21

Анонимен

преди 6 години

Явно това си характер и Той чака правителството и държавата ... Ако може ? Ако е НЕ продължава си за другата държава

20

Анонимен

преди 6 години

Поздравления, г-н Попминчев! И огромно уважение от моето семейство! Ние сме далече по-скромни като постижения, но това, което научихме в Европа е да ценим успехите на другите! Дълъг живот и УСПЕХ! Честито Рождество Христово!

19

Анонимен

преди 6 години

Глупости учените усложниха максимално живота на хората, всичо стана електронно и човечетвото стигна до точка от която няма връщане назад, всички открития са вредни за планетата и ще се самоунищожим.

18

Анонимен

преди 6 години

ЦРУ редовно пуска в медиите , че физиците карат таксита в София и няма работа за тях.. В резултат промиха мозъците на младежи и родители .. Държавната поръчка за Физическия факултет е съвсем малка 20-30човека и не могат да съберат мераклии за студенти..

17

мдаааа

преди 6 години

До Анонимен 16ами то това се знаеше още 1989 ...нищо ново не казваш !!!те още тогава ни го казаха и Американци и Европейци ....Трябва да съсипете образувателната система ...умният пита "Защо" и не му дреме дали ще го изгониш от работа ..ще си намери друга .. ...*** работи без въпроси щото го е страх да остане без работа !Това е принципа на Европа и Америка ...повече *** по малко умници !

16

socialen

преди 6 години

Поучаващото от статуята е, че нобелова наука се прави с огромни средства и с модерни технологии. В САЩ се отделят колосални средства - и държавни, и частни, от Олигархията - за наука. Затова умовете от целия свят работят в САЩ.

15

Анонимен

преди 6 години

На България е отредена ролята на инкубатор на умове, които работят в чужбина за чужди компании и интереси. Никой няма да позволи развиване на напредничава наука в България. Погледнете бюджета на БАН, на ръба на оцеляването, с обидини заплати, които казват "бягайте в чужбина, спасявайте се"! Погледнете учебните планове във ВУЗ-овете, където се орязват фундаментални дисциплини, които възпитават новаторство.

14

да бе

преди 6 години

До ТерсенетоТесла е бил един *** мошенник ...за съжаление!Последните години го направиха по велик и от Айнщайн ! Прочети историята му и колко пари е завлякъл от правителство и фондове за да си прави машинки за светкавици ...при всички случаи един Едисон е пред него (Едисон е бил по скоро инженер не учен )

13

майорски

преди 6 години

Такива хора, които създават бъдещето, нямат работа в България !Може да се е създал като личност/учен в България ...но просто рано или късно трябва да отидат в Америка или Европа за да разгърнат потенцияла си .....Ако Наполеон бе останал в Корсика ...щеше да е най много губернатор на Корсика !.а школата на Теодосиев от Казанлък е известна от 30 годинина олимпияди и състезния по физика обираха първите 5 места винаги !Помня как се молехме дано не дойдат та да можем и ние да докопаме нещо

12

666

преди 6 години

Добре, че не е започнал работа в БАН - сега щеше да е едно квадратно нищо!

11

Анонимен

преди 6 години

Колорадски университет, браво на който го е написал. Какви таланти,а! Иначе -адмирации за човека и учителите му. Физиката е трудна наука, особено ако се прави както трябва. Като чета името и фамилията се питам дали г-н Попминчев няма нещо общо с легендарния поп Минчо Кънчев? Видрицата, нали я помните.

10

Анонимен

преди 6 години

Понеже Сорос и агнешките главички плюят срещу българските университети..

9

Анонимен

преди 6 години

Кариерата на младия учен започва във Физическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски, в лабораторията по лазерна физика и приложения под ръководството на доц. Иван Бъчваров.

8

Анонимен

преди 6 години

Какво става бе соросояди , Теньо Попминчев е завършил физическия факултет на СУ..Единствено Физически Факултет на СУ попада в Шанхайската класация в раздел физика. И това е единственото постижение на български университет.

7

dido

преди 6 години

До socialenЧовечеството като цяло ще има полза от труда му. Как тогава България да няма полза? Ние сме част от белия свят и няма значение кой е измислил новост в науката - всички ще се ползваме от нея. Така работи съвременния свят - сътрудничество и общо ползване на благата. Стига с това самоочерняне, песимизъм и ненужно омаловажаване.

6

Така е

преди 6 години

Браво Теньо. Впечатляващо? Но ние такъв научен център си имаме с гръмкото име БАН , но нямаме учени в него.Да видим как старците ще оправдаят 15-те милиона с които Бойко ги дари за 2018г.А и много "учени", много нещо.

5

socialen

преди 6 години

Борисов тука им взе бюджета, защото Дянков му каза, че БАН са феодални старци и гола-вода. Щеше да работи в БАН.

4

xxx

преди 6 години

Човече, не си губи времето да се занимаваш с български политици. Уважил си учителя си, браво! Но после си хващай самолета наобратно към нормалния свят и се занимавай с това, което можеш, но място където ще ти ценят труда.

3

Анонимен

преди 6 години

Браво на човека, такива хора трябва да са пример за младите и статии за тях да се появяват по-често. Ама май журналистите предпочитат скандали и пиперливи истории, повече трафик и коментари да има

2

Бай Ганьо

преди 6 години

Туй учените са големи диванета.