеди на кухненската батерия за 1нощ,и става цедено кисело мляко,после краставичка,чесън ,копър и готово,няма отрови!

20

Ед

преди 6 години

До Наивен - "Изберете българското!" за мен е това, което е направено наистина както трябва, но както баба ми го правеше - градината с оборска тор и коприва, пръскане с чай в най-тежкия случай с бордолезов. Това помня и правя за мен това е Българското :) , но това много малко хора го купуват - дори и борсите не го искат, защото е по - скъпо. Има смисъл, но трудно се пробива през сметкаджиите.... за жалост. Не изглупяваш със сигурност . Здраве и късмет!

19

Анонимен

преди 6 години

За да не ви тровят и да не умирате от рак направете като мен Въпреки че съм 4-то поколение в София и съм свикнал всичко наготово преди 20 години продадох къщата на баща ми на лъвов мост на едни селяни а аз се преместих на село и станах селянин. Купих си къща направих си обор завъдих животни и най вече кокошки крава пра.се засадих си зеленчуци плодови дървета и сега си имам мляко сирене кашкавал кисело мляко месо кайма и всичко това без грам химия. Но за всичко това се иска труд а не лежане!