11

Анонимен

преди 6 години

Престанете с мрънкането и се захващайте с оправянето на положението ви!

10

Анонимен

преди 6 години

Важно е децата да умеят да четат. По-важно е какво четат. Все още в училище се "преподава", че Андрешко е положителен герой. Повечето деца, знаят кой е Георги Димитров, но никое не знае кой е великия българин Илия Минев, чиято 100 годишнина от рождението се отбеляза вчера.

9

Анонимен

преди 6 години

Хаха. Половината ми приятели са неграмотници, а уж имат завършено "вишу". Пишат множествено число с "й" накрая и "убиждам" и "обивам"...Мани! Така че това да можеш да четеш не е съвсем като да можеш тази информация да я преработиш в грамотност.

8

Димо

преди 6 години

Българите или се фукаме по смешен начин, или се самобичуваме отчаяно. Липсват реалистичните преценки, а те са- на индивидуално ниво ще има образовани успешни хора, но като народ не сме за никъде, опростачване и оскотяване, и за съжаление мтората група хора дават облика на обществото и държавата.

7

Анонимен

преди 6 години

До ГеоргиПреди 20 години съм бил на 14 в 9-ти клас.Над 2/3 от класа бяха на средно ниво - разбирай, че едва връзваха Среден 3 по техническите дисциплини, а по български език и литература с мъки достигаха до Добър 4.

6

Георги

преди 6 години

Ставаме като африканските държави - много необразован народ, малко образовани които с времето стават като местни робовладелци. В малките градове 10% от хората са средна и над средна класа, другите едва преживяват. Засилва се престъпността, хората са изнервени защото са потънали в кредити. Няма нормална семейна среда и децата няма как да се развият добре. Тъжна картинка, но факт! Чалга, ракия, цигари, синтетични наркотици - това е българия. От един проспериращ народ станахме африканци.

5

Георги

преди 6 години

Много странно.. ако сега сме на 11то място, преди 20год. трябва да сме били на 2-3то. Защото по мои наблюдения нивото на образованието доста е паднало. Скоро един познат започна учител по физическо в техникум. Казва че от началото на година е виждал 5-6 човека от класа. Били основно турчета и роми от селата. В 12 клас още не можели да смятат. Играят на дартс и не могат да си сметнат резултата. Децата от добри семейства бягат в големите градове или друга държава. В малките градове остава ***.

4

Веско

преди 6 години

Я пак!? Кой е този български четвърти клас? Да не би да е в София?

3

Анонимен

преди 6 години

Това не е емпирично изследване, а поредната пропагандна статия. Най-четящи били рашките ?!? Т.е. може да сме пропаднали алкохолици, посмешище за целия свят, може да ни налагат икономически санкции, да ни гонят от олимпиадата, обаче как четеем !

2

Анонимен

преди 6 години

Оставете децата на бира, а 240 хрантутни[и на кое място са къде има парламенти от по 240 човека на 5 млн население.

1

Един Учен

преди 6 години

Проблемът на това изследване е, че е субективно. Резултатите се подават от всяко отделно училище без да има квестори. Така изведнъж сме толкова нагоре в класацията. А знаете ли кой я оглавява? Русия! :D :D Ще се пръсна от смяс!